Trofeo Comune di Piadena pro Moniku Simonovou           

Na konci letošní cyklistické sezóny se stále daří závodnici z České Třebové Monice Simonové.
V prvním zářijovém víkendu se zúčastnila silničního závodu, který se koná každoročně ve Šluknovském výběžku pod názvem Tour de Zeleňák. Na tomto závodě mě překvapila fantastická atmosféra, plno fanoušků kolem tratě a perfektní organizace. Je vidět že tento závod má tady velkou tradici a sem moc ráda, že mě na tuto akci kamarádi z Jedlové a Rumburka pozvali. Je jen velmi málo závodů v ČR, které by snesly taková měřitka jako má Tour de Zeleňák,  řekla k závodu sama závodnice. Ta na tomto závodě obsadila 2. místo.
Velkého úspěchu ale dosáhla o deset dní později v italské Piadeně.
Závodnice, hájící barvy týmu Cyklotrénink Fr. Trkal, se v tomto městě, ležícím nedaleko od Verony, zúčastnila silničního závodu. Závod se konal 11.září a jel se na 50km, na městském okruhu o délce 4.5km. Hned od startu se začalo závodit a nástupy se střídaly jeden za druhým, přesto se ale za celý závod startovní pole neroztrhalo a peloton najížděl do závěrečného okruhu pohromadě. V závěrečném hromadném spurtu si nejlépe vedla právě českotřebovská závodnice a dojela si pro cenné vítězství.
Monika se v rámci cesty na tento závod, zúčastnila ještě dalších dvou závodů a ani zde si nevedla špatně. V horském závodě v Torbole,  Gran Prix della Montagna Garda Trentino se umístila na 3. místě a o den později na Trofeo Gruppo Alpini v Soavé  přijela na 4.místě.  Po návratu zpět do České Třebové čekalo na Moniku Simonovou Mistrovství Pardubického kraje, které se konalo jako součást časovky do vrchu, na závodníky oblíbené trati, na Lucký vrch u Poličky (trať dlouhá 6,5 km). Před závodem sem cítila únavu z dlouhé cesty a ani časovka do vrchu není moje silná disciplína, proto sem velmi ráda že sem titul v Pardubickém kraji obhájila, řekla po dojezdu Monika. V závěru září  čekal na Simonovou poslední velký závod této sezóny a tím je Mistrovství České republiky v časovce dvojic, které se koná v Březnici u Příbrami.
 
             Pořadí závodu TROFEO COMUNE DI PIADENA
1.místo Simonová Monika (Cyklotrenink F.Trkal)
2.místo Profumo Samantha (Pedale Borgodalese)
3.místo Scarpa Stefania (Velo Bike Ferrari)
 
Pořadí Mistrovství Pardubického kraje – časovka do vrchu 6,5km
1.      Simonová Monika (Cyklotrenink F. Trkal)  15:11min
2.      Hodáňová Jitka (SK Prima Polička) 16:32min
3.      Třasáková Ladislava (Cyklo Profi Holice)    16:34min
 
Chtěla bych také poděkovat partnerům, kteří mě podporují a to firmám: RYDO, ARMAT, EKO-BI s.r.o., CZ LOKO, AUTO ESO, BB CUT, Elektro FRANC,  pivovar FALTUS, sport BÁRT, VELEBNÝ a Fam. , RCR Bike, Sportovní areál JEDLOVÁ a FUSEK-design.