Setkání s partnery hokejového klubu před sezónou            

Zástupci téměř všech firem, které podporují českotřebovský lední hokej, přišli na tradiční setkání, které pro ně před startem nové sezony uspořádal nový hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová.
Mám upřimnou radost, kolik sponzorů na schůzku přišlo. Je to důkaz toho, že je hokej zajímá a že mu chtějí pomoci,“ prohlásil předseda klubu Vladimír Vaněk, který vzápětí hovořil o okolnostech vzniku nového klubu. „Prakticky celý rok jsem byl předsedou oddílu ledního hokeje při TJ Lokomotiva. Byla to cenná zkušenost, při níž jsem pochopil, že se musíme vydat trochu jinou cestou. Rozhodl jsem se založit samostatný hokejový klub, který se v závěru srpna stal členem Českého svazu ledního hokeje. V první fázi, především z ekonomických a zejména z organizačních důvodů, jsem se rozhodli, že pod hlavičkou Kohoutů budou hrát pouze dospělí. Áčko krajskou ligu a béčko okresní přebor. Mládež odehraje tuto sezonu pod křídly Lokomotivy, pak by se měla připojit ke Kohoutům.“
Zakladatel nového klubu představil přítomným sponzorům nového trenéra Pavla Táborského, který má sebou skvělou hráčskou minulost. Jako hráč pražské Sparty se radoval ze dvou mistrovských titulů, ten třetí vybojoval v dresu Vsetína. Během své kariéry oblékal dresy dalších extraligových a prvoligových klubů, několik sezon odehrál v Německu, Norsku a Dánsku. Jako trenér působil u mládeže v Hradci Králové a Chomutově, Táborskému je 45 let.
Příprava na ledě začala 26. srpna, s jejím průběhem i přístupem hráčům jsem spokojený. Odehráli jsme dvě přípravná střetnutí, v Lanškrouně jsme vyhráli 10:7, doma jsme stejnému soupeři podlehli 5:7. Oba zápasy ukázaly, kde nás tlačí bota, je to hlavně v defenzívní činnosti. V obou utkání ch padlo hodně branek, což se asi líbilo divákům, pro mne jako trenéra to bylo horší,“ řekl trenér Kohoutů.
Ten musel na úterní podvečerní schůzce vzápětí čelit otázce na tělo, zda je připraven případně posílit zadní řady svého mužstva. „Předseda klubu mne do toho tak trochu tlačí, uvidíme. Pokud to bude nutné, tak ano,“ reagoval smějící se kouč. Táborský odpovídal také na další konkrétní dotaz, o co chce v nadcházející sezoně s mužstvem hrát. „Musíme jít od zápasu k zápasu. Byl bych rád, kdybychom předváděli atraktivní hokej, na který by chodili diváci,“ zněla diplomatická odpověď.
Konkrétnější byl v tomto směru předseda klubu: „Vloni jsme v normální hrací době dvakrát porazili Skuteč a v prodloužení Poličku, jinak to byla bída. Přesto na naše domácí zápasy chodilo v průměru 300 diváků. Věřím, že letos budeme podstatně silnější. Důležité je, aby byli všichni hráči zdraví a udělali maximum pro úspěch. Myslím, že výkonnostně můžeme mít na střed tabulky. V takovém případě se určitě zvedne i divácká kulisa,“ doplnil Vladimír Vaněk, který se vyjádřil také k tomu, proč za českotřebovský klub hraje minimum vlastních hokejistů. „Je to prosté, protože téměř žádné nemáme. Zimní stadion funguje teprve od roku 2007, mládežnická základna končí kategorií mladších žáků. Výkonnost většiny bývalých hráčů odpovídá okresnímu přeboru, krajská liga je mnohem náročnější. Českotřebovský hokej má nejhezčí zimní stadion, ale chybí mu kontinuita. V jiných městech, například v Chocni a Litomyšli, funguje hokejový klub bez přerušení desítky let.“
První mistrovský zápas nové sezóny odehrají Kohouti v neděli 13. října, kdy doma od 17 hodin přivítají Skuteč.

 

 

Kdo bude hrát za Kohouty 

Start nového ročníku krajské ligy je za dveřmi, první kolo se bude hrát v neděli 13. října. Dres českotřebovských Kohoutů budou v sezoně 2013-2014 oblékat následující hokejisté. Další doplnění hráčského kádru není vyloučeno.
Brankáři:  Paleček Jan Kaplan Jiří
Obránci:  Mlejnek Viktor Novotný Jakub Matys Lukáš Krejnus Robert Šťastný Martin Kiac Martin Čejka Tomáš
Útočníci:  Doha Vladimír Kopečný Ondřej Černý Roman Jetmar Bořek Hašek Jakub Vlček Petr Hemský Marek
Vojáček Jakub Teplý Libor Váně Miroslav Šafář Jan
Příchody:  Krejnus, Šťastný, Šafář, Kiac, Vlček, Hemský, Paleček (všichni hostování z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Matys a Čejka (oba přestup z HC Litomyšl), Vojáček (hostování z Uničova), Černý, Jetmat, Hašek a Kaplan (všichni hostování z HC Spartak Choceň).
Odchody:   Vích, Brukner, Držmíšek (všichni Choceň), Poskočil (Vrchlabí), Uhlíř (Litomyšl), Hladík (HC Skuteč), Musil a Knotek (bez agažmá), Řehák (Olomouc - zranění).

 

V neděli vyjedou hokejisté na led v nových dresech podle návrhu: