Českotřebovský deník 190/2012  (4.8.)                                   
 
Denis Špička na olympiádě zahajuje 7. srpna. 

Českotřebovský zástupce na LOH 2012 v Londýně Denis Špička (nar. 1988) nastoupí do sportovního dění 7. srpna v 11 hodin v disciplíně Keirin (dráhová cyklistika. Denis Špička již startoval na předchozí olympiádě v Pekingu, kde obsadil v keirinu 13. místo a v týmovém sprintu byl v družstvu ČR na 11. místě.  Působí v Dukle Brno a jeho největším §úspěchem bylo získání titulu Mistra Evropy v dráhové cyklistice (omnium) v roce 2009.  Do Londýna odjíždí v sobotu 4. srpna Denise podpořit malá českotřebovská delegace, díky které budeme moci získat bližší a detailnější zprávy ze zákulisí dění v Londýně a některé  speciální fotografie.
 
AHOJTE VŠICHNI, ZVEME VÁS NA TŘEBOVSKOU STOPU, KTERÁ SE BUDE KONAT 6. ŘÍJNA 2012.
VŠE NAJDETE NA
www.podhorka .org NEZAPOMEŇTE SI ZAZNAČIT DATUM A URČITĚ PŘIJEĎTE !!!! A STOPUJTE, VYPLATÍ SE TO : ) TĚŠÍME SE NA VÁS. POSUZOVAT VÁS BUDE PANÍ ROZHODČÍ M. DVOŘÁKOVÁ A PAN ROZHODČÍ VYČÍTAL
.
ZA ZKO PODHORKA ČESKÁ TŘEBOVÁ HANA NAJMANOVÁ
 
Hejtman Martínek:  Mlékaři by se divili, jak se dá přebudovat výrobna

Městečko Trnávka (2. 8. 2012) –   Náves v Městečku Trnávka zdobí nový obecní dům.  Bývalou mlékárnu přestavěli za 34 milionů korun na multifunkční  zařízení. Zázemí v něm najdou vedle obecního úřadu také lékaři, spolky,  senioři  i mládež.  Zdařilá je přestavba horního  patra na knihovnu. „Místní tak vytvořili základ k tomu, aby tento objekt sloužil veřejnosti,“ s potěšením konstatoval  při slavnostním otevření minulý týden hejtman Radko Martínek.
„Mlékaři by se divili, jak se dá přebudovat budova původně  sloužící pro potravinářské účely,“ dodal.   „Zdařilá stavba svědčí také  o tom,  že Městečko Trnávka patří mezi významná sídla  Pardubického kraje, která dokázala získat i pomoc evropských fondů,“ řekl hejtman Martínek při slavnosti, jehož se zúčastnili i jeho kolegové z krajské samosprávy radní Jana Pernicová a Martin Netolický. 
 
Z Prahy budou Pardubice lépe značené

Praha (3. 8. 2012) – V pátek  se uskutečnilo jednání náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka s generálním ředitelem silnic a dálnic České republiky Davidem Čermákem. Tématem byly dálniční značení na Pardubice, stodesetikilometrová rychlost na novém čtyřpruhu do Hradce Králové a potřebné dopravní stavby.  „Po více než hodinovém jednání mi pan ředitel přislíbil osobní podporu při dokončení dálničního značení města Pardubice z Prahy,“ řekl Línek a pokračoval: „Dnes je naše krajské město na D11 pouze na čtyřech směrových značkách, které za Poděbrady končí. U odbočky na Lázně Bohdaneč byly Pardubice vymazány kvůli hluku při průjezdu kamionů lázeňským městem a poprvé se objevují až u Opatovic. Chtěli bychom, aby značka Pardubice byla umístěna již v místě křižovatky pražského okruhu a D11 a zároveň by měla být doplněna směrová značení na vlastní trase. Myslím, že je naprosto správné, aby lidé z pražského okruhu trefili po dálnici  do krajského města Pardubice.“
Generální ředitel David Čermák podporuje také zavedení sto desetikilometrové rychlosti na čtyřpruhové komunikaci I/37, která by měla být v následujících měsících spuštěna v úseku Hrobice – Ohrazenice a časem na celé trase Hradec Králové – Pardubice. „Pochopitelně jsme probírali i neuspokojivý stav přípravy R35 a upozorňoval jsem pana ředitele na absurditu, kdy spouštěné  rekonstrukční práce na D1 při neexistenci R35 určitě silně zkomplikují dopravní situaci v našem kraji. Za dobrou zprávu považuji, že po ukončení veřejné soutěže se nákladem 67 milionů letos začne rekonstrukce nadjezdu u Parama. Na druhou stranu se stále nedaří získat finanční krytí připraveného a velmi potřebného  obchvatu Chrudimi,“ informoval Línek. Oba představitelé se dohodli na další pravidelné komunikaci nad uvedenými tématy.