Monika Simonová obhájila vítězství na  Mistrovství Evropy   

Monice Simonové se podařilo obhájit loňský titul z Mistrovství Evropy amatérů v časovce a také v letošním roce vybojovala prvenství. Závod se jel tradičně v Itálii, nedaleko města Ferrara,  v sobotu 28.7.2012. Trať byla dlouhá 17 km.
Na  startu se i tentokrát sešla velmi kvalitní konkurence a již podle mezičasů prvních startujících žen bylo zřejmé že obhajoba titulu bude velmi těžká. Navíc musely závodnice bojovat i s počasím, kdy při závodě ukazoval teploměr 40 °C ve stínu. Hlavní souboj se odehrával mezi Monikou, Slovinkou Andrejou Jagodic a Italkami   Manuelou Rinaldi a Erikou Risciotti. V cíli se ale radovala z vítězství česká závodnice a oblékla na sebe opět dres pro Mistra Evropy.
Závod byl velmi těžký hlavně díky neskutečnému vedru. Jsem moc ráda,že se mi povedlo titul obhájit“ řekla k závodu Monika.
Českotřebovské závodnici, která obléká dres Cyklotréninku Františka Trkala, se dařilo při pobytu v Itálii i na dalších závodech. Vítězství vybojovala zejména na velmi těžkém etapovém závodě 1. Trofeo Legend, kde závodníci během 3 etap nastoupali bezmála 4500 výškových metrů. „Tento závod se konal nedaleko našeho partnerského města Agrate Brianza a chtěla bych moc poděkovat přátelům z tohoto města za to, že jsem u nich našla zázemí pro přípravu na závod.“ dodala úspěšná závodnice.
Dalšími závody, kterých se Monika zúčastnila, bylo Mistrovství světa amatérů v silničním závodě v Cordenons,  kde dojela na nepopulárním čtvrtém místě. Cestou zpět do ČR se potom ještě zúčastnila Rakouského poháru žen v časovce v Erpfendorfu. Tady se ji opět velmi dařilo, když mezi profesionálními závodnicemi se na 20km trati neztratila a vybojovala zde 3. místo.
„Speciální poděkování patří též českotřebovské radnici, kde mi pomohli s organizací pobytu v Itálii a dále bych chtěla také moc poděkovat svým partnerům, bez nichž bych se těchto závodů nemohla zúčastnit. Jsou to firmy ARMAT s.r.o., EKO BI s.r.o., RYDO, AUTO ESO, Elektro FRANC, BB CUT, CZ LOKO, Pivovar FALTUS, RCR Bike, SPORT BÁRT.
 
Souhrná data:

28.7. 2012  Occhiobello  ME amatérů v časovce  (17 km)

Kategorie ženy:

  1. Místo     Monika Simonová  (Cyklotrénink F. Trkal)               26:20
  2. Místo     Andreja Jagodic      (SD Kranj – Slov.)                      26:42

    3.   Místo     Manuela Rinaldi     (UISP)                                         27:17