Junioři Sokola II hrají I. ligu úspěšně                                    

1.LIGA - JUNIOŘI - tabulka o IV. kole 


 

p.

 

družstvo

utkání

V

P

K

sety

míče

body

1.

 

TJ Sokol Česká Třebová II

4

4

0

0

12:1

332:284

12

2.

 

TJ Svitavy

4

4

0

0

12:3

364:301

11

3.

 

VK Sport Rychnov nad Kněžnou

4

2

2

0

6:8

297:316

5

4.

 

SK Prosek Praha

2

0

2

0

3:6

197:214

1

5.

 

AERO Odolena Voda

2

0

2

0

2:6

166:184

1

6.

 

volleyball.cz ČZU Praha B

2

0

2

0

1:6

171:182

0

7.

 

VK Kladno

2

0

2

0

0:6

104:150

0

8.

 

SK Volejbal Kolín

0

0

0

0

0:0

0:0

0

 

Úspěšný vstup juniorů do soutěže

V sobotu 21.9.2013 junioři TJ Sokol Česká Třebová II odjeli do Rychnova nad Kněžnou k prvnímu dvojutkání v nové sezóně.  

 

VK Sport Rychnov nad Kněžnou - TJ Sokol Česká Třebová II                   0:3 (-22,-20,-17)
Prvním soupeřem, který okusil stávající formu českotřebovských juniorů byl Rychnov nad Kněžnou. Hlavním nahrávačem byl Lukáš Macho, útok zastřešili David Čtvrtečka a Jakub Řehák, z pozice univerzála podpořil útok Pavel Kubíček a hlavní obrannou silou byli Lukáš Pávek, Jan Novotný a Jindřich Chudý. Na postu libera kryl záda všem Adam Neubauer.
Náš tým se rozehrával pozvolna. I přes tuto situaci byla na konci jednoznačná výhra. Celý průběh jsme se potýkali s nevynucenými chybami v útoku a hlavně na podání.
 
VK Sport Rychnov nad Kněžnou - TJ Sokol Česká Třebová II                   0:3 (-18,-22,-14)
Začátek druhého zápasu už byl o poznání lepší. Dalo by se říci, že se hra blížila k představám trenéra. Jediným nešvarem byly opět nevynucené chyby na podání. Celkově se ale zvedla obrana a úspěšnost útoku. Začali jsme kombinovat a tlačili soupeře do útlumu a obrany. Domácí fandové v tu chvíli utlumili své chorály a pouze sledovali, jak nahrávač Lukáš Macho společně s útočníky rozkládá soupeřovu obranu. Úvodní dvojutkání nám ukázalo, jaké situace musíme ještě doladit, každopádně si junioři přivezli domů zasloužených 6 bodů.
 
Za Českou Třebovou hráli: Lukáš Macho, David Čtvrtečka, Jakub Řehák, Pavel Kubíček, Lukáš Pávek, Honza Novotný, Jindra Chudý, Adam Neubauer.  Trenér: Petr Matějka
 
I další víkend juniorů byl úspěšný

V sobotu 28.9.2013 junioři TJ Sokol Česká Třebová II přivítali v prvním domácím dvojutkání družstvo ČZU Praha B.  
 
TJ Sokol Česká Třebová II – ČZU Praha B                                               3:1 (22,23,-17,21)
Z důvodu souběhu utkání s 1.ligou juniorek, se divákům naskytla možnost volejbalového maratonu. Po prvním vítězství českotřebovských juniorek bylo na řadě ukázat, že umíme využít domácího prostředí. ČZU Praha je soupeřem od kterého jsme očekávali kvalitní duel a proto jsme se v předzápasové přípravě soustředili na obranu.  První set se nesl v duchu jednoduchých kombinací a častých útoků z hlavních kůlů. Postupné osmělování se dařilo oběma celkům. Nakonec jsme však dokázali set vyhrát. Druhý set se nesl v podobném duchu. Domácí nahrávač Lukáš Macho nebyl ve své kůži a na jeho herním projevu to bylo znát. Vrátili jsme se k jednoduché hře a zaměřili se na obranu. Díky této strategii jsme dotáhli i druhý set do vítězného konce.  Do třetího setu se ale nepodařilo herní projev oživit a muselo dojít ke střídání nahrávače. Na hřišti došlo k velkému oživení příchodem Dominika Stasiowského. Nicméně série chyb na servisu a míče na síti, které jsme nedokázali uhrát a tím i prohráli tento set. V dalším setu jsme eliminovali chyby na servise a prosadili se několika šikovnými míči na síti. Svou zásluhu na tom měl výkon Jindřicha Chudého a Dominika Jozy. 
 
TJ Sokol Česká Třebová II – ČZU Praha B                                                 3:0 (19,38,23)
Druhý zápas byl podobně jako v Rychnově o poznání lepší, herní projev nahravače se otočil o 180 stupňů. Neustálé kombinace na síti zpestřovaly naši hru. Tento set patřil Třebové. Druhý set se točil pouze okolo servisu. Úspěšnost servisu obou týmů klesl hluboko pod 50%. Bezmála polovina míčů se překulila přes pásku. Když však přeletěl, hrála se jednoduchá hra, kde si nikdo nechtěl připsat další chybu. Konečný stav 40:38 pro Třebovou potěšil snad všechny diváky v hale. Zbývalo dohrát poslední set a potvrdit tím pozici, se kterou jsme do setu vstupovali. Univerzál protějšího družstva komplikoval naši rozehru a obrana na něj byla krátká. Až teprve v závěruu jsme dokázali vynechat soupeřovo libero z přihrávky a tím následně odstavit i útočící hráče.  Tímto výsledkem jsme se posunuli na první místo v tabulce průběžných výsledků.

Za Českou Třebovou hráli:
Lukáš Macho, David Čtvrtečka, Jakub Řehák, Pavel Kubíček, Lukáš Pávek, Jindra Chudý, Adam Neubauer, Dominik Joza a Dominik Stasiowski.  Trenér: Petr Matějka