Českotřebovský deník 308/2013 (21.12.)                                
Zimní táboření na Kozlpovském kopci bude po dvacáté  

24-26.1.2014 se bude konat již 20.ročník Zimního táboření na Kozlově. Program bude opravdu pro každého. V pátek stavění stanů a zpívaná s prima občerstvením. V sobotu ti zdatnější mohou vyrazit již ráno a obejít si celou hvězdici našeho programu po okolí a přidat se mohou všichni kdo se přijdou třeba jen tak podívat. Ti méně zdatní si budou moci vybrat cestu se zakončením různými zajímavými cílovými body. Cesty povedou na Pravěkou osadu v Křivolíku, kde od 10,00 do 13,00  Bacrie ožije životem zimního pravěku i s průvodcem, lyžaři se mohou vydat na Andrlův chlum, dále Log Tawn, kde se romanticky přeneseme na divoký Západ a cestou můžeme navštívit renesanční opevnění v Semaníně. V kostele pan Smyčka připravil zajímavosti z historie panství a v příjemném farním sklípku občerstvení.
Letos se také poprvé táboření zúčastní psí spřežení nádherné psí smečky samojedů , tak z Kozlovského kopce pro návštěvníky na pár dnů vytvoříme malý Klondike. Pokrmy i nápoje z dalekého severu a zlaté horečky můžete ochutnat v příjemném a teplém prostředí restaurace Maxe Švabinského. Věříme , že si všichni táborníci i návštěvníci užijí zimních radovánek a zajímavého programu.  Případnou účast nenahlášených stanů prosím potvrďte. Díky ! Na všechny se těšíme a přejeme krásný nový rok plný hezkých zážitků :-)  Za organizační tým  František Uma a Táňa Hejlová 
     Volejbalový turnaj starších žákyň „Stříbrná vločka České republiky“

    Dne 14.- 15. prosince 2013 pořádal volejbalový oddíl T. J. Sokol  Česká Třebová,  2. kolo volejbalového turnaje starších žákyň „Stříbrná vločka České republiky. Turnaje se účastnilo 12 družstev rozdělených do dvou  skupin,  dle pořadí prvního kola.  Hrálo se  každý s každým,  na tři hrané sety. Organizátorem této dlouhodobé soutěže je oddíl T. J. Sokol  Česká Třebová. Soutěž SVČR bude mít ještě  dvě  kola. Třetí  kolo,  má být v termínu  8. – 9. 2. 2014 a pořadatelem bude Mikulova Praha. Čtvrté kolo bude pořádat Tábor a bude v termínu 8. – 9. 3. 2014.

Skupina A. o 1. – 6. místo

T. J. Sokol  Česká Třebová – Kralupy nad Labem A    2 : 1  23:25, 25:16, 25:15

Prohráváme  první set v koncovce, ale další sety již jsou děvčaty zahrány velice dobře. Vyhráváme 2:1

T. J. Sokol  Česká Třebová – Mikulova Praha           3 : 0  25:14, 25:19, 25:21

Hrajeme s družstvem  Mikulova  Praha s kterým jsme před měsícem prohráli ve  finále 1. kola turnaje Stříbrná vločka  České  republiky . Dívky  hrají výborně, jsou plně soustředěné na  zápas    a soupeř neví, co má hrát. Celkem bez problémů vítězíme a soupeři vracíme porážku z minulého turnaje.

T. J. Sokol  Česká Třebová – Uherské Hradiště      3 : 0  25:22, 25:8, 25:6

Vyhráváme koncovku 1. setu a další sety vyhráváme velice snadno.  

T. J. Sokol  Česká Třebová – Volejbal Tábor                3 : 0  25:20, 25:9, 25:20

Je to poslední sobotní zápas. Děvčata jsou již unaveny,  ale není „zbytí“. Opět celkem bez větších problémů  českotřebovská  děvčata vyhrávají tento zápas. Hrají dobře a nedělají tolik chyb jako ostatní družstva.

Neděle 15. 12. 2014

T. J. Sokol  Česká Třebová – Olymp Praha            3 : 0  25:14, 25:12, 25:9

Hrajeme  poslední  zápas  turnaje. Českotřebovským dívkám stačí uhrát set, aby vyhrála 2. kolo Stříbrné vločky ČR. Děvčata hrají opět dobře,  tedy stejně jako hrála v sobotu.  Bojují, daří se na servisu  a v útoku „skládají míče“.  Celkem bez větších problémů  českotřebovská  děvčata vyhrávají a porážejí družstvo Olympu 3:0. Vyhráváme 2. kolo turnaje Stříbrná vločka České republiky. Děvčata absolvovala v turnaji  15 setů a prohrála jediný set 23:25.

Pořadí v turnaji Stříbrná vločka České republiky 2. kolo Česká Třebová 14. – 15. 12. 2014.         

  1. T. J. Sokol  Česká Třebová
  2. SKŠ ZŠ Mikulova Praha
  3. PVK Olymp Praha C
  4. Volejbal Tábor
  5. TJ Kralupy nad Vltavou A
  6. Slovácká Slavia Uherské Hradiště
  7. Dansport  Praha
  8. Spartak Polička
  9. SK Třebín  (České Budějovice)
  10. Svitavy B
  11. Baník Most
  12. TJ Slovan Moravská Třebová

 

Hráčky družstva T. J. Sokol Česká Třebová Linda Klimková, Kristýna Bělková a Veronika Šplíchalová byly vyhlášené v nejlepší šestce hráček turnaje Stříbrná vločka České republiky.

Pod vedením R. Hanzelky hrála a střídala:  Bělková Kristýna, Pešková Tereza, Šplíchalová Veronika, Foldynová Natálie, Klimková Linda, Václavková Hana, Vašinová Dominika.                                                                                       Zapsal: Rostislav Hanzelka

Co pro Vás připravila knihovna na leden:

7. ledna od 15 hodin dětské oddělení, nově v přízemí knihovny
Matyldino předčítání: „O dobrodružné babičce“
Ahoj holky a kluci, v novém roce vás chceme opět pozvat na vyprávění  nějakého pohádkového příběhu, tentokráte to bude o jedné babičce, která si splní svá dávná přání, a to se budete divit,  jaké dobrodružství přitom zažije! Proletí se v baloně, vyleze na nejvyšší horu světa, naučí se lyžovat a vždy se jí přihodí ještě něco docela nečekaného! Neváhejte a přijďte do našeho nového, útulného dětského oddělení… Těší se na vás  Matylda.
 
21. ledna od 17 hodin
Mgr. Vladimír Socha: Dinosauři, Univerzita volného času 2014, přesunuto z prosince 2013
Víte, že ptáci jsou přímí potomci dinosaurů? Víte, který dinosaurus byl jako první pojmenován? Ne? Tak přijďte! O fantastických novinkách ze světa dinosaurů vypráví přednáška Vladimíra Sochy. Přednášející: blogger, pedagog, autor knih a článků, překladatel, student doktorandského programu UK, publicista a aktivní popularizátor paleontologie i dalších příbuzných oborů. Vstupné 30,-. Přijďte i s dětmi.