Třebováci v Agrate Brianza, říjen 2013                                
Už to bude měsíc, co se Bendl a mladí fotbalisté vrátili z vydařeného zájezdu do Agrate Brianza. Reportáže o průběhu zájezdu již uveřejněny byly. Na několika následujících obrázcích je možné vidět další zajímavé detaily z pobytu naší delegace.

O pěveckém talentu členů Bendlu jistě není pochyb. Jejich kreativita při různých příležitostech však možná některé překvapí. Proč si naservírovaný hamburger trochu neupravit, aby se i oči trochu najedly?

Asi maminky malých fotbalistů nepřekvapí, že jejich ratolesti byly trochu překvapeni italskou kuchyní. Polévky se tam zpravidla nepodávají, místo toho spíše těstoviny, rizoto a polenta (kukuřičná kaše) jako první chod, následovaný bufetem ze studené kuchyně. Jak se ale dětské oči rozsvítili, když jim byl naservírován typicky neitalký hamburger v housce! Pro českotřebovskou delegaci v místním oratoriu vařili rodiče místních fotbalistů pod vedení šéfkuchaře z povolání. S jídlem si opravdu vyhráli...



Show A New Hallelujah místního sboru Schola Cantorum bylo nejen výborným pěveckým výkonem, ale kvalitním  audiovizuálním zážitkem s projekcí, u kterého se posluchač rozhodně nenudil. V průběhu představení nechyběla dokonce ani trocha napětí a nepříjemného překvapení, naštěstí s dobrým koncem. Zhruba ve třetině představení totiž hned po začátku jedné ze skladeb omdlela nejstarší 80-tiletá členka sboru takzvaně "ve stoje" aspadly jí těžké noty na zem. Po náročném zkoušení, které Schola Cantorum  absolvovala v témže týdnu, zřejmě nevydržela náhlý pokles tlaku a její kolegové ji z jeviště odnesli do zákulisí, kde se o ni postarala v hledišti přítomná lékařka. Po této události jistě nebylo jednoduché pokračovat v programu. Nicméně Schola Cantorum to zvládla na jedničku. Velmi milým překvapením pro všechny bylo, když se jejich kolegyně po zotavení přidala ke sboru na několik posledních písní. V závěru koncertu sbormistr Scholy Cantorum Stefano Mapelli poděkoval statečné sopranistce za výkon a vyhlásil ji za hrdinku večera.


 
Výběr ze servírovaných  italských pochutin, které tvořily hlavní chod obědů a večeří...



Není žádným překvapením, že si Italové potrpí na sladkou tečku za každým jídlem. Tato sladká tečka nejenže výborně chutnala, ale byla i pastvou pro oči...



Mladí fotbalisté dali do zápasu všechno a byli po zásluze odměněni.

Družili se odpovědně všichni...

Bendl zpíval na koncertě z plna hrdla. Aby ne, když měl tak vzácné publikum z řad našich fotbalistů...



Několik pamětihodností a zajímavých plastik, které jsme navštívili...