LEDNÍ HOKEJ  ZAHÁJIL SEZÓNU                                  

Liga mladších žáků: cenné ligové body z Pardubic             

5.10.2013 – Pardubice
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - TJ Lokomotiva Česká Třebová  4 : 9 ( 1:2, 3:3, 0:4 )
Branky ČT:  Švub 4, Ruda 3, Havránek, Stolín
Asistence: Stolín 2, Pojezný 2, Švub, Novotný A., Hošpes, Palán
Vyloučení: 6:2 Využití: 0:2
Diváků: 70
Sestava ČT: Hriško, Martinásek O. – Koutecký, Havránek, Pojezný, Novotný R. – Kolář, Švub, Stolín – Novotný A., Ruda, Novotný J. – Páv, Hošpes, Palán – Martinásek T. 
Komentář: V sobotu jsme zavítali do Pardubic, kde jsme v Malé aréně nastoupili proti místnímu týmu. Domácí jsme zmrazili prvním gólem již v 10.vteřině zápasu, chvíli poté jsme zvýšili náskok na dvě branky a aktivní útočnou hrou jsme si vytvořili další brankové příležitosti, které však zůstali nevyužity. Domácí též hrozili nebezpečnými výpady, které však končili na našem brankáři či mimo. Přesto z jedné skrumáže před naší brankou domácí snížili na 1:2. Ve druhé třetině jsme zvýšili na 1:3, ale domácí odpověděli brankou po chybě ve středním pásmu. Za chvíli jsme opět vedli o dvě branky, ale domácí dovedli potrestat opět naše chyby ve středním pásmu a stav srovnali na 4:4, naštěstí se nám 5 vteřin před druhou sirénou podařilo vstřelit pátou branku a strhnout vedení zase na naši stranu. Do závěrečné třetiny jsme provedli změny v sestavě, čímž jsme dostali domácí pod trvalejší tlak, ze kterého jsme vytěžili čtyři branky. Domácí v této třetině naši branku ohrozili jen sporadicky z několika brejků, které spolehlivě pochytal brankář Hriško. A tak po závěrečné siréně, v poměrně slušně divácky zaplněné aréně, mohla propuknout nefalšovaná radost našich hochů z vítězství.
 „Utkání se nám celkově povedlo.  Tým až na drobné zaváhání ve druhé části hry, fungoval poměrně dobře. Po celé utkání se nám dařilo držet ofenzivní pojetí hry a to nám přineslo zasloužené vítězství.  Do sestavy byli zařazeni novicové z mladšího ročníku bratři Novotní, kteří zvýšili konkurenci v týmu. V zápase se vedlo opět našim centrům, kdy Vojta Švub vsítil 4 branky a přidal jednu asistenci , Standa Ruda dosáhl hattricku. Dobře chytali oba brankáři a obrana podala svůj spolehlivý výkon. Trochu nás ještě trápí defenziva našich křídelních útočníků, ale i ta se postupně zlepšuje. V dalším zápase ligy přivítáme na domácím ledě v sobotu 12.11. tým z Poličky.“          Stanislav Ruda - trenér
 
Přípravné utkání A mužstva na domácím ledě                    

KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ TJ Lanškroun 5 : 7 (2:2, 1:4, 2:1)                   

Celkem 177 diváků, z toho slušný počet z Lanškrouna sledoval přípravné utkání na domácím ledě, které mělo všechny znaky začátku sezóny, dobré okamžiky se střídaly s velkými chybami, tempo utkání si mnozí představovali rychlejší. Do zápasu lépe vstoupili českotřebovští Kohouti, které nad Lanškrounem vedli v osmé minutě o dvě branky. Hosté však do první sirény krok srovnali a ve druhé třetině svého soupeře zaskočili čtyřmi brankami. Domácí hokejisté doplatili především za hrubé chyby v obranné činnosti. Utkání bylo přípravné, nehrálo se o body, ale o prestiž. Trestná lavice byla poměrně využívaná poměrně často. Z  třetí třetiny utkání jsou následující fotografie:
 

Kohouti Česká Třebová B – Voděrady 11:8                      
Béčko Kohoutů odehrálo třetí přípravné utkání. Podruhé změřilo síly s Voděrady, kterým vrátilo porážku z předcházejícího střetnutí (1:3). Hosté přijelo pouze s devíti hráči, a tak jim vypomohl hráč našeho áčka Ondřej Kopečný.
Branky: Vl. Deml, Šána, Kvasnička, Rybka, Voleský, M. Morkes, Steinmetz, R. Morkes, Teplý, Váně, Zeman.
Sestava: Ehrenberger - M. Morkes, Čejka, Rybka, Chadima, Zeman -
R. Morkes, Teply, Zeman – Vl. Deml, L. Deml,Váně - Šána, Kvasnička, Steinmetz