Přesilovková trefa Hudce rozhodla duel s Přeloučí              

Kohouti se po delším čase představili před domácím publikem. Do Benátek tentokráte zavítal i přeloučtí Jestřábi v jejiž sestavě se objevilo několik posil z nižších soutěží a především vynikající chrudimský brankář Petr Novelinka. Možná právě oba mladí brankáři rozhodli o těsném fotbalovém výsledku 1:0 pro Lokomotivu. 
Lokomotiva Česká Třebová : Jestřábi Přelouč 1:0  (1:0,0:0,0:0)
Oba soupeři vyběhl v nedělní utkání na hřiště s třemi kompletními pětkami. A proto se hned od úvodního vhazování hrálo od podlahy a naplno. Ve 4. minutě šli oba týmy po souboji do čtyř a za minutu nato domácí nabídli Jestřábům i přesilovou hru. Soupeř ji nevyužil na rozdíl od domácích, kterým se výhoda početní převahy naskytla v polovině osmé minuty. Po přihrávce Mrštného a Kvasničky mířil do černého Hudec. A jak se nakonec ukázalo, byla to i přes několik brankových příležitostí na obou stranách jediná branka utkání. Třebovští si připsali další vítězství a důležité body do tabulky, kde se drží na páté příčce. Před posledním podzimním kolem, které  kohouti sehrají opět v domácí aréně již od 13 hodin proti nevyzpytatelným Sudoměřicím.
A jak viděl dramatické utkání trenér Lokomotivy Jiří Jebousek : „Nesmírně vyrovnaný zápas ve kterém, přiznávám, byl o maličko lepší soupeř. Mrzí mě že jsme při koncovce tak neplodní. Už několik zápasů si gólové situace sice vytváříme, ale nezachováme při nich chladnou hlavu a značně si je komplikujeme. Nejsme v optimální pohodě a já doufám, že je to způsobeno jen nekompletní sestavou. Přijde mi, že víc než se soupeři se v poslední době pereme sami se sebou...“
Střely 15 : 18, vyloučení 9:5, využití 1:0
Branka Lokomotivy : 16 Hudec (Kvasnička) pp,
Sestava : Štarman  – Tomeš, Švec Štěpán a Matěj, Hudec, Mrštný  M., Vostrčil, Tlapák, Kvasnička, Hynek, Dobrovský, Rybka L., Doubrava, Jirmásek, Furik, Váně, Lustyk M. , Deml
Fotogalerie : http://ballct1213.rajce.idnes.cz/Acko_Loko_A_Prelouc/
 
Extraligová záloha hradeckých přejela „B“ tým Lokomotivy

HBC Hradec Králové 1988 B - TJ Lokomotiva Česká Třebová B 4:1 (0:1,3:0,1:0)
Lokomotiva po prohře padla na šesté místo II.NHbL „Po utkání v Letohradě, kde jsme z minima vytěžili maximum, jsme tentokrát cestovali zase ve skromné sestavě do Hradce Králové. Naše hra byla založena na zodpovědné hře dozadu a bránění. Není to žádný pěkný hokejbal pro oko diváka, ale v současné době nemáme na to, abychom hráli útočný, běhavý celoplošný hokejbal. Domácí zápas od úvodního hvizdu kontrolovali a bušili na naše vrata zaťatou pěstí a nám nezbývalo než sázet na rychlé protiútoky s cílem usadit se po nich v soupeřově pásmu. Díky tomu jsme po první třetině vedli zásluhou dobře hrajícího Hübla 1:0. Po změně stran jsme bohužel po dvou prohraných vhazováních na jedničku ve vlastní třetině inkasovali dvě branky a Hradec se dostal do vedení. Třetí branku druhé třetiny jsme si do vlastní klece tečovali sami. Myslím, že po druhé třetině bylo rozhodnuto, protože když si navíc Doubrava přivodil výron v kotníku, tak síly rychle ubývaly a na nějaký zvrat nebylo, kde je vzít. V posledním dějství zápasu domácí přidali pojišťovací, čtvrtý gól a definitivně rozhodli o tom, že tři body zůstanou doma. Nikdy to nedělám a pro tentokrát udělám výjimku a neodpustím si jednu poznámku směrem k rozhodčím. Nad některými jejich rozhodnutími zůstal rozum stát a podle mě obě střídačky koukali s otevřenou pusou, co bylo odpískáno a co naopak nebylo. Po skončení utkání, v přátelském rozhovoru se soupeřem, jsme se jednoznačně shodli, že spousta věcí měla být jinak na obou stranách," zhodnotil průběh zápasu trenér Michal Broulík.
Střely: 47:39, Vyloučení: 4:2, Využití: 0:0, V oslabení: 0:0
Branky Č.Třebové: 12:56 Hübl
Sestava Č.Třebové: Procházka - Laštovica, Tesař J., Doubrava, Mrštný D., Hübl, Tomeš, Jiruše, Škeřík, Němec
 
Třetí útok a Jirušeho hattrick sestřelil chlumecké „béčko“

Lokomotiva Česká Třebová C : Chlumec nad Cidlinou B  6:3 (2:1,1:1,3:1)
Poslední kolo krajské soutěže odehrál C tým na domácí půdě, proti dalšímu nováčkovi v soutěži. Do půlky to bylo s chlumeckou zálohou velmi vyrovnané utkání, ale třetí útok Jiruše, Němec a M. Lustyk se postarali o půl tucet branek a závěrečné vítězství Lokomotivy.
   Soupisku jsme tradičně doplnili několik hráčů z „béčka“, ale 1.třetina pro nás nezačala nejlépe. Jako první udeřili hostující hráči, po úniku se objevili tváří v tvář před našim brankářem a blafákem šli do vedení.
Naštěstí netrvalo dlouho a stav byl vyrovnaný, když se po krásné kombinaci prosadil Jiruše. Při dalším střídání opět udeřila naše třetí lajna. O další branku v soupeřově brance se postaral Němec po skvělé nahrávce Míry Lustyka.
Druhou část jsme začali o poznání lépe. Jiruše z poza branky nahrál na M.Lustyka a ten mířil přesně do černého. Z našeho pohledu slibný náskok a to teprve běžela 16. minuta. Ale Chlumec nesložil zbraně a do druhé sirény dokázal snížit na rozdíl jedné branky.
A hned v úvodu závěrečné třetiny opět udeřil. Po buly v útočném pásmu, končí soupeřovo nahození od modré čáry v naší brance. Doposud skvěle chytající Novotný neměl asi v ten moment zrovna čisté svědomí, bylo vyrovnáno.
Dalo se očekávat, že chlumečtí začnou ještě více kousat, ale opět zaúřadovala naše dobře hrající třetí lajna ve složení M.Lustyk, Jiruše,Němec. Poslední jmenovaný dává po krásné akci gól na 4:3. Do pěti minut toto skvělé trio dává už 5 branku zásluhou Jirušeho.
Utkání se zdálo být rozhodnuté, ale naše trojice neměla dost a vychutnala si další krásnou akci, kterou zakončil střelec dne Jiruše. Čímž zkompletoval, tak svůj první hattrick. Tři body zůstávají doma a „céčko“ přezimujeme na velmi pěkném 9. místě tabulky.
„Na závěr bych rád touto cestou chtěl poděkoval všem spoluhráčům,  trenérovi za skvělou podzimní část a krásnou hokejbalovou tečku v tomto roce ! Věřím, že v jarní části dokážeme navázat na naše výkony z tohoto premiérového úspěšného podzimu“. Dodal Pavel Škeřík (tč. pod antibiotiky a přejeme mu brzké uzdravení).
branky Loko – 8:21 Jiruše (Lustyk, Němec), 12:42 Němec (Lustyk), 15:24 Lustyk (Jiruše), 33:56 Němec (Lustyk), 38:16 Jiruše (Němec, Lustyk), 43:37 Jiruše (Němec, Lustyk)
sestava Loko: Novotný – Truhlář, Tesař J., Nekvinda, Laštovica, Zeman, Lustyk P. - Tesař D., Škeřík, Hubl, Smažil, Oplištil, Mrštný D., Jiruše, Lustyk M., Němec, Vohralík
Fotogalerie : http://ballct1213.rajce.idnes.cz/Cecko_Loko_C_vs_Chlumec_B/
 
Mladí kohouti na Autoskláře nestačili

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - TJ Lokomotiva Česká Třebová 10:1 a 2:0
Za Lokomotivu okomentoval zápas Jaroslav Tlapák: „K poslednímu podzimnímu dvojzápasu jsme odjeli do Pardubic, kde nás čekaly dva těžké zápasy s domácí “alfou“. V prvním zápase nás domácí jednoznačně přehráli. Měli lepší pohyb a s lehkostí si vytvářeli šance. Nutno taky podotknout, že měli oproti nám značnou výškovou převahu. A tak nám nasázeli 10 branek. Za nás přidal čestnou trefu Flídr po nahrávce Řeháka. Do druhého utkání jsme pozměnili sestavu. A dařilo se nám držet tempo se soupeřem. Vytvářel si sice více šancí, ale do času 25:12 to bylo 0:0. To se domácím podařilo dorazit odraženou střelu a ujali se vedení, po té přidali ještě jednu branku. Ale výsledek 2:0 byl pro nás rozhodně přijatelnější, i když se nám nepodařilo získat aspoň bod. Tak druhý zápas z naší strany byl povedenější.“
 Sestava Loko : Břeň – Smutný, Zeman, Paclík, Pirkl, Vostrčil, Hájek, Kříž, Hyksa, Orlich, Čapek