České cyklistky nafotily  kalendář :
Druhé odhalení cyklistčina světa
Po loňském  velmi úspěšném premiérovém počinu se české cyklistky rozhodly, že opět nafotí něžný kalendář snoubícího půvaby slečen cyklistek a jejich „karbonových ořů“. Tentokrát bylo focení stylizováno jako „závodní den cyklistky“. Poodhalí nám, jak vypadá cyklistčin svět od brzkého ranního budíčku, přes každodenní tréninkovou dřinu až po zaslouženou vítěznou oslavu po závodě. To vše ve spojení s nádhernými cyklistkami vykouzlí potěšení z pohledu nejen pro fanouška cyklistiky. 
I v letošním roce se focení účastní českotřebovská závodnice Monika Simonová.
Tímto kalendářem se snažíme zvýšit propagaci ženské cyklistiky v ČR. Většina z nás jsou amatérky nebo studentky, které bez podpory nemohou zvyšovat svoji výkonnost a porovnávat se s těmi nejlepšími v zahraničí, řekla ke kalendáři Monika  
Focení proběhlo o tomto víkendu nedaleko Opavy a fotoaparátu se chopila zkušená fotografka Renata Foltysová.
Tištěnou podobu kalendáře českých cyklistek, který vyjde začátkem prosince,  bude možnost předobjednat  přes internetové stránky,   www.monika-simonova.unas.cz  , případně bude ke koupi během tradičního prodeje vánočních stromků v ulici Na Splavě, i s možným věnováním. Takto je možné si zajistit, že kalendář obdržíte jako jedni z prvních a budete tak mít krásný vánoční dárek pro své blízké a známé.
 
Upoutávka z focení kalendáře: http://vimeo.com/79601651,  (Foto z kalendáře roku 2013 uvádíme)