Ekocentrum Podorlicko v Podbranské ulici má nový bezbariérový příchod a nové oplocení. Díky přízni rozpočtu města se podařilo během září udělat firmě Rydo hodně práce a příchod do ekocentra je tak mnohem důstojnější. ZO ČSOP Podorlicko zde bude moci také realizovat svoje některé aktivity podpořené grantovými programy.

Poprvé sem můžete přijít tento víkend od pátku do neděle na velkou výstavu hub, kterou tradičně doprovází další zajímavé akce v rámci Mykologických dnů 2013. Ve čtvrtek odpoledne se zde výstava připravovala, všemu ovšem předcházelo sbírání materiálu po okolnícjh lesích a parcích. "Máme připravených nejméně 250  druhů hub, některých i velmi zajímavých. Letos nebyl se sběrem velký problém, máme k dispozici opravdu pěkný výstavní materiál," říká mykolog Martin Mička, který se každoročně na výstavě hub v ekocentru podílí. Letos navíc byl iniciátorem a také porotcem dvoukolové letní houbařské soutěže, kterou uspořádala ZO ČSOP Podorlicko společně s Českotřebovským zpravodajem.  Předání cen oceněným řešitelům bude v pátek 4.10. v ekocentru Podorlicko před  tradiční přednáškovou akcí. Souběžně s výstavou hub ještě proběhne přednáška "Lanýže a jiné podzemní houby předního odborníka Pavla Brůžka v pátek 4.10. od 18 hodin a o víkendu je v sobotu i v neděli na programu zajímavá výtvarná dílna lektorky  Aleny Kubištové. Dekorace, které jsou na houbařské téma, vydrží bez obtíží celý rok a mohou být trvalou dekorací obývacích prostor, jak se můžete přesvědčit také na houbařské výstavě v ekocentru Podorlicko.

Součástí výstavy je houbařská poradna. Mykolog Martin Mička je připraven s vámi diskutovat na jakékoliv houbařské téma a rozlouskne i největší problémy, přineste s sebou vlastní vzorky, určitě budou správně zařazeny!

  Nový vstup do ekocentra, láká plný košík hub...

Fotografie z přípravy výstavy - čtvrtek 3/10 v 18:00          


Ukázky dekorací z výtvarné dílny Aleny Kubištové