Starší žáci Sokola II  po prvním kole ČP na 5.místě   


 

Nejprestižnější a nejvyšší soutěž žákovských volejbalových družstev ČR

 

Českého poháru se účastní na 40 nejlepších družstev z ČR. Z našeho kraje jsou to pouze družstva ze Svitav a našeho Sokola II, která jsou schopna konkurovat našim nejlepším žákovským družstvům.

 

Družstvo starších žáků TJ Sokol Česká Třebová II, tedy loňských mistrů ČR v kategorii mladších žáků, doplněno o další hráče našeho oddílu spadajících ještě do této věkové kategorie se ve dnech 12.- 13. října 2013 zúčastnilo 1. turnaje Českého poháru ( dále jen ČP ) starších žáků ve volejbale v Novém Jičíně v hale ABC. Družstva z celé republiky jsou rozdělena na českou část - „Západ“ a moravskou část - „Východ“, ve které postupně absolvují celkem 3 turnaje. V jarní části pak dojde ke spojení nejlepších 24 týmů a vytvoří tak tři osmičlenné skupiny, které budou hrát o konečné pořadí v ČP.  

Naše družstvo bylo nalosováno do územní části „Východ“ a v ní do skupiny C, kde dále byly zařazeny družstva Svitav, Ostravy B a ŠSK Beskydy ( Frýdek Místek ). Jednoznačným favoritem skupiny bylo družstvo starších žáků právě z posledně jmenovaného Frýdku Místku.

 

 

Družstvo TJ. Sokol II a město Česká Třebová  na turnaji reprezentovali:

Horní řada z leva: Vojta Tecl, Martin Blažek, Tomáš Olejár, Jan Bíl, František Stránský Dolní řada z leva: Radim Šulc, Adam Král, Lukáš Vašina  Trenéři: Pavel Šulc, Lubomír Vašina, Marko  Olejár

 

Sobota 12.10.2013 – základní skupina:

 

T.J. Sokol Česká Třebová II : Svitavy  2:0 ( 25:20, 25:17 )

Utkání se starým známým soupeřem z nedalekých Svitav.

Proti zápasům krajského přeboru soupeř posílil na postu nahravače a bylo to na jejich hře jasně znát. Nicméně se soupeřem jsme si poradili i když jsme měli slabší příjem a po celkem vyrovnaném 1. setu, jsme díky lepšímu servisu a i útoku celé utkání vyhráli. A čekal nás favorit skupiny ŠSK Beskydy.

 

T.J. Sokol Česká Třebová II : ŠSK Beskydy  2:0 ( 25:12, 25:18 )

Po vyrovnaném začátku 1. setu, jsme za stavu 14:11 nabuzeného a sebevědomého soupeře zatlačili díky výbornému servisu  a vynikající hře na síti v kombinaci s dobrou obranou v poli a odskočili na stav 21:11. První set se pak již jenom z povinnosti dohrával.

Do začátku druhého setu jsme nevstoupili dobře a po 1. setu zkoprnělý soupeř se začal nadechovat k lepšímu výkonu a to i díky našim vlastním chybám a nesoustředěnosti, když jsme najednou prohrávali 2:7. Po domluvě hráčům do duše a povzbuzení sebevědomí v rámci oddechového času, chlapci postupně rozjeli „ Třebovský válec“ a po návratu ke kvalitní hře z 1. setu se skóre postupně obracelo v náš prospěch, kdy jsme v polovině setu vedli již 15:10 a tím bylo vymalováno, stačilo důkladně ztrátovat a set skončil v náš prospěch. A překvapení bylo na světě.

 

T.J. Sokol Česká Třebová II : VK Ostrava B  2:0 ( 25:19, 25:15 )

Utkání s nejslabším soupeřem skupiny bylo povinnou výhrou, na kterou se chlapci moc nenadřeli a taky to tak na hřišti k nelibosti trenérů i vypadalo. Nekoncentrovaná hra bez nutnosti vyhecovat se jen tak ledabyle plynula i když k vítěznému konci a konečnému vítězství ve skupině.

Skupina 1CP-ZCI-V1C

p.

družstvo

utkání

V

P

K

sety

míče

body

1.

TJ. Sokol Česká Třebová II

3

3

0

0

6:0

150:101

9

2.

ŠSK Beskydy

3

2

1

0

4:2

130:113

6

3.

TJ Svitavy

3

1

2

0

2:4

125:125

3

4.

Volejbalový klub Ostrava B

3

0

3

0

0:6

84:150

0

 

Sobota – čtvrtfinále:

 

T.J. Sokol Česká Třebová II - VK Znojmo  0:2 ( 16:25, 24:26 )

Po vítězství v základní skupině jsme do dalších bojů postupovali z 1. místa a byli jsme jasně v 1. osmičce, nicméně snem kluků i trenérů byla 1. čtyřka. Bohužel jsme šli na Znojmo, které se později stalo celkovým vítězem 1. kola ČP. Po vyrovnaném úvodu jsme za stavu 14:14 udělali několik zbytečných chyb a soupeř, který byl od té doby jednoznačně lepší v útoku, dovedl první set do vítězného konce.

Druhý set byla z naší strany óda na parádní volejbal s nejtěsnějším možným rozdílem na konci, ale opět bohužel ve prospěch soupeře. Nicméně pochvalu za skvělý výkon si trenéři neodpustili. Po této jediné prohře v dosavadním průběhu turnaje jsme se ocitli ve hře o 5. -  8. místo.

 

A co osud nechtěl opět začínáme se Svitavami.

T.J. Sokol Česká Třebová II - Svitavy  2:0 ( 25:20, 25:19 )

Svitavy se prokousaly pavoukem v opravných utkáních a jejich hráči byli rozehraní a narostlo jim sebevědomí po velmi slušných výkonech. Naopak naši hráči si mysleli, že se utkání vyhraje samo a začátek tomu odpovídal. Ještě jsme se ani neprobudili a už jsme prohrávali 0:5. Po oddechovém čase, ale i díky výrazně zlepšenému výkonu, jsme srovnali a od stavu 7:7 jsme postupně odskakovali až k vítěznému konci 1. setu. Druhý set chlapci odehráli standardním způsobem a opět vítězně. Čeká nás tedy boj o 5. - 6. místo.

 

A historie se opakuje - opět jdeme na ŠSK Beskydy.

T.J. Sokol Česká Třebová II - ŠSK Beskydy  2:0 ( 25:23, 25:20)

Poslední zápas v turnaji. Několik nepřesných rozhodnutí rozhodčího v náš neprospěch, konečně nabudilo kluky. A i při zlepšeném výkonu soupeře ( ve srovnání s 1. zápasem ), ale především po kvalitním výkonu našeho družstva je nakonec vítězství naše a to znamená krásné 5. místo v 1. turnaji letošního Českého poháru.

 

Tabulka první dvanáctky družstev Českého poháru 1. kola hraného v Novém Jičíně

 

1.      VK Znojmo-Přímětice                     SpS    ČVS  (Sportovní centrum mládeže)

2.      SKV Brno                                      SCM  ČVS  (Vrcholové středisko mládeže)                              

3.       VK  Ostrava A                             SCM  ČVS             

4       .TJ Nový Jičín A                            SpS  ČVS    

5.       T.J.Sokol Česká Třebová II      SZM ČOS   (Sportovní základna mládeže)

6.       ŠSK Beskydy Frýdek-Místek          SCM  ČVS

7.       VSC Zlín                                       SCM  ČVS    

8.       TJ Svitavy                                     SpS    ČVS                 

9       .TJ Spartak V.Meziříčí                    SCM  ČVS   

10.     VK Bojkovice                                SpS   ČVS                        

11.      Loko-Ingstav Brno                   

12      .SK Přerov                                    SpS   ČVS