Českotřebovský deník 277/2013 (17.11.)                                
1. Krasobruslařské závody Krasobluslařského klubu          
a Lední revue Česká Třebová

Celou minulou sezónu provázela krasobruslařský klub v České Třebové příprava na lední revue. Sestavování choreografií, nácvik sólových i skupinových jízd, což vyvrcholilo podařeným programem pro školy, školky a lední revue pro širokou veřejnost. S možností využití ostatních zimních stadionů se revue jela nejen v České Třebové, ale i  v Litomyšli, Lanškrounu a Skutči. Celkem ji zhlédlo na 2500 diváků ve 4 představeních. To však není jen jediná aktivita tohoto mladého klubu.
Dne 25.10.2013 se na zimním stadionu uskutečnily první oddílové závody v rámci KK Česká Třebová, na kterých děvčata zúročila tréninkovou dřinu a dokázala svými výkony příjemně překvapit i samotné trenérky. Závodnice, rozdělené do skupiny podle věku, předváděly předepsané prvky. Ty nejlepší ze skupiny dostaly medaile, ale také ostatní byly za snahu a účast odměněny. 
 
Malá skupina – mladší děvčata.
1. Orlichová Nikola
2. Absolonová Vendula
3. Absolonová Adélka
Velká skupina – starší děvčata
1. Procházková Vendula
2. Vacková Anna
3. Ryšavá Nikola
Jako host přijala pozvání Karolína Baťková, která v českotřebovském krasobruslení začínala a nyní jezdí sólově v KK Pardubice.  Soupeřkou v samostatné kategorii jí byla Radka Hůlková, které první místo uteklo opravdu jen o kousek. Letošní nová sezóna začala a bude pokračovat v úplně jiném duchu. Velký důraz je nyní kladen na jednotlivé krasobruslařky, které trénují a zdokonalují se především v sólových prvcích.


Rybí farma v  Sázavě u Lanškrouna vám nabízí  živé ryby na vánoční stůl.
V nabídce : kapr, pstruh, lín, amur, štika, candát, sumec, jeseter.
Více informací na :
www.farma-kokora.cz  Tel. 776 145 973  608 841 955
Email: jiri.kokora@seznam.cz

Prosinec v Orlických horách a Podorlicku                            

Vážení čtenáři,                                     
už jste viděli zimní nabídku KARTY HOSTA? Jestli ne, tak navštivte webový portál www.orlickakarta.cz, kde najdete rozrůstající nabídku služeb a také možnosti, jak kartu získat. Slevy na skipasy, mazání lyží, wellness či adrenalinové aktivity čekají jen vás!
 
Prosinec je měsíc blížících se Vánoc a probíhajících adventních krásných akcí v destinaci. Rádi bychom vás pozvali na některé z nich:
 
První neděli v prosinci, 1. 12. 2013 v Ústí nad Orlicí proběhne tradiční Ústecký advent a určitě byste si neměli nechat ujít rozsvícení vánočního stromu na Mírovém náměstí, zajímavý kulturní program a jarmark neziskových organizací. Již 17. ročník Výstavy betlémů můžete navštívit v Rychnově nad Kněžnou ve dnech 6. – 27. 12. 2013, kde bude k vidění rozsáhlá výstavu betlémů ze sbírek východočeských muzeí, od sběratelů a současných tvůrců. Tato výstava bude také zároveň provázena malými podvečerními koncerty. V Bartošovicích v Orlických horách dne 14. 12. 2013 vás může zlákat návštěva tradičního Vánočního řemeslného jarmarku, s ukázkami zdobení perníčků, vánoční výzdoby a dalších řemeslných výrobků, ale také v tento den v kostele sv. Máří Magdalény proběhne tradiční koncert z cyklu adventních koncertů na česko – polské hranici Advent mezi horami.
Nabídku všech akcí v destinaci najdete na www.mojeorlickehory.cz

Úžasný pohled na nepořádek v korytě Třebovky                  

Návštěvníkům Jabkancové pouti, přicházejícím po mostě přes Třebovku v Lidické ulici se nabízel nevábný obrázek: Ve vydlážděném korytě  neuvěřitelný nepořádek. Nevznikl nedávno, ale jeho složení svědčí o tom, že zde je dlouhodobě,  snad lze říci i trvale. Loni se třeba prováděla rekonstrukce jezu  ještě dnes zde jsou některé nevytažené díly, také plasty, různé obaly a zbytky potravin. Ani  pohled z mostu na druhou stranu není o mnoho lepší. Mnozí si všimli také rozebraného  vyústění Skuhrovské strouhy či přepadu kanalizace.  Na této straně jsou břehy Třebovky alespoň posekány. Pozdě, ale přece. Můžeme se vymlouvat, že to není naše věc, že  úklid a vyčištění Třebovky má přece zajistit povodí Labe. Jenže kolem toho všeho budeme stále chodit a radši se tam ani nebudeme dívat? Tak třeba právě ta část řečiště pod jezem je opravdu tak velká, že by se ve městě nenašla organizace, schopná tuto část uklidit? (mm)

 

Kuželkáři prohráli a opět dosáhli nejmenšího počtu bodů v soutěžním kole