Českotřebovský deník 300/2013 (11.12)                                 
Valná hromada Spolku gymnázia

Výbor Spolku Gymnázia Česká Třebová si dovoluje touto cestou popřát všem svým členům a příznivcům mnoho úspěchů v práci i osobním životě v roce 2014 a současně pozvat na valnou hromadu,
která se bude konat ve čtvrtek 20. února 2014 v 17.00 hodin v učebně biologie v budově Gymnázia Česká Třebová.
Těšíme se na setkání se všemi příznivci gymnázia.                                                                           Petr Poldauf, předseda Spolku

 

40 žen a dívek hrálo PRŠÍ (v Hliníkách)

S heslem „Hrajte prší, ať Vám to sluší“ se radostně a z vesela rozpršelo ve spolkové chatě v Hliníkách. Však také celý rok se slečny a dámy na tuto akci velice těšily ve svých myšlenkách. Na tradičním karbanickém turnaji se sešlo 40 dívek a žen a slušelo to opravdu bez výjimky všem. Co rozhoduje u této soutěže však není krása a šarm, ale nejvyšší počet vítězství ze všech odehraných kol u jednotlivý dívek a dam. Hlavním cílem této akce není jen vyhrát, sbalit cenu a jít, ale vidět se se známými, poznat i neznámé, pobreptat, ochutnat dobroty a z celého dne výbornou náladu mít. V letošním roce přišla i změna – pod heslem „budeme hrát jen pro radost, není nutná cena“ sešlo se méně dárečků i méně cen, což zklamalo opravdu více než méně žen. Přece jen dárečky každému patří, ať hraješ za sto bodů, nebo jen za tři. Proto se příští rok vrátíme k tomu, že budeme mít opět spoustu hodnotných dárečků a cen na plném stolu. I v meníčku pro příští rok změna nastane a od účastnic napečenému sladkému či slanému pečivu každá knedlo-vepřo-péčo dostane. Tímto děkujeme městu Č.T ., firmě Spolsin a všem ostatním nejmenovaným, že pro nás měli jako každý rok pěkné ceny a Janičce v Hliníkách za její připravené meny. Vítězce patřila ta hlavní cena – krásný karetní věnec, který s láskou připravila Buchtová Zdena. Ale i tak si každá z účastnic drobný dárek odnesla i s diplomkem, který je jako každý rok zajištěn Jiráskem Erikem. Na pomyslný kulturní dort našeho města jsme třešničkou přispěly, snad jsme tím alespoň trochu uspěly a když se budeme snažit, snad se nám bude i v příštím roce dařit. A heslo pro příští rok?“ Kdo hraje prší má slunce v duši“.
Za přípravný výbor a krásnější polovinu Klubu Hliníky                                                                                         Renata Klaclová.
(Výsledky turnaje jsou vyvěšeny ve spolkové chatě Hliníky. CD s foto z turnaje tamtéž a v galanterii M.Schauerové-Staré náměstí).
Další fotografie z turnaje najdete ZDE
 
Vodní aerobik opět zahájen - přijďte si zacvičit do plaveckého bazénu v České Třebové!

Kdy cvičíme? Zahájení  pondělí 13.1.2014 každé další druhé pondělí od 16.30 do 17.30 hodin  /data cvičení budou rozepsána ve skříňce plavecké školy v hale KPB nebo na stránkách www.plaveckaskola-ct.cz/.             
Sraz nejdéle 15 minut před zahájením. Cena cvičební jednotky 60,- Kč.                   
 
Pro koho je cvičení vhodné?
- pro ženy i muže jakéhokoliv věku, plavce i neplavce
- pro ty, kdo si chtějí zvýšit či udržet fyzickou kondici,
  zformovat postavu, urychlit rehabilitaci po úraze
- pro lidi s tělesnou nadváhou, pro které je problematické
  cvičení na suchu
 
Co ke cvičení potřebujete?
- plavky, nejlépe sportovní jednodílné
- lahev s pitnou vodou
- dobrou náladu a chuť si zacvičit
U tohoto cvičení nejsou stanoveny výkonnostní, věkové ani váhové kategorie a můžete se kdykoliv zapojit bez předchozího objednání.
Cvičební pomůcky Vám budou zapůjčeny.
 
Těším se na Vás!                                                                                      Renata Klaclová, cvičitelka vodního aerobiku.
 
Kohouti nehodili flintu do žita a bojovali s favoritem 

Krajská liga: Kohouti  Č. Třebová A - Moravská Třebová 4 : 5 SNVíce ZDE
Hokej z víkendu: Kohouti Česká Třebová B – HC Rychnov nad Kněžnou 11:3 (5:1, 5:1, 1:1)

Branky: 3. Čejka (Steinmetz), 11. Voleský, 11. Vojáček (Šafář), 16. Teplý (Voleský), 19. V. Deml (Steinmetz, Šána), 22. Rybka (R. Morkes, Vojáček), 27. Voleský (L. Deml, Teplý), 35. L. Deml (Teplý), 38. Vojáček, 40. Steinmetz (Šána), 41. Vojáček (R. Morkes, Rybka) – 3. Lukáš, 30. Cvejn (Šveřepa), 55. Šveřepa (Javůrek).
Rozhodčí: Veselý – Brokeš, Zachař. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváků: 77.
Č. Třebová: Ehrenberger – M. Morkes, Šafář, Zeman, Čejka, Metzner – Voleský, Teplý, L. Deml - V. Deml, Steinmetz, Šána – Vojáček, R. Morkes, Rybka.
Rychnov: Matoušek – Cvejn, Šveřepa, Lukáš, Chlumecký, Kunc, Javůrek, Vít, Pábl.
Na rychlou vedoucí branku Kohoutů odpověděl soupeř po třiceti vteřinách, ale to bylo z jeho strany prakticky všechno. Rychnov, který nastoupil pouze s osmi hráči v poli  (!!!), neměl šanci a inkasoval jeden gól za druhým. Českotřebovský brankostroj se zastavil až ve třetí  třetině.
 

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zahájila předprodej vstupenek


XI. ročník skutečského festivalu proběhne od 2. března do 4. května 2014

 

Po týdnu, v němž si bylo možné zakoupit cenově zvýhodněné abonmá, byl 9. prosince zahájen předprodej jednotlivých vstupenek na všechny koncerty a představení, které nabízí XI. ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč.

Festival klasické hudby v tomto menším východočeském městě zaznamenal v posledních letech až neuvěřitelný rozmach. Také v příštím roce nabízí divácky velmi atraktivní program čítající dvě opery, baletní představení, výpravný muzikál, originální hudební projekty s těmi nejlepšími českými umělci i slavná díla české i světové klasické hudby.  Celkem jde o třináct programových bodů, mezi nimiž stojí za vyzdvihnutí například dva koncerty, které se pořadatelé rozhodli s ohledem na jejich atmosféru umístit do krytého zimního stadionu ve Skutči. Jde o jedinečné Vangelisovo Dobytí ráje v provedení Filharmonie Hradec Králové a Pražského filharmonického sboru a populární Vivaldianno Jaroslava Svěceného a Michala Dvořáka. Mezi nejžádanější se v prodeji řadí koncert houslového virtuosa Pavla Šporcla a  romské cimbálové kapely Gipsy Way. Oznámení „vyprodáno“ se v několika dnech patrně objeví u titulu Noc na Karlštějně a značný zájem je i o La Traviattu, komentuje průběh předprodeje Lenka Balounová z odboru kultury skutečské radnice. Prodej vstupenek již třetím rokem probíhá kromě dvou prodejních míst ve Skutči také na internetu na http://vstupenky.skutec.cz. Díky tomu se značně zvýšila dostupnost vstupenek a ruku v ruce s tím stoupl i zájem a vzrostla rychlost, s jakou se jednotlivé koncerty a představení vyprodávají. Prosincového prodeje navíc využívá velké množství lidí k nákupu vstupenek coby hodnotného vánočního dárku.