Co pro Vás připravila knihovna na listopad 

Matyldino předčítání „ Příhody černé čarodějnice“, 5. listopadu od 15 hodin, dětské oddělení

Ahoj holky a kluci, chcete se trochu bát? Jestli ano, tak přijďte za námi do knihovny, kde si budeme vyprávět  PŘÍHODY ČERNÉ ČARODĚJNICE… Jak dopadnou její dobrodružství a zmatky, z kterých se naštěstí vždy vymotá, se dozvíte 5. listopadu v 15 hodin na dětském oddělení. Vaše Matylda. Vstupné dobrovolné.

 

Večer na téma náhradní rodinná péče Amalthea o.s., 20. listopadu od 18:30 hodin
Beseda s odborníky na téma náhradní rodinné péče z občanského sdružení Amalthea o.s. Před besedou bude probíhat projekce filmu Kluk na Kole / Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne/Belgie, Francie, Itálie/2011/88 min. Na kole utíká z dětského domova dvanáctiletý Cyril, aby našel svého otce, a náhodou se setkává s kadeřnicí Samanthou, která si ho začne brát na víkendy. Tím začíná série zkoušek jejich vzájemné křehké důvěry, ze které se teprve může vytvořit opravdové pouto. Film byl oceněný Velkou cenou poroty na festivalu v Cannes. Vstup zdarma.

 

Univerzita volného času 2013

Zdraví z pohledu celostní medicíny s MUDr. Svatavou Zatloukalovou, 21. listopadu od 17 hodin, čítárna. Imunita v širších souvislostech. Přijďte na besedu s MUDr. Zatloukalovou (Internistka, plicní lékařka, celostní medicína, lektorka Školy lásky v rodině podle etiky PhDr. Jiřiny Prekopové, učitelka jógy, instruktorka Nordic Walking.) Úspěšný únik z nemoci a uzdravení pak závisí nejen na aktivním přístupu pacienta ke klasické léčbě, ale také na sociálních, vztahových a emočních korekcích, k nimž přikročí. Nezbytná je změna životního stylu, změna myšlení, postojů, ale také změna stravy a nemalý význam má i využití příznivých účinků různých doplňků stravy na naše zdraví. Informace: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz. Vstupné 50,- Kč

 

Univerzita volného času 2013

Muzikoterapie s Mgr. Janem Rybkou, 26. listopadu od 17 do 19 hodin čítárna

Zájemci hlaste se na půjčovně (732/756 827) nebo na email: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz,

Max. počet účastníků je 15. Vstupné 50,- Kč.

 

Den pro dětskou knihu, 30. listopadu od 14 do 17 hodin

Zveme na odpoledne plné her, čtení a zábavy. Program bude upřesněn.

 

Výstava na schodech: Fotoreportáž z festivalu Českotřebovský kohoutek 2013

Účastníci fotografických workshopů "Letem světem fotografie s Reném Jansou" si vyzkoušeli jaké je to být reportážním fotografem. Jak se jim podařilo zachytit atmosféru festivalu, můžete posoudit na vystavených fotografiích.

 

Připravujeme na prosinec: beseda s publicistou a aktivním popularizátorem paleontologie, autorem knih, s Vladimírem Sochou o dinosaurech, 17. prosince od 17 hod., vhodné i pro děti.