Ples v barvách slunečnice                                                       

Dne 19. října 2013 se konal 5. Podzimní benefiční ples Za jeden provaz. Sál restaurace Na Horách rozjasnily barvy hnědá a žlutá, které letošnímu ročníku vévodily. Hostům k poslechu a tanci hrála kapela KOPLAHOBAND. Celým večerem nás provedl moderátor Tomáš Borůvka. Předtančení zajistil taneční obor Základní umělecké školy Česká Třebová pod vedením paní Lenky Slavíkové. Děvčata zatančila na skladby Holky z naší školy a Charleston. 
Jako doprovodný program bylo nachystané výborné čokoládové fondue s ovocem a carving, což je vyřezávání ovoce a zeleniny. Carving zajistil pan Pavel Švestka z Ústí nad Orlicí a u hostů získal veliký obdiv. Půlnoční překvapení bylo letos laděné do tónů orientu. Vystoupila orientální tanečnice Nareen (Eva Provazníková), která dokázala zaujmout celý sál a sklidila bouřlivý potlesk. Jako každý rok na plese bylo zajištěné plesové taxi a fotokoutek s profesionální fotografkou Hankou Fučíkovou.
Výtěžek letošního plesu bude věnován Nízkoprahovému centru v Borku při organizace Naděje, kde bude vybudován sportovní koutek. Celá akce se konala pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a za podpory města Česká Třebová.
Sama bych ples považovala za velmi zdařilý. Hosté se velmi dobře bavili, tančili až do pozdních hodin a atmosféra byla velmi příjemná. Všem, kteří se přišli pobavit nebo nám pomohli, patří veliký dík.
Předsedkyně občanského sdružení Za jeden provaz Magda Frišová