Českotřebovský deník 233/2012 (19.9.)                                  
Kvasnička míří do Plzně na hokejbalové MS Masters

Po účasti Jakuba Vodstrčila na MS hráčů do 20 let v Písku míří na startu nové sezony na MS také další českotřebovský hokejbalista Petr Kvasnička. A pokud trenér reprezentačního výběru Donauschacht příliš nezasáhne do sestavy, tak se českotřebovský matador objeví opět po boku svého bývalého extraligového spoluhráče Jirky Mašíka s kterým už v přípravném zápase ve Světlé nad Sázavou tvořil nejúdernější dvojku.  Mezi jeho další spoluhráče bude patřit řada bývalých reprezentantů či trenérů jako je Pavel Kormunda, Jarda Pavlík, Slavomír Švancar, Josef Kadaně nebo Daniel Nutil.
 
V letošním roce se MS účastní osm týmů z celého světa, které jsou rozděleny do dvou skupin. Už ve středu večer od 18.30 vyběhne v zahajovacím utkání MS v reprezentačním dresu proti týmu Rakouska.
Další den od 16.30 zkříží hole s OLD BOYS Slovenska a nejzajímavější utkání ve skupině odehraje v pátek od 16.00 proti Kanadě.
O víkendu budou následovat semifinálové boje a v neděli jsou na programu finálové boje.
Průběh šampionátu můžete sledovat na webových stránkách masterswc2012.com
 
Ad: chybí veřejné záchody 

Právě jsem si na internetu přečetla článek od paní/slečny K.K. o problematice záchodů v České Třebové. A musím na něj reagovat. Problematika nedostatku veřejných toalet v našem městě by se měla řešit. Nikdy mne však nenapadlo se ozvat. Proto jsem za článek na webových stránkách ráda. Jelikož mám maminku, která tento problém řeší dnes a denně. Vždy, když někam jedeme, mapuje si mamka cestu, kde by si mohla "odskočit", jelikož trpí onemocněním střev. I když to nemáme do města daleko, jezdíme všude autem, abychom se když tak dostaly co nejdříve domů. Myslím, že by nebylo vůbec od věci nějaké toalety v našem městě vybudovat. I kdyby za jejich použití  měl člověk zaplatit 5,- nebo 10,- korun. Většina lidí by je určitě ocenila. Děkuji za jakékoliv řešení. Jiřina J.
 
 
KREATIVNÍ KURZY

Dům dětí a mládeže Kamarád Česká Třebová pořádá pro dospělé a starší děti kreativní kurzy. Přihlásit se můžete vždy 14 dní před akcí v DDM Kamarád nebo na tel. č. 465 535 382, 777 292 244, 777 292 218. Každá akce se bude konat při minimálním počtu  5-ti účastníků. Platbu prosím uhraďte nejpozději 2 dny před konáním kurzu.  Bližší informace o jednotlivých akcích budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách DDM Kamarád.
 
Čtvrtek  4.10.2012 – Šperk z hedvábí – lektorka : Pouková Lada
Čtvrtek 11.10.2012 – 3D kostička – šité korálky – lektorka: Pouková Lada
Pondělí 15.10.2012 – Otevřená keramická dílna – lektorka: Mutlová Iveta
 
PODZIMNÍ PRÁZDNINY

DDM Kamarád Česká Třebová pořádá výlet pro školní děti ve čtvrtek 25.10.2012 do Aquapalace Praha. Cena 550,-Kč zahrnuje jízdné vlakem RegioJet, jízdné Aquabusem a vstup do Aquapalace. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM Kamarád nebo na tel.č. 465 535 382 nejpozději do 19.10.2012.
 
DDM Kamarád Česká Třebová zve všechny děti školního věku v pátek 26.10.2012 na výrobu podzimních dekorací v čase od 9:00 do 12:00 hod. Poplatek činí 50,-Kč. Děti si s sebou přinesou: přírodniny (kaštany, listy atd.), zbytky hnědé látky – mohou být i různé odstíny, 1x větvičku (délka asi 20 cm, průměr 2cm), přezůvky, a svačinu + pití. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM nebo na tel.č. 465 535 382 nejpozději do 19.10.2012.
 
Připravuje se mariášový turnaj 

Klub Hliníky pořádá 15. ročník Memoriálu OTKA HANUSE. Jde o mariášový turnaj ve čtyřech, který se bude konat v sobotu 10. listopadu 2012, sraz v 9 hodin dopoledne.
 
Upozornění majitelům „Městské karty Česká Třebová“

Nová verze „Městská karta“

 

 ·         Bodové konto je platné periodicky po dobu 2 let od data nákupu produktu. Platnost bodového konta se automaticky prodlužuje provedením nákupu bodů na dobu 2 let. Platnost bodového konta pro časové vstupy jednotlivých středisek se řídí ceníkem jednotlivých středisek, platnost tohoto časového pásma musí být vyznačena na prodaném médii (příkl. jednorázová karta nese vždy informaci o době platnosti od - do). Zákazník bere na vědomí, že body jsou nevratné.
·       Zjednodušeně si zákazník nakupuje body na bodové konto, které je přiřazeno číselným kódem ke kartě. Pokud si zákazník během dvou let provede nákup bodů na bodové konto (alespoň 100 bodů) prodlužuje se automaticky doba platnosti celého bodového konta na další 2 roky, pokud si zákazník bodové konto, nedoplní je pod 2letech (od data posledního nákupu) automaticky bodové konto zablokováno a nevyčerpané body jsou neplatné. 
·        K měsíci září 2012 dochází na prvních bodových kontech k proběhnutí 2leté lhůty platnosti. Pokud nedojde k dohrání bodů na bodové konto dojde k zablokování bodového konta po vypršení doby platnosti bodového konta. Proto upozorňujeme všechny naše zákazníky, aby si provedli na příslušných terminálech kontrolu svého bodového konta na „Městské kartě Česká Třebová“. 

 

Poděkování za finanční dar Domovu pro seniory

Rádi bychom touto cestou poděkovali paní PharmDr. Libuši Procházkové a panu JUDr. Miloši Hoškovi za finanční dar v hodnotě 30.000,- Kč, který Domovu pro seniory poslouží na nákup polohovacího lůžka s dělícími postranicemi.
Dárců, paní Procházkové a pana Hoška, si velmi ceníme nejen jako zaměstnanci Sociálních služeb Česká Třebová, ale především jako lidé, neboť se v našich řadách nachází jen málo jedinců, kteří dokážou udělat dobrý skutek a nezištně tak potěšit druhé.
Vedení Domova pro seniory 
 
Nabízím v České Třebové možnost pravidelného přivýdělku formou práce na údržbě zahrady. Zkušenosti se zahradními pracemi podmínkou - tel. 777 290 482
 
Firma roku Pardubického kraje 2012 podniká v polygrafii, soutěž živnostníků ovládl voňavý marketing

Novými jedničkami pardubického byznysu jsou polygrafická společnost HRG z Dlouhé Lucky a pardubická aromaterapeutka Hanna Marie Tomášková. Vítězové sedmého ročníku soutěží Vodafone Firma roku 2012 a Era Živnostník roku 2012 postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Pardubický kraj.
Vítězná firma HRG uspěla v konkurenci 229 společností. Její historie sahá až do roku 1989, teprve od roku 1992 ale existuje jako H. R. G. spol. s r. o. Od svého vzniku se orientuje na polygrafii, zejména výrobu reklamních tiskovin, jako jsou katalogy, letáky, časopisy a podobně. Nedávno rozšířila svůj záběr také o lehkou kartonáž, konkrétně tiskoviny na podporu prodeje a tiskoviny pro balení výrobku. Právě potisk lehké kartonáže je podle majitele firmy perspektivní, chce se mu proto věnovat i v budoucnu.
„Společnost HRG má oproti ostatním něco navíc. Zaujala mě svým přístupem k zaměstnancům. Někteří z nich v této firmě pracují už od roku 1992. Je to společnost, ve které by chtěl člověk být zaměstnán,“ vysvětlil porotce Tomáš Hruška, Senior Manager SME společnosti Vodafone Czech Republic.
O živnostenský titul bojovalo 197 podnikatelů. Hanna Marie Tomášková zvítězila před druhým Petrem Novotným, který se věnuje projektování dopravních staveb. Podnikatelka se zabývá energetickou aromaterapií a její specialitou je „voňavý marketing, který léčí prostor“. Soustředila se na malé obchůdky, terapeuty a zdravotní personál, cestovala po republice a získala tak více než 150 obchodních míst. Má internetový obchod a kamenné obchody v Bratislavě a Pardubicích.
„Paní Tomášková mě zaujala silným lidským příběhem. Je to odvážná žena, která si zvolila zajímavý obor podnikání. Navíc má velké plány do budoucna, chce provonět metro v zahraničí. Určitě bude důstojně reprezentovat Pardubický kraj v celostátním finále,“ komentoval rozhodnutí poroty její člen David Hronek, regionální ředitel Poštovní spořitelny a Ery.
Ve vedlejší kategorii Odpovědná firma roku 2012 Pardubického kraje, kterou vyhlašuje společnost Vodafone, zvítězila společnost Isolit-Bravo. Firma založila Nadační fond nadaných, který podporuje zdravotně postižené či sociálně slabé, především v rozvoji vzdělání. Důsledně snižuje produkci odpadů na zlomek původních objemů a v regionu je velmi vyhledávaným zaměstnavatelem i mecenášem.
Vyhlášení celostátních vítězů soutěží Vodafone Firma roku 2012 a Era Živnostník roku 2012 proběhne 4. prosince v Praze a bude možné jej sledovat v přímém přenosu na ČT24.  Na slavnostním finále bude také vyhlášen vítěz samostatné kategorie Era Účetní roku 2012. Jejím cílem je vyzdvihnout často opomíjenou práci účetních - právě účetním totiž mnoho firem a živnostníků vděčí za své finanční zdraví. Soutěž je stejně jako v loňském roce realizována ve spolupráci s Komorou certifikovaných účetních.
 
Vodafone Firma roku Pardubického kraje 2012:
1. HRG (Dlouhá Lucka)
2. Isolit-Bravo (Jablonné nad Orlicí)
3. eBrána (Pardubice)
Era Živnostník roku Pardubického kraje 2012:
1. Hanna Marie Tomášková (Pardubice)
2. Petr Novotný (Pardubice)
3. Petr Kmošek (Dolní Ředice)
Odpovědná firma Pardubického kraje 2012:
Isolit-Bravo (Jablonné nad Orlicí)
 
KLUB ČERVENKA – říjen 2012                                                       

Ekocentrum  Červenka,  ZŠ Habrmanova, Česká Třebová
3.10. v 16.00 hod.  8. DÍLNA – ANETKA
Lektorka:  Jarmilka Nováková
Pomůcky: tři druhy látek, šicí a řezací potřeby, šicí stroj.
Poplatek:  30,- Kč
Podrobnější rozpis potřeby dílků na motýla a na tulipány můžete získat v galanterii na Starém náměstí.
http://www.ctrebova.cz/klub-cervenka
ŠICÍ DÍLNY – ZE STARÉHO NOVÉ