Juniorky Sokola II hrají II. ligu                                                            

1.I.LIGA - JUNIORKY TABULKA po IV. kole                     

p.

 

družstvo

utkání

V

P

K

sety

míče

body

1.

 

TJ Junior Brno

4

3

1

0

11:4

364:287

10

2.

 

TJ Sokol Česká Třebová II

4

3

1

0

10:5

344:299

8

3.

 

TJ Slovan Moravská Třebová

4

2

2

0

6:7

255:301

6

4.

 

TJ Svitavy

4

2

2

0

6:9

289:337

5

5.

 

VK Znojmo - Přímětice

4

1

3

0

8:9

360:352

5

6.

 

TJ Spartak Polička

4

1

3

0

4:11

307:343

2

 

V sobotu 5.10.2013 juniorky TJ Sokol Česká Třebová II nastoupily k dalšímu dvojutkání I. ligy juniorek proti Junioru Brno, který v prvním kole doslova deklasoval Svitavy a je favoritem naší skupiny.  

 

TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Junior Brno                                        1:3 (-20,-17,26,-18)

Jak už se stává tradicí, opětovně jsme nenastupovali v plné sestavě. K nemocné Drymlové se přidala se svým kotníkem i Voclová a tím se podstatně otupila naše síla na smečařských postech. Soupeř toho v prvních dvou setech dokázal využít, když drtivá většina jeho útoků byla vedena přes oba dva kůly a naše hráčky, které byly proti soupeři i menšího vzrůstu, se s touto taktikou dlouho nemohla vyrovnat. Snad jenom výkon v obraně a útok středem sítě snesl v tuto chvíli přísnější měřítko. Ve třetím setu se situace začala obracet. Děvčata pochytala některé těžké míče v poli, podařilo se několik útoků a po dramatické koncovce se nám  podařilo set vyhrát. V dalším setu se opět ukázala herní převaha hlavně v útoku brněnských děvčat a tak po prohře v tomto setu byl konec prvního zápasu. Výkon družstva snesl v tomto utkání přísnější měřítko hlavně na podání a v obranné činnosti u všech hráček, ale i přes prohru děvčata makala a trenér mohl být s předvedenou hrou spokojený i přes prohru v tomto utkání.

 

TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Junior Brno                                        3:2 (22,-18,23,-23,18)

Druhý zápas začal pro naše družstvo podstatně lépe než předcházející. Výborná hra v poli, podložená výborným servisem a zvládnutá koncovka ukončila první set. Naše družstvo si začínalo uvědomovat, kudy vede cesta k dobrému výsledku. I když ve druhém setu opět propadala v útočné hře, nezlomilo je to a třetí set opět v dramatické koncovce strhla na svoji stranu a dostala se v celém utkání do vedení proti papírově lepšímu soupeři. Čtvrtý set opět dospěl do dramatické koncovky, v níž byl šťastnější soupeř a tak o osudu utkání musel rozhodnout zkrácený pátý set. Do tohoto setu jsme vstoupili výborně a po serii úspěšných servisů, se kterými si soupeř nedokázal poradit, jsme se dostali do vedení 6:2. V tu chvíli se opět začal soupeř prosazovat svým útokem, který jsme nedokázali ubránit a opět rozhodovala dramatická koncovka. V ní se obě družstva střídala ve vedení, naše blokařky se překonávaly hlavně v útoku a nakonec se po ulívce naší nahrávačky podařilo soupeře udolat  s výsledkem setu 20:18. Tuto koncovku pomohla rozhodnout i perfektní obranná práce Fišerové s Malou, které dokázaly vybojovat zdánlivě ztracený míč, který soupeř zkazil.

 

V prvním utkání se i přes veškerou snahu nepodařilo nahradit chybějící hráčky, ovšem ve druhém utkání výborně hrající Fišerová strhla i ostatní hráčky a ty se přesvědčily, že i s takto výborným soupeřem se dá hrát vyrovnané utkání. Vysoký standart předváděly obě blokařky Horáčková s Kopečnou, které v koncovce zablokovaly nejlepší hráčky hostí a přidaly důležité body v koncovce a na podání, které hlavně u Horáčkové má nejvyšší parametry.  Naše libero Sýkorová svou organizací obranné hry a svým výkonem přesvědčuje o svých kvalitách v každém zápase. Důležitou součástí celého výkonu byl příjem soupeřova podání, kde se dařilo i Turkové s Pecháčkovou, obě odehrály své nejlepší zápasy. Úspěšný příjem výborně zužitkovala nahrávačka Dvořáková, svůj výkon podpořila vysokou úspěšností podání a z její chytré nahrávky těžily naše útočící hráčky. Pokud budou děvčata takto bojovat i v dalším dvojutkání ve Znojmě, mohla by domů přivézt důležité body.

 

Za Českou Třebovou hrály:

Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Míša Sýkorová, Natka Pecháčková, Kristýna Fišerová, Nikola Malá,, Kristýna Turková.  Trenér: Martin Knížek

 

První dvojutkání zvládly naše juniorky na výbornou                        

V sobotu 28.9.2013 juniorky TJ Sokol Česká Třebová II nastoupily k prvnímu dvojutkání nového ročníku I. ligy juniorek. Naším tradičním soupeřem byly juniorky Moravské Třebové, se kterými v minulých dvou sezonách prohrály. Soupeř navíc přijel posílen třemi hráčkami Přerova, které hrají kadetskou extraligu.  
 
TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Slovan Moravská Třebová                   3:0 (9,16,14)
S obavami jsme vstupovali do tohoto zápasu vzhledem k marodce na naší lavičce, kde na střídání byly připraveny dvě ne zcela zdravé hráčky, ovšem již zodpovědný přístup všech hráček k rozcvičení před zápasem dal tušit odhodlání poprat se o vítězství. Již od prvních výměn byla vidět naprostá herní převaha našeho družstva. Výborná obrana, dirigovaná naším liberem Sýkorovou, podložená kvalitním útokem všech hráček a výsledkem byl vyhraný první set bez sebemenších problémů. Ani ve druhém setu soupeř nenašel na naši hru recept, když vystřídal prakticky všechny své hráčky a hledal optimální sestavu. Ale to již naše družstvo bylo tak rozjeté, že i druhý se t skončil naší jasnou výhrou. Ve stejném duchu se nesl i třetí set a naše hráčky soupeři nedaly sebemenší šanci na uhrání důstojnějšího výsledku. Celý zápas naše družstvo výborně podávalo a svoji výhru podpořilo několika vynikajícími zákroky v poli. Těžko někoho vyzdvihovat nad ostatní kolektiv, protože každá hráčka na hřišti odvedla svoje maximum a některé výměny snesou velice přísné měřítko.
 
TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Slovan Moravská Třebová                    3:0 (16,10,20)
Na poradě před druhým zápasem bylo naše družstvo varováno před uspokojením z výborného prvního utkání s tím, že každý zápas je nový a hraje se od nuly. Děvčata si vzala toto varování opravdu k srdci a opět do zápasu doslova vlétla. Žádný míč pro ně nebyl ztracený a i přes malé zaváhání uprostřed setu, kdy soupeři povolila šňůru několika podání za sebou, i tento dovedla s přehledem ke svému vítězství. Stejný obraz měl i druhý set, rychlý náskok hned od začátku setu a v pohodě dohraná jeho koncovka. Ve třetím setu se projevila únava na některých našich hráčkách, protože odehrála celé dva zápasy bez jediného střídání. Ale opět perfektně zvládnutá koncovka třetího setu ukončila i tento zápas.
 
Hodnotit vynikající výkon našeho družstva a vyzdvihovat v tuto chvíli některou hráčku je velice těžké. Přesvědčily se, že pokud vloží do hry spolu s uměním i srdce a bojovnost, jsou schopny odehrát i míče, po kterých se donedávna pouze dívaly. Obrannou herní činnost, její organizaci a příjem soupeřova podání zvládlo na výbornou naše libero Sýkorová, která se na tomto postu odvádí stabilně výbornou práci. Útočnou hru skvěle dirigovala nahrávačka Dvořáková. Obě blokařky dokázaly zablokovat velké množství útoků soupeře, Kopečná se prosazovala i útokem, Horáčková odvedla svůj vysoký standard. Smečařka Voclová se blýskla úderovou jistotou a většina jejích útoků byla nechytatelná. Druhá smečařka Fišerová posílila naše družstvo před sezonou a svým výkonem dokazovala, že bude velkou posilou ve všech herních činnostech. Na postu univerzálního hráče hrála Pecháčková, která svou pestrou hrou v útoku, několika esy při podání, doplnila výborný dojem z prvního dvojutkání v této sezoně. Pokud děvčata budou v těchto výkonech pokračovat i v dalších zápasech, potom se můžeme těšit na jejich další působení v první juniorské lize.
 
Za Českou Třebovou hrály:

Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Radka Voclová, Míša Sýkorová, Natka Pecháčková, Kristýna Fišerová, Nikola Malá,, Kristýna Turková.
Trenér: Martin Knížek