Futsal již po páté ovládl Třebovou!                                      

Česká Třebová - V sobotu 30. listopadu se ve sportovní hale ZŠ Nádražní opět uskutečnil již tradiční futsalový turnaj nesoucí název podle pořádajícího klubu Čistírny Česká Třebová. Letošní jubilejní 5. ročník Čistírna Cupu zaštítil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Příchozí diváci opět viděli atraktivní futsalovou podívanou, která nenudila. O veliké popularitě této akce svědčí fakt, že se jí opětovně zúčastnila mužstva nejen z České Třebové, ale hned 5 jich bylo "přespolních". O celkové prvenství tak bojovali i hráči z Rybníka, Litomyšle, Vysokého Mýta, Hradce Králové a Šumperka, což se projevilo na vysoké kvalitě hry. Pro velký zájem museli pořadatelé několik dalších týmů odmítnout, aby mohli zajistit plynulý průběh celého klání.

Hrálo se ve dvou čtyřčlenných skupinách. Hlavním cílem turnaje je, aby si přihlášená mužstva co nejvíce zahrála, z tohoto důvodu ze skupin postupují všichni účastníci do čtvrtfinále, kde už se hraje vyřazovacím způsobem. V něm se potvrdil fakt, že míč je kulatý, proto příchozí diváci byli svědky mnoha překvapivých výsledků. Velké drama nabídlo hned první čtvrtfinále mezi domácí Čistírnou a favoritem turnaje Becherovkou Přívrat, která po boji postoupila dál díky penaltovému rozstřelu. Toto atraktivní rozhodnutí zápasu bylo k vidění ještě několikrát, což svědčilo o nesmírné vyrovnanosti všech týmů.

Do finále se nakonec probojovala Becherovka, která smetla Bukvice z Vysokého Mýta a zaslouženě tak v letošním roce zvítězila a brala zlato. Třetí místo si odvezli Buldoci z Šumperka, kteří v boji o bronz zdolali hradecký Replacement.

Dostalo se i na vyhlášení jednotlivců. Nejlepším brankářem byl zvolen Michal Bělohlávek z Bukvic, nejlepším střelcem byl Vojtěch Špička z Buldoků a nejlepším hráčem pak Jaroslav Macko z Becherovky.

Vítězné týmy obdržely hodnotné ceny a poháry, ti, kteří zůstali v poli poražených, získali ceny útěchy, takže nikdo neodjížděl s prázdnou. Většina z účastníků akce se poté přesunula do Restaurace Na Stadionu, kde probíhala závěrečná afterparty, na které byla jedinečně přátelská atmosféra.

Tímto bych chtěl poděkovat za velkou podporu partnerům naší akce, bez kterých by tento turnaj šel těžko uspořádat na takovéto úrovni.

Letošní turnaj podpořili: Martin Netolický - hejtman Pk, Primátor a.s., FK Česká Třebová s.r.o., Partners, Josef Gremlica - elektroinstalace, Kavárnička U Tygra, Ladislav Vraspír - zahradní potřeby, Restaurace Národní dům, Restaurace U sv. Václava, Restaurant Bohemia, Typosbar, AutoDvořák, JL Vizualizace, Mika a.s., MK&JB, Tomil.

Vydařený 5. ročník je minulostí, proto nezbývá, než se těšit na ten další, tentokrát Letní Čistírna Cup v malé kopané, který se bude konat v červnu 2014.

Marek Trejtnar

Čistírna Česká Třebové