Narozeninový koncert Pavla Jakuba Ryby  s Michalem Davidem a Natálku Burešovu

Pavel J. Ryba, světově uznávaný baskytarista, oslaví své narozeniny v Městském Tylově divadle v Kutné Hoře slavnostním koncertem, který se bude konat dne 15.10.2013 od 19:00 hod. Mimo Pavla J. Ryby & The Fish Men vystoupí jeho hudební hosté - popový a muzikálový idol Michal David, perský kytarista Shahab Toloue a malá bubenice Natálie Burešová z Dlouhé Třebové.
Natálka s P. J. Rybou & The Fish Men nehraje poprvé. S touto jazzrockovou kapelou si již na jaře letošního roku zahrála v českotřebovském klubu Modrý trpaslík. Muzikantům tato drobná, dvanáctiletá dívenka učarovala. Nezůstalo tedy jen u tohoto jediného koncertu. Bubeník Pepa Cikánek, do Dlouhé Třebové za Natálkou občas přijede a předvádí jí, jak Natálka říká ,, nejnovější bubenické špeky“. Malá bubenice se tedy učí od muzikanta velkého formátu. Pepa Cikánek hrál s Walda Gangem, Arakainem, ale třeba i s Karlem Gottem a mnoha dalšími předními skupinami. Po bubenických základech ve škole Petra Oravce v Letohradě, má Natálka další náboj a směr, jakým se bude její bubenická dráha zřejmě ubírat. Na tento koncert a případné další turné s P.J Rybou & The Fish Men jí Pepa Cikánek věnoval celé prázdniny a Natálce se to určitě líbilo, protože s úsměvem prohlásila, že škola ji teď brzdí. Palce jí drží všichni přátelé i spolužáci z českotřebovského gymnázia.
 
Natálko, na co se nejvíc těšíš ?
Těším se na celý koncert, ale hlavně na kapelu, která mě bere jako kamarádku a je s nimi legrace. Taky na to, co nového pro mě vymysleli, vždyť si budu mít možnost zahrát se všemi, a dokonce i s Michalem Davidem a ,,střihnu si“ sama svoje bubenické sólo. Víc už vám ale neprozradím, přijeďte se podívat.
 
S Michalem Davidem budeš hrát jeho popovou muziku ?
Kdepak, z popu tam toho moc nebude, bude znít hlavně jazzrock. Michal David je skvělý jazzový muzikant a s Pavlem Jakubem Rybou hrál jako jeho host na mnoha jazzových vystoupeních. Podle Pavla byl jejich největší koncert v O2 Aréně, kde bylo skoro vyprodáno. Proto tedy není Michal David jen popovým muzikantem, jak ho všichni znají.
 
Co tě nejvíc překvapilo a potěšilo?
Pavel J. Ryba vždycky tvrdil, že s ním v kapele nikdy nebude hrát žádná ženská, ale u mě prý udělá výjimku, a už se mnou plánuje řadu společných koncertů. Tím mi udělal velkou radost. Říká, že až to všechno odehrajeme, nebudu už ,,malá holka“, směje se Natálka Burešová.

 

Natálko, přeji ti, ať se muzicírování daří a na koncert se moc těším. Určitě přijedu!                                         T. Hejlová