Dodatek do programu Kulturního centra na říjen

Čtvrtek 4. října  v 18.45 hodin KC – velký sál, kino SVĚT

 

Divadlo Járy Cimrmana:  

ČESKÉ NEBE


Přímý přenos slavnostního divadelního představení dosud poslední nalezené hry geniálního autora, která bude uvedena v rámci oslav 45. narozenin Divadla Járy Cimrmana a přenášena v HD  kvalitě.

 

Rozpis večera:

 

18.45                             18:45               Zahájení přenosu

19.00               Začátek programu

19.15               Začátek 1. části představení (seminář)

20.10               Konec 1. části a 20minutová přestávka

                        se slavnostním přípitkem

20.30               Začátek 2. části představení (hra)

21.30               Konec představení                



 

Hra fiktivního českého génia, vynálezce, cestovatele a vlastence Járy Cimrmana se objeví v historicky prvním přímém přenosu do kin v České republice. Stane se tak 4. října večer u příležitosti 45. narozenin divadla, které nese Cimrmanovo jméno.

 

"Hodně dobrá" kvalita

Podle Radky Urbancové ze společnosti Aerofilms přenese tento historicky první přímý satelitní přenos z České republiky do kin slavnostní představení hry České nebe. Zcela logicky bude první satelitní vysílání uskutečněno v HD, tedy v "hodně dobré" kvalitě, uvedla. Kromě zhlédnutí inscenace v pohodlí svého oblíbeného kina budou mít diváci možnost vybrat si své nejoblíbenější přednášky pro seminář.

reklama

"Do projektu se k dnešku přihlásilo šest desítek kin," řekla Urbancová. Režie přenosu se ujal Jan Svěrák. O přestávce provede diváky zákulisím včetně herecké šatny v roli reportéra nový člen souboru Divadla Járy Cimrmana Vojta Kotek. Každému návštěvníkovi ve všech kinech bude prý o přestávce nabídnuta sklenka sektu, aby si publikum mohlo alespoň na dálku s oslavenci v Praze přiťuknout. Diváci na webových stránkách www.jarmara.at hlasují o tom, které přednášky populárních cimrmanologů chtějí v přímém přenosu z Žižkovského divadla během narozeninového představení slyšet. Největší naději mají Herecké desatero, Železniční stomatolog a Cimrmanova teorie poznání. 

Muzeum k narozeninám

Prvním počinem Divadla Járy Cimrmana byla 4. října 1967 premiéra Hry Akt Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka. Stalo se tak v pražské Malostranské besedě, kde má být 8. října otevřeno muzeum vynálezů populárního Járy.Ve hře České nebe s podtitulem Cimrmanův dramatický kšaft se při slavnostním večeru na jevišti objeví Zdeněk Svěrák, Jan Kašpar, Petr Brukner, Jaroslav Weigel, Genadij Rumlena, Václav Kotek, Michal Weigel a Miloň Čepelka. Délka přenosu bude zhruba dvě a půl hodiny včetně dvacetiminutové přestávky.Více informací se zájemci dozvědí také na www.aerofilms.cz. Předprodej vstupenek do kin byl už ve většině kin spuštěn, prodávají se po 200 nebo 250 korunách.