Plavecký oddíl TJ Lokomotiva hlásí    


Soustředění  plavců ve Svitu a v Tatrách.

Využili jsme termínu podzimních prázdnin ve školách a naplánovali si krátké soustředění. Tentokrát jsme si potřebovali od chlorované vody odpočinout, takže trénink v bazénu ve Svitu jsme omezili na lehké vyplavání a zaměřili jsme se na suchou přípravu. Počasí nám neobvykle přálo, téměř neskutečné teplo na konci října a bezmračná obloha. Pršet začalo až ve chvíli, když jsme nasedali do zpátečního rychlíku.
Většina z 20 účastníků soustředění  nikdy nebyla ve Vysokých Tatrách a tak jsme využili příležitosti a  prošli jsme magistrálu od  Skalnatého plesa pod Lomnickým štítem po Sliezský dom pod Gerlachem, byli jsme se podívat na Štrbském plese, jen jsme litovali, že lanovka na Lomnický štít nejezdila.
Neměli jsme zajištěné stravování, snídaně jsme si dělali sami, ale všude – v restauracích, obchodech… jsme se setkali s ochotou a vstřícností. Neobyčejně milé a srdečné bylo přivítání v bazénu ve Svitu. Osobním setkáním s hlavním trenérem plaveckého oddílu se nám snad podařilo navázat bližší spolupráci. Hlavně díky počasí se akce neskutečně vydařila a  všichni  budou vzpomínat na krásné zážitky ze slovenských velehor. Fotografie si prohlédněte  na http://plavcict.rajce.idnes.cz/                                       R.Ei.
 
Šumperský čert 2.11.2013 

Hned po návratu ze soustředění v Tatrách se plavci zúčastnili sobotních závodů v Šumperku. Tradiční  Šumperský čert se konal letos už začátkem listopadu, ale tradice byla dodržena, každý závodník dostal od pořadatele malého čertíka.
Letos se závodu zúčastnil nebývale velký počet závodníků a oddílů z Čech a Moravy, ale naši plavci se opět neztratili. Umístění na stupních vítězů si vyplavali  Lukáš Chovan, Matěj Švíř, Adam Vágner, Vojtěch Krňávek ,Vojtěch Novotný, Denis Hýbl a Eliška Štichauerová. Ta  navíc obdržela finanční odměnu za 3. místo v hlavním závodě na 100 m polohový závod.