Českotřebovský deník 306/2013 ( 19/12 2013)                       

Poděkování

Dne 7.12.2013 se konal v  malebné vesničce Kozlov již po třinácté Vojtův pochod. Zúčastnilo se ho, i přes nepřízeň počasí  přes 50 nadšenců z Kozlova, ale i širokého okolí. Trasa vedla z  Kozlova do Pazuchy, Strakova, Janova a zpět do Kozlova. S přestávkami, jsme zdolali 18 kilometrů ve sněhové vánici a mrazu. Cílem byla kozlovská Hospůdka u Sitařů , kde  každý účastník zapsal do kroniky čas svého příchodu. Odměnou všem byly drobné sponzorské dárky, zajištěné obětavým organizátorem pochodu. Ještě dlouho panovala veselá nálada, jedlo se, pilo, tancovalo.  Vojto, děkujeme!
 
Pachatel ničící hroby objeven

Na Lhoteckém hřbitově mám pochovaného manžela. Hrob mám vždy upravený, čistý, květina nikdy nechybí. V poslední době mně neurvalý vandal začal rozbíjet žulovou svítilnu a to se stalo opakovaně, celkem 5x. Bezohledný pachatel byl na místě činu 2x dopaden svědkem, vyfocen a následně odhalen. Naposledy si odnášel části rozbité svítilny. O to smutnější a bolestivější to pro mne je, že se to odehrávalo v čase okolo svátku památky zesnulých, kdy se každý snaží mít hrob upravený, vyzdobený a ve vzpomínce na blízké zapálit svíčku. Návštěvnost hřbitova je v těchto dnech vysoká, přítomní se jistě pozastavovali u mého hrobu a já se skrytě styděla, že nemám hrob v pořádku. Na tyto svátky navazují svátky Vánoční a vzhledem k roční době, nelze dát pomník do pořádku a mě to hrozně bolí a trápí. Manžel si to nezaslouží, nikdy nikomu neublížil. Z vandala se vyklubal soused M. L., který v nočních hodinách s železnou tyčí v ruce hrob ničil. Ve svém chování se cítí zcela neohrožen, „pevný v kramflecích“, nikdy nebyl za své jednání dostatečně potrestán. Jelikož svědek události tvrdí, že neničil jen můj hrob, ale slyšel ještě rozbíjení z jiného místa na hřbitově, vyzývám tyto postižené, aby se přihlásili na Policii ČR. Jistě mu bude po zásluze za tyto nehorázné, hanebné, odsouzení hodné, nemorální a ostudné činy, vyměřena patřičná odměna. Hanobení hrobu je neomluvitelné zvláště je-li opakovatelné.
V České Třebové 19.12. 2013                                                                                                                        Radmila Řeháková

PF 2014 – SDH Lhotka


Z jistého úhlu pohledu to zní skoro až děsivě, ale rok s rokem se sešel a máme tu zase Vánoce… Silvestr … za dveřmi potom Velikonoce, dovolenou… safra, to už jsem až moc zrychlený :o)

Zatím máme za sebou jen ty Vánoce a silvestrovské oslavy jsou před námi.  Alespoň na chvíli se v tomto období po celém tom hektickém roce zastavte, vypněte a užijte domácí pohody v rodinném kruhu. Do nového roku mi potom dovolávám za celý sbor SDH Lhotka popřát jen vše nejlepší, samé pracovní ale i osobní úspěchy avšak v první řadě pevné zdraví a optimismus po celý rok!

Také bych rád poděkoval všem lidičkám, kteří si letos našli cestu k naší hasičárně a svojí návštěvou tak podpořili naše snažení o kulturní akce na Lhotce. Na rok 2014 pro Vás máme připravené opět čarodějnice a dva prázdninové dětské dny, které se opět pokusíme pojmout „v ještě větším stylu“ – hlavně naši Záškoláckou pouť J Můžete se také těšit na soutěž v hasičském útoku přímo na Lhotce, kterou náš sbor bude pořádat. Celý letošní rok bude pro nás vůbec výjimečný a to 110. výročím od založení našeho sboru.

Doufejme tedy, že se tedy opět u naší hasičárny potkáme a budete od nás odcházet vždy jen s dobrým pocitem a náladou :o) Na závěr ještě jednou poděkování našim hlavním sponzorům, kteří nám po celý rok navzdory obecně nevlídné ekonomické situaci pomáhali. Děkujeme tedy firmám Techplast, Drumel a Co s.r.o., Stavebniny V. Ureš, Zahradní potřeby ELVA Vraspír, Autodoprava Martin Bašista, Urban Technik a spoustě dalších lidí, kteří nám obrovským způsobem pomáhali, ale na vyjmenování všech by bylo potřeba rozšířené vydání našeho zpravodaje J Samozřejmostí je také poděkování městu Česká Třebová, které nás podporuje a pro které se náš sbor snaží fungovat. Snad všem ostatním postačí upřímné díky, které jim i touto cestou věnujeme.

Snad všichni do nového roku vykročíme tou správnou nohou a budeme se těšit opět na shledanou!

                                          Za SDH Lhotka Lukáš Krsička