Českotřebovský deník 223/12 (8.9.)                                        
Malé srovnání: Stavba městského muzea 20.7. 2011 a 20.8.2012.  


Objížďka po silnici I/14 na Třebovici skončila.

V pátek 7. září ve 14 hodin se začalo s odstraňováním dopravního značení, semafory v tunelu byly vypnuty  a odkloněny stranou, trasa na Semanín a Zádolku je opět v klidu průjezdná. práce na dokončení opravovaného úseku však ještě budou pokračovat za provozu. Podařilo se rekonstruovat úsek, který to hodně potřeboval.  Dalším opravovaným úsekem je silnice I/14 ve směru na Ústí nad Orlicí, motoristé se spíše diví, proč se opravuje část, která byla bez problémů sjízdná a neopravují se úseky, které jsou v daleko horším stavu. Zatím zde je třicítka. Kdy bude nějaká objížďka  těžko říci, nebyly podány informace.  Objetí přes Dlouhou Třebovou  a Hylváty je problematické díky zahájeným pracím na nové kanalizaci, pro kamiony je také problematický výška podjezdu u "Staré dráhy"....

 

Poděkování firmě H-komplet Hájek, Hýblova 286 

Děkujeme panu Hájkovi i všem jeho zaměstnancům za přestavbu bytového jádra a kuchyně. Vše bylo hotové velmi rychle, ve vynikající kvalitě a za dobrou cenu. S průběhem prací i výsledkem jsme velmi spokojeni – práci této party můžeme všem jedině doporučit!                                                                                                                                 Manželé Duškovi, Skalka 1945

 

Dosud letos nesekané "zelené" plochy

Jsou ve vlastnictví Města a leží naproti novému závodu Korado. Hrdě se na nich tyčí tabule, která uvádí  že jsou připraveny k prodeji. město by tyto pozemky rádo prodalo na takový projekt, který nebude dělat  při vjezdu do města ostudu.  Každé využití tedy "nebereme". ovšem současný stav jistě není optimální, jistě by bylo možné na tuto plochu poslat některou z velmi výkonných sekaček, které máme nebo sem zaměřit iniciativu  nezaměstnaných, kteří by zde mohli udělat spoustu užitečné práce.  Nakonec existuje povinnost majitele udržovat své pozemky v dobrém stavu. Platí to jistě i tehdy, když je vlastníkem samo Město. (mm)

 


Turnaj železničářl "Masters" Za Vodou

1.-2.9.2012 se na našich kurtech konal turnaj MASTERS 15.ročníku okruhu tenisových turnajů Mistrovství ČR železničářů - veteránů, do kterého postoupili nejlepší hráči ze tří kvalifikačních turnajů v Břeclavi, Plzni a České Třebové. Velké díky hlavnímu organizátoru a vrchnímu rozhodčímu celého okruhu turnajů ing. Josefu Kotaškovi.  
 
Celkové výsledky v jednotlivých kategoriích:
muži 45+  1. Kolář Libor (Jihlava), 2.Čapek Vilém (Jaroměř), 3.Komárek Vladimír (Chlumec n. Cidlinou)
muži 55+  1. Michálek Jaroslav (Veselí n. Lužnicí), 2. Kolář Zdeněk (Svitavy), 3. Hegr Petr (Pardubice)
muži 65+  1. Gregor Miroslav (Česká Třebová), 2. Urbánek Jiří (Nymburk), 3. Slavík Antonín (Uherský Brod)
ženy 45+  1. Goldbrichtová Jitka (Česká Lípa), 2. Navrátilová Jarmila (Olomouc), 3. Vatterová Lidie (Bohumín)

 


Na Techcentrum cupu hrálo 18 dvojic

25.8.2012 se na našich kurtech konal turnaj čtyřher neregistrovaných hráčů, tradiční TECHCENTRUM CUP, kterého se letos zúčastnilo 18 dvojic. Vítězem turnaje se stala dvojice Radim Matoušek - Leoš Blažek z Ústí nad Orlicí, která zvítězila ve finále nad párem Martin Matoušek - David Jemelík také z Ústí nad Orlicí. Na třetím místě se umístili Martin Blažek - Pavel Sýkora z České Třebové.  Poděkování patří ředitelům turnaje Tomáši Herníkovi a Pavlu Sýkorovi, kteří se již řadu let starají o hladký průběh turnaje a především panu Karlu Beranovi, jednateli společnosti TECHCENTRUM s.r.o. za podporu tohoto populárního turnaje.

 

44. ročník Lanškrounské kopy v centru pozornosti turistů i krajských radních 

Prezentace se účastnilo  i letos více než 5000 účastníků pochodu. Krajská delegace nepřijela do Lanškrouna jen k vůli nadcházejícím krajským volbám, obdobná reprezentace je na této akci každým rokem.