Veřejná bohoslužba Církve bratrské v Javorce


Na veřejnou bohoslužbu Církve bratrské v České Třebové se v neděli 16. září odpoledne do parku Javorka přišlo podívat asi 130 lidí. Bezmála dalších 25 dětí členů sboru i návštěvníků se zúčastnilo paralelního dětského programu v parku.

Díky krásnému počasí si všichni přítomní mohli vychutnat písně mládežnické skupiny, které ocenili potleskem. Moderátor akce, Petr Horáček, uvedl: „Pamatuji, když se tenhle pavilon stavěl, protože tu bylo lešení, což pro nás kluky byla naprosto přitažlivá atrakce, dalo se po tom lézt a honit se. Nikdy mě nenapadalo, že tu jednou budu uvádět bohoslužbu. Tehdy jsem si myslel jsem, že žádní křesťané nejsou. Proto jsme dnes tady a ne v budově naší církve, abychom Vám dali příležitost zažít bohoslužbu v parku.“

Kazatel Tomáš Pospíchal hovořil o biblickém přirovnání, kdy člověk najde tak cenný poklad, že je ochoten prodat vše, co mu patří, aby poklad získal. Petr Kadlec, vedoucí skupiny mládeže, posléze vyprávěl o své zkušenosti na cestě ke křesťanství: „Na Javorku mám jen jednu vzpomínku, že jsme tu jednou u hříbku s klukama kouřili trávu – a ta vzpomínka je samozřejmě dost rozmlžená. Zkoušel jsem pak v životě mnoho metod, jak zacpat černou díru ve svém srdci, a všechny fungovaly, jenže jen na chviličku. Jsem rád, že teď po 7 letech, co jsem křesťanem, mohu říci, že černá díra je nenávratně zacpaná, tohle opravdu funguje.“

Na závěr bohoslužby zpívala píseň Martina Jasanská, která se nedávno rozhodla svou víru v Krista stvrdit křtem. Většina přítomných se spolu s ní po skončení bohoslužby vydala k nedalekému potoku, kde ji po složení křestního slibu kazatel Tomáš Pospíchal a Petr Kadlec pokřtili tradiční formou ponořením do vody.

Církev bratrská v České Třebové je společenství lidí různých generací, převážně mladých rodin s dětmi. Spojuje je zkušenost víry v Krista, kterou každý přijal osobně, protože víru nelze zdědit ani koupit, ale každý se pro ni rozhoduje sám za sebe. Na bohoslužby v neděli v 9:30 v domě v Tykačově ul. 1183 (vedle kolejí pod Jelenicí) je zván každý, kdo má zájem. 

Za Církev bratrskou Petr Horáček,  tel. 732373573