V úterý 22. října hostoval smíšený pěvecký sbor Bendl na 10. ročníku festivalu pěveckých sborů v Ústí nad Orlicí. Pozvání na spoluúčinkování přijal od místního pěveckého sboru Alou Vivat, který s Bendlem vystupoval na koncertu v Přívratě pořádaném v rámci hudebního festivalu Antonína Bennewitze. Koncert se konal v příjemném prostředí ústecké ZUŠ a navštívilo ho početné publikum příznivců sborového zpěvu. Program otevřel místní Alou Vivat pod vedením Josefa Novotného a Kamily Pavlíkové repertoárem složeným zejména z úprav populárních a lidových písní.
Bendl pak provedl výber z repertoáru, který zazněl na koncertě k 90. výročí založení sboru. Pod vedením Josefa Menšíka a Pavly Skopalové zazněly duchovní skladby, lidové i populární písně i slavné operní melodie. Třetím účinkujícím na koncertě byla ústecká Generace - oficiálně oktet příjemných ženských hlasů, který tentokráte výjimečně vystoupil v 9-členné sestavě s doprovodem tří instrumentalistů. Jejich provedení lidových i populárních písní a gospelů přispělo k pestrosti programu večera. Zazněly také dvě skladby, které Alou Vivat nacvičil společně s Bendlem a s Generací.
Koncert provázela příjemně uvolněná atmosféra. O nějakých známkách "žabomyších válek" a údajné historické nevraživosti mezi sousedními městy nemohla být řeč. Bendlu se v Ústí zpívalo stejně dobře, jak po koncertě chutnal i "vyzpívaný" křupavý řízek na společné večeří účinkujících v jídelně Perly. Snad se podaří další společné vystoupení sborů zorganizovat dříve než za dalších deset let.
PS
 
Alou vivat
 Generace
 Společné zpívání na závěr koncertu