Black band - swing na úrovni                                                 
Vážení přátelé dovolte mi reagovat pár řádky ke zveřejněnému foto materiálu Martina Šebely z vystoupení  velkého swingového orchestru Black band Orlickoústecké základní umělecké školy pod vedením Lindy Gregarové, který se uskutečnil minulý čtvrtek ve velkém sále v Národním domě. Pro všechny přítomné bylo velmi potěšující zjištění kolik mladých lidí si oblíbilo swing a dokáže od prezentovat skladby na takové úrovni. Každá skladba, každé vystoupení pohladilo po srdíčku, protože zaujetí a nasazení mladých interpretů bylo prostě úžasné.
Každý dospělý člověk, zvláště v dnešní době by si měl považovat za svoji čest a povinnost odměnit svoji účastí a potleskem na takovéto akci tyto mladé muzikanty a dát tak najevo, že vnímáme jak správnou cestou kráčí. Proto mne velmi mrzí, že s touto myšlenkou nenašlo cestu na toto vystoupení více Třebováků a to přesto, že jsme vnímáni jako město s velkou tradici swingu.
Věřím,že v budoucnu při podobné akci najdeme ve svých srdcích více prostoru pro ohodnocení nastupující generace muzikantů a mladých lidi. Závěrem mi dovolte poděkovat kamarádovi Petru Gregarovi za odvahu tuto akci uspořádat a Lindě Gregarové, že tuto výzvu spolu orchestrem přijala, na vysoké úrovni a se ctí se s ní vyrovnala.                                                                       B.N.
 

Více fotografií v příspěvku Martina Šebely ZDE