Kynologické centrum Javorka


Podzimní akce v Javorce                                                        


V závěru sezony naše ZKO uspořádala další 2 soutěže. Celkem jsme tak letos pořádali 7 závodů, což je nejvíce v celé ČR. O to více, že dva závody byly mistrovské.

V sobotu 28.září se konal první ročník Závodu Poslušnosti, zcela první takovýto počin v naší republice. Ve 4 kategoriích závodil překvapivý počet téměř 40ti závodníků z celé ČR. Náš domácí tým tvořilo 9 závodníků, kteří se na stupních vítězů umístili hned 4krát.

Specialitou bylo vyhlášení nejlepšího psa malého plemene, vítěznou dvojicí se stala Eva Bicanová s SBT Ozzym ze Šumperka. Naše ZKO podporuje a věnuje se právě výcviku malých plemen, o který je stále větší zájem díky širokým možnostem ve sportovní kynologii.

Nejvyššího bodového zisku ze všech účastníků dosáhla paní Martincová s FCR Bárou z Letohradu (98 bodů ze 100).

Druhou soutěží bylo pokračování našeho Seriálu Obedience ČR – Podzimní závod, který proběhl v neděli 6.10. Soutěže Obedience jsou velmi pohodové akce, všichni závodníci se navzájem velmi podporují. Vzhledem k tomu, že týmy navíc předvádějí tzv.“vysokou školu poslušnosti“, je vždy nač se dívat.

Nejvíce bodů získal domácí tým Renata Zárubová s BOC Indiana, který se této disciplíně věnuje teprve od letošního roku!

Kvalitu závodu dokazuje i to, že bodový limit zkoušky nesplnil pouze jediný závodník! Členi ZKO Javorka excelovali ve všech kategoriích – dalšími vítěznými týmy byli Marie Stráníková s NO Branwen a Anna Janečková s křížencem Bertou.

Zároveň byly vyhlášeny i celkové výsledky Seriálu. Vítězi jednotlivých kategorií jsou R.Zárubová, M.Stráníková a Radka Dalecká (BŠO Cira) – všichni z našeho týmu!

Kromě soutěží jsme pořádali ještě 5 zkoušek z výkonu a několik Tréninkových seminářů v různých oborech. Rovněž, v rámci přípravy Krajského družstva mládeže, proběhly Secviky mládeže a juniorů. Nejobsazenější byly ovšem naše pravidelné Kurzy pro rodinné psy.

Letošní sezona se pomalu blíží k závěru, čeká nás ještě Klubový zimní závod a pak již příprava sezony 2014 – Východočeské mistrovství mládeže, MČR mládeže Obedience a především velmi náročná organizace Mezinárodního mistrovství Německých ovčáků. Unikátní na této akci bude účast letošního Mistra světa p.Adamuščina, který zde bude hlavním rozhodčím!

                                                                                                                                                                      Výbor ZKO Javorka