Sokol Geodézie hlásí: VOLEJBAL NA PLNÉ OBRÁTKY

Krajský  přebor Pardubického kraje, starší žákyně 13.10.2013 - Choceň
VÝSLEDKY družstva Sokol Geodézie Č. Třebová

VK Choceň  – Česká Třebová  0:3 15:25, 13:25, 8:25
Od začátku zápasu jsme o dvě třídy lepší. Bez problému vyhráváme 3:0 a na hřišti vystřídáme i lavičku.

 

VK Svitavy A – Česká Třebová  3:0 25:15, 25:22, 25:19 
Tento  zápas  bude  o něčem jiném.  Jsem  zvědav s čím na nás soupeř vyrukuje. Toto družstvo neznám, vím, že jsou o rok starší, našich dívek, tedy jejich poslední sezóna v kategorii st. žákyň,  oproti  našim  dívkám. Družstvo Svitav je vyzrálé a patřičně vyhranné. Nedělají tolik  vlastních  chyb,  jako družstva o rok mladší. Začínáme špatně. Na dívkách je vidět,  že  se  soupeře  bojí,  proto ten obrovský respekt. Problém je přesvědčit dívky, ať konečně přestanou  řešit co mají dívky ze Svitav všechno za sebou, co všechno absolvovaly, a „začnou samy hrát“. Po  prvním  setu,  „se mi to snad podařilo“ a druhý set byly českotřebovské dívky soupeři ze Svitav  rovnocenným  soupeřem. Set prohráváme zbytečnými chybami v koncovce.  Dívky poznaly, že pokud  budou bojovat jsou schopné hrát s kýmkoliv. Třetí set nebyl špatný, ale některé dívky neodvedly, co se od nich čekalo. Navíc se nám v průběhu prvního zápasu zranila Veronika Šplíchalová,  který tento zápas dohrála, ale v přestávce  mezi  zápasy,  ji  zraněný kotník začal otékat, tak jsem ji  nenechal hrát druhý zápas. Možná kdyby hrála, zápas by se vyvíjel také jinak.  Z prohry nejsem nějak nadšený, ale jsem spokojen s tou skutečností, že dívky poznaly, že se s družstvem Svitav A dá hrát.
Pod vedením Rostislava Hanzelky hrála a střídala: Veselá Anna, Bělková Kristýna, Voleská Kristýna, Linda Klimková, Veronika Šplíchalová, Foldynová Natálie, Hrišková Radka, Vašinová Dominika.
Zapsal R. Hanzelka                                                                                                      Za českotřebovský volejbal Michal Kadlec
Krajský přebor ve volejbale Olomouckého kraje,
kvalifikace starší žákyně 12.10.2013 - Uničov
výsledky družstva Sokol Geodézie Česká Třebová

Do Uničova  odjíždíme  bez T. Peškové, která má nějakou rodinnou oslavu. Zraněná a po operaci je G. Kvapilová,  po operaci kýly je  P.  Landová. Takže k dispozici jsou: A. Veselá, K.Bělková, N. Foldynová,  L. Klimková, V.Šplíchalová, K. Voleská, D. Vašinová  a H. Václavková,  která začala hrát volejbal od srpna 2013 a vypadá velice  dobře.
 
Účastníci KP Olomouckého kraje: 
1. VK Přerov „A“                                                           1. VK Agel Prostějov „A“                                                                           
2. VK UP Olomouc                                                        2.  RSK Uničov                                                                     
3. Sokol Geodézie  Česká Třebová                                 3. Sokol Šternberk                                                                             
4. VK Agel Prostějov  „B“                                              4. VK Přerov „B“                                                                   
5. VK Agel Prostějov  „C“                                             5. VK Agel Prostějov  „C“                                                                            
 UP Olomouc - Česká Třebová 2:0  26:24, 25:18                      
Prvním  soupeřem nám  jsou  olomoucká děvčata. Od začátku zápasu obě družstva dělají obrovské množství vlastních chyb.  Bohužel,  soupeř  má  odehrané  velké množství přípravných zápasů, takže jsou  rozehranější  a důležité míče se jim daří ukončovat. Další výhodou jsou o rok starší děvčata v družstvu, která jsou  právě     o ten rok zkušenější a umí si  poradit.  Prohráváme oba sety, ale zjišťujeme, že to je soupeř, který se dá porazit.
 
VK Přerov A – Česká Třebová 2:0  26:24, 25:17                    
Děvčata z  Přerova jsou v nejsilnější sestavě a dle mého je to velice perspektivní parta, jak somatotypem,  tak i  herně.  
Jsou to právě ta děvčata  s kterými jsem v květnu 2012 vyhrál Mistra ČR. Do prvního setu nastupujeme velice ustrašené a soupeře se viditelně bojíme.  Dívky z Přerova vedou po celý set, ale v koncovce setu zjišťujeme, že se i s tímto soupeřem dá hrát. Postupně  dotahujeme a  dokonce  vedeme 23:22, ale zbytečné chyby nám prohrávají první set. Druhý set je opět zcela vyrovnaný,  ale  vyhranější  a jistější soupeř nás přehrává. Přerov má v základu družstva 5 hráček o rok starších a na lavičce dalších 5 starších hráček. Opět zjišťujeme, že i toto je hratelný soupeř, pokud ale „budeme chtít hrát všechny “.
 
VK Agel Prostějov „B“ -  Česká Třebová 0:2 21:25, 15:25 
Opět  bojujeme s vlastními  chybami, ale již tolik nekazíme, jako v obou předchozích zápasech.               S přehledem v koncovce vyhráváme první set a druhý je již zcela v naši režii. Vyhráváme 2:0.
 
VK Agel Prostějov „C“ -  Česká Třebová 0:2 19:25, 8:25                         
Zde,  není co řešit od začátku zápasu. Jednoznačně porážíme nejslabší družstvo naši skupiny 0:2. Na hřiště pouštíme lavičku.
 
Hrajeme kvalifikaci s družstvem Sokol Šternberk o 5. místo v první skupině 1-5. místo.
 
Sokol Šternberk -  Česká Třebová 0:2  11:25, 14:25 
Ze  začátku jsou dívky plné obav,  jak tato konfrontace dopadne, ale postupně nabýváme převahu na síti a soupeře docela „mlátíme“. Hra se již zlepšila, ale ještě to není ono, musíme více zapracovat na přihrávce, servisu, nahrávce, bloku a útoku.
 
Obsazujeme 5. místo a jsme v elitní skupině St. žákyň Olomouckého kraje
 
Zapsal Rostislav Hanzelka                                                                                             Za českotřebovský volejbal Michal Kadlec

 


4. kolo volejbalové přípravky dívek

Soutěž přípravek dívek již měla 4.  kolo a skupina C se hrála v České Třebové. V tomto kole měla premiéru v našem družstvu, Valentýnka Bicanová, Kristýnka Vernerová a na postu trenéra měl také premiéru Pavel Verner. Tyto hráčky doplnily Nikol Hyláková, Lucka Farago a Anetka Köhlerová. Hráčky odehrály 5 zápasů, kdy vyhrály dvakrát, prohrály také dvakrát a 1x remizovaly. Dnes se umístilo naše družstvo na 4. místě a příště budou hrát  dívky opět ve skupině C. Pochvala patří fandícím fanouškům.
Za českotřebovský volejbal Markéta a Michal Kadlec