Z ČESKOTŘEBOVSKÉHO LEDNÍHO HOKEJE             
Schůzka s týmy CHL 

Zástupci patnácti týmů, které hrají českotřebovskou amatérskou Městskou hokejovou ligu (CHL), přišli na schůzku s vedením hokejového klubu HC Kohouti Česká Třebová, který zmíněnou soutěž zastřešuje.
„Pozvali jsme pochopitelně zástupce všech 21 mužstev, své zastoupení mělo 15 z nich, což považuji za úspěch,“ zmínil předseda klubu HC Kohouti Vladimír Vaněk, který na úvod setkání zdůraznil: „Rád bych se všem přítomným omluvil za to, že jsme podobnou schůzku neuspořádali před zahájením CHL. Měli jsme v létě spoustu práce se zakládáním nového klubu a s věcmi, které s tím úzce souvisely. Mám na mysli zajištění trenéra, hráčského kádru a rozpočtu. Byla to chyba, kterou částečně beru na sebe. Dal jsem na názor manažera CHL Josefa Halbrštáta, že předsezónní schůzku se zástupci všech startujících týmů dělat nemusíme. Soutěž má za sebou šest týdnů a provází ji hodně problémů a stížností.“
Řada týmů si stěžovala na rozlosování a právě tohle téma vyvolalo na úterním podvečerním setkání bouřlivou diskusi. Závěr byl jasný: je bezpodmínečně nutné, aby vedoucí jednotlivých mužstev intenzivně komunikovali s manažerem soutěže Josefem Halbrštátem.
Nedostatečná komunikace způsobila potíže kolem výjimky, kterou výbor CHL odsouhlasil pro registrované hráče ročníku narození 1968 a starší. „Byla to chyba výboru, nikolik hráčů či jejich mužstev. Výjimku jsme odsouhlasili 3. října, všem týmům byl příslušný e-mail rozeslán až o týden později, dne 10. října. Petr Kvasnička pak nastoupil 16. října za áčko Kohoutů v krajské lize, tým CHL HC Quanto Bystřec vzápětí podal protest proti jeho předchozímu startu v dresu HC Weterans dne 28. září. Omlouváme se, bylo to opravdu komunikační a administrativní nedorozumění,“ vysvětloval Vladimír Vaněk.
Přítomní zástupci patnácti týmů CHL si v závěru setkání odhlasovali, že brankáři, kteří jsou registrováni v hokejovém klubu HC Kohouti Česká Třebová, mohou v městské lize nastupovat pouze za jeden tým. Výbor CHL jejich většinový názor respektoval.
„Schůzka měla konstruktivní průběh, to bylo nejdůležitější. Dohodli jsme se, že příští setkání připravíme na jaře, zřejmě v dubnu. Je to všechno v první řadě o komunikaci, tady musíme všichni hodně přidat,“ uzavřel Vladimír Vaněk.
 
Světlá nad Sázavou - Česká Třebová 11:2 (5:0, 1:2, 5:0)

Branky: 27. Kopečný (Kiac), 28. Krejnus (Novotný, Provaz).
Rozhodčí: Sedlák – Filip, Teplý, Vyloučení: 5:8. Využití: 4:1. Diváků: 208.
Česká Třebová: Kaplan – Matys, Novotný, Krejnus, Mlejnek, Šťastný – Hemský, Vlček, Hašek – Jetmar, Provaz, Doha – Vojáček, Kopečný, Kiac. Oslabení Kohouti neměli proti Světlé, za kterou znovu nastoupili výborná mladíci z Havlíčkova Brodu, žádnou šanci. Hosté zůstali stát na startovní čáře, v průběhu prvních dvanácti minut dostali čtyři góly a bylo hotovo. Prostředí část zápas zvládli Kohouti mnohem lépe, jenže na začátku třetí třetiny inkasovali během deseti minut další čtyři branky…
HLAS TRENÉRA:
Pavel Táborský (Česká Třebová): „Byl to podobný zápas jako v Hlinsku. Katastrofálně jsme začali a inkasovali v první třetině pět branek. Druhou třetinu jsme odehráli velmi slušně, ve třetím dějství se všechno vrátilo do starých kolejí.“
 
Nejbližší mistrovský odehrají Kohouti až ve středu 6. listopadu od 18.30 hodin doma s Litomyšlí.

www.kohouti.ceska-trebova.cz