Českotřebovský deník 205/2012 (18.8.)                                  
Cena firmy Iscarex - horský běh Dolní Morava - Králický Sněžník se letos běžel po třinácté

Jde o jeden z nejnáročnějších běhů v ČR, již proto byl vybrán jako Mistrovství ČR v; běhu do vrchu, je trvale v kalendáři Českého poháru v běhu do vrchu a Iscarex poháru. Na zařazení závodu do MČR má jistě také zásluhu sehraný kolektiv  ČTBK Iscarex, který tento běh organizuje jako svůj prestižní sportovní podnik. Jako ČR je závod běžel již v historii jednou  v roce 2005. Letošního 13. ročníku se zúčastnilo rekordních 301 závodníků, o 11 více, než byl dosud maximální počet. Další desítky běžců se pak přihlásili na Lidový běh v délce 5 km, který tradičně závod na Králický Sněžník doplňuje.  
Výsledky závodu MČR 2012 najdete ZDE (web ČTBK Iscarex)
 
Velký zájem o práci. Pracovních míst je na Českotřebovsku nedostatek 

Svědčí o tom např. velký zájem na vyhlášenou pozici pro recepční Městského muzea, kde se zatím přihlásilo přes 70 zájemců.  Výběrové řízení bude proto dvoukolové, je velká snaha vybrat skutečně dobrého uchazeče. Městské muzeum si to zaslouží.
 
Objížďka - rekonstrukce I/14 v úseku Korado - Třebovice v plném proudu

Důsledkem je 10 km dlouhá objížďka vedoucí tunely přes Semanín, Zádulku  až na silnici I/43, pro osobní auta existuje možnost trasy přes Rybník a Třebovice.  Uzavřený úsek nutně potřebuje opravu a motoristé se těší až se tak stane a jistě čas do ukončení prací vydržíme vydrží.