Mladí hokejbalisté o víkendu nadělovali – odnesli to přeloučští Jestřábi

TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Jestřábi Přelouč  20 : 0  a  15 : 0   (12:0,4:0,4:0 / 4:0,8:0,3:0)

Ve čtvrtém dvojkole hokejbalové soutěže starších žáků do českotřebovských Benátek dorazili přeloučští Jestřábi, kteří doposud v soutěži získali pouhý bod. Mladí kohouti v minulém předkole získali v prvním zápase těsný, ale cenný skalp Autosklářů z Pardubic a ani tentokrát nechtěli dát své kohoutí letky zadarmo. Trenér Tlapák měl v prvním zápase k dispozici skoro kompletní sestavu a Jestřábi to těžce pocítili hned v první třetině, kdy dvakrát inkasovali. A střelecký kolotoč se po první siréně zastavil na skóre 12:0. Když se čtyřikrát trefil Pleskot a třikrát Řehák společně se Svobodou. Po brance jim sekundovali Flídr s Hájkem. V dalších dvou třetinách domácí hráči zatížili konto Jestřábu už jen čtyřmi brankami. A tak se skóre po závěrečném hvizdu zastavilo na neuvěřitelných dvaceti brankách, což je zatím nejvyšší dosažený výsledek v soutěži.
V druhém utkání na střídačce domácích došlo nejen k trenérské výměně, kdy trenér Tlapák odjel na utkání „béčka“ a zaskočil za něj trenér Badzik. Který se musel obejít bez několika hráčů z prvního zápasu a soupisku doplnil o pár hráčů z přípravky. I přes změny v sestavě již v první minutě šli domácí do vedení. Na konci zápasu na časomíře svítilo o pět branek méně než v úvodním. Čisté konto v obou utkáních udržel David Břeň. Mladí kohouti si tak upevnili skvělou třetí pozici v tabulce regionální soutěže.
K utkáním dodal komentář trenér Tlapák : Sestava se nám oproti minulému týdnu dávala hůře do kupy, z minulého kola máme nějaké zraněné a tak ochutnali atmosféru SŽ dva kluci z kategorie přípravek. Soupeř se k nám do pásma dostával jen ojediněle a tak se hrálo na jednu bránu. Upřímně lituji hostujícího brankaře, pochytal hodně střel, ale také jich dost skončilo za jeho zády. V dalším kole vyrážíme do nedalekých Svitav. A s 1. HBC to bude úplně jiný zápas ...“ 
Sestava : Břeň David – Řehák, Smutný, Orlich, Hájek, Flídr, Čapek, Hyksa, 1.zápas Svoboda, Pleskot  2. Zápas Břeň Michal, Kříž
Branky : 1. Zápas : Řehák 6, Svoboda 4, Pleskot 4 , Flídr 2, Hájek, Smutný, Orlich, Čapek
             2. Zápas : Čapek 4,  Smutný 3, Flídr 3, Řehák 2, Hájek 2, Hyksa
Fotogalerie zápasu : http://ballct1213.rajce.idnes.cz/Starsi_zaci_Loko_vs_Jestrabi/
 
Béčko vydolovalo v Chrudimi pouze bod, ale bylo to fér?

HBC Jokerit Chrudim A - TJ Lokomotiva Česká Třebová B 3:2ss (0:1,0:1,2:0-1:0)
Po utkání těžko hledali českotřebovští hráči slova k hodnocení, protože v sobě cítili velkou křivdu. Rozhodčí totiž uzanali gól, který nepadl,míček je označkoval pouze spojnici brankové konstrukce. Chrudim byť docela „nefér“ získala pátou výhru v řadu, se zálohou Lokomotivy však až po samostatných nájezdech.   „Na zápas s chrudimským áčkem jsme posílili o hráče z našeho céčka. Zápas byl vyrovnaný, vytvořili jsme si nějaké šance a zásluhou Hubla a Tomeše jsme se ujali vedení 2:0, byly další možnosti na vstřelení branky, ale naše pokusy skončili buď na dobře chytajícím brankaři, nebo na tyči. Bohužel se nám nepodařilo náš náskok udržet a v závěru 3 třetiny jsme dvakrát inkasovali. Jednou když jsem špatně zablokoval buly, následovala střela dorážka a gól. Po té domácí využily přesilovou hru. Kdy míček šel od vrchní tyče ven a rozhodčí odpískal gól. A je super pocit, když Vám střelec údajného gólu řekne, že nebyl. Ale je to naše chyba měli jsme proměnit i další šance a byl klid. Tak zápas museli rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých ukázali větší klid na holých a vyhráli 3:2,“vyhodnotil průběh zápasu trenér  Tlapák.
Střely – 38:45, vyloučení – 4:3, využití 1:0
Branky Č.Třebové: 13:02 Hubl (Tomeš), 28:08 Tomeš (Hubl)
Sestava Č.Třebové: Procházka – Doubrava, Tesař J., Laštovica, Tlapák – Tomeš ©, Hubl, Mrštný D., Jiruše D., Němec, Škeřík, Rybka J.
 
Céčko zaskočilo v okresním derby Žamberk

SK Hokejbal Žamberk - TJ Lokomotiva Č.Třebová C 3:5 (0:2,3:2,0:1)
Žamberečti hráči v sobotu prohráli s lídrem soutěže z Přelouče a tak si v neděli chtěli spravit chuť na nováčkovi z Česká Třebové. Hned v úvodu zápasu Žamberk zavřel hráče Lokomotivy pásmu a pěknou chvíli, tam kohouty dusil. Až náš třetímu  útoku se podařilo vymanit z pásma a zásluhou Hubla, šli „kohouti“ do vedení. I její další pobyt na hřišti skončil dalším brankou, když skóroval David Tesař. Tím se hra českotřebovských uklidnila a tlak domácích polevil. Třetí branka a opět zásluhou třetího útoku, tentokráte se zapsal do statistik,  ´´Škeřík ´´ a se štěstím proměnil v branku svůj brejk. Po té se však situace na hřišti přiostřila, přišla řada vyloučení… a řady žambereckých po zásahu rozhodčích prořídly. Ale domácí nesložily zbraně a podařilo se jim využít nedůrazu v naší obraně a hned třikrát skórovali. Poslední slovo jsme měli ovšem mi, Lustyk vybojoval míček v koutě a nahrál ho Smažilovi, který uzavřel na konečných 5:3 pro nás.
Střely – 24:28, vyloučení 6:6, bez využití
Branky Loko – 4:46 Hubl (Škeřík), 8:03 Tesař D., 21:09 Škeřík, 27:08 Hubl (Tesař D.), 42:00 Smažil (Lustyk)
Sestava Loko – Novotný – Stránik, Truhlář, Nekvinda, Laštovica, Zeman, Tesař J. – Jiruše D., Němec ©, Rejsa, Tlapák, Lustyk, Smažil, Škeřík, Hubl, Tesař D.
(ba)