Českotřebovský deník 215/2012 (30.8)                                  

Radní Pardubického kraje  Jana Pernicová


diskutovala 28.8.2012 se členy MO ČSSD  Č. Třebová. Dobrou zprávou je, že obě českotřebovské  střední školy startují do nového školního roku v nezredukované podobě.  Špatnou zprávou je, že v krajském školství chybí a nadále budou chybět finance a že zřejmě nebude v budoucnosti jiné východisko, než ve východní části pardubického kraje při klesajícím počtu žáků snížit počet středních škol. Hodně bude záviset na managementu našich středních škol, abychom nadále zůstali významným studentským městem regionu. V.P.


 

Guláš festival v Přívratu bude v sobotu 1. září 


Závody ve vaření kotlíkového guláše. Festival bude zahájen nástupem družstev v 10:00. V 10:30 hod budou moci družstva začít s přípravou a vařením guláše, návštěvníci si budou moci pochutnat na loňském vítězném guláši a na pravém Maďarském guláši připraveném mistrem kuchařem LACEM MOKOŠEM a dále mohou ochutnat býka na rožni připraveného GRIL PARTOU z ŽELEZNÝCH HOR. Předpokládané ukončení vaření a započetí ochutnávky guláše 14:00 hod
Plavecký oddíl informuje o zahájení tréninků

Pro všechny další zájemce  o plavání  organizuje oddíl  plavecké přípravky  a  kondiční plavání  pro děti i dospělé. Informace  získáte na tel. č. 728 214 379- R. Eisenvortová . Zahájení všech tréninků a přípravek od 17.září 2012.  
     
Čt. zpravodaj září bude v pátek na stáncích a prodejnách

 Časopis má 108 stran a mimo běžného zpravodajství lze upozornit na závěrečný díl seriálu Česká Třebová a filmové osobnosti j. Lopoura, pokračování seriálu Parník kdysi a dnes. Sportovní oddíly upozorňují na své nábory. Velmi široká - pětistránková je rubrika Názory čtenářů. Zpravodaj přináší tři rozhovory - s novým ředitelem  gymnázia Josefem Menšíkem, a s dvěma lídry kandidátek ke krajským volbám z České Třebové - Martinem Netolickým a Jaroslavem Zedníkem.

 

Pozvánka na výstavu do Semanína