Hotel Bravo Česká Třebová, čtvrtek 19. 12. 2013 večer...   Setkání sponzorů, hráčů, vedení klubu a realizačního týmu v polovině zimní sezóny 2013/14 zahájil předseda klubu Mgr. Vladimír Vaněk. Zhodnotil dosavadní působení HC Kohouti v krajské lize, poděkoval sponzorům za jejich vztah k nově vzniklému klubu. Porovnal letošní a loňské výsledky a vytyčil i cíl do této sezóny: bojovat tak abychom  mohli úspěšně působit také v rámci play - off.  Zatím se cíl působit v polovině tabulky v podstatě daří, mrzí ovšem některé absence hráčů především před domácími diváky na domácím zimním stadionu. Nejdůležitější část je ještě před námi. Doslova klíčový význam bude mít především zápas v Litomyšli, která je v současné tabulce před Českou Třebovou s jednobodovým rozdílem. V Litomyšli se doslova bude bojovat o 6 bodů. Kdyby se nám podařilo tyto body získat a navázat na úspěšný výsledek ze zápasu na našem domácím ledě, mohli bychom být pak úspěšní a splnit vytyčený cíl.  
  Generální sponzor klubu Ing. Jan Lustyk poděkoval za reprezentaci a vyslovil přání, aby se  udrželo  silné jádro i pro sezónu další a tím si tým upevnil postavení v krajské lize.   Vedení klubu spolu se sponzory také nadělovalo malé symbolické dárky. Především trojici nejlepších hokejistů klubu podle kanadského bodování (Marek Hemský - Petr Vlček - Marek Provaz), také pro trenéra Pavla Táborského a další členy realizačního týmu.
 
 

Pořad domácích zápasů v Lednu:

Neděle 12. 1. v 17:00 HC Kohouti - Chotěboř

Neděle 19.1. v 17:00 HC Kohouti - Polička   Tím končí základní část soutěže, následuje play-off pro týmy na 1. - 8. místěa soutěž o Pohár Vladimíra Martince pro týma umsítěné na 9. - 13. místě.

 

Herní

systém:

           
  1. část: dvoukolově každý s každým o pořadí pro 2. část, tj. 24 utkání  
  2. část: play off o Přeborníka kraje a o Pohár Vl. Martince  
    skupina "A" - play off o "Přeborníka kraje"  
    QF: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 na tři vítězná utkání o postup do semifinále. Začíná se na hřišti lépe umístěného po 2. části soutěže. Vítězové postupují do SF, poražení hrají o konečné umístění 5-8, 6-7 , vítězové následně o konečné 5. a poražení o 7. míst na dva zápasy. Začíná se na hřišti hůře umístěného po 1. části.  
    SF: vítězové QF na tři vítězná utkání, začíná se na hřišti lépe umístěného týmu po 2. části soutěže.   
    F:  vítězové SF na tři vítězná utkání, začíná se na hřišti lépe umístěného týmu po 2. části.   
    o 3. m.:  poražení v SF na dvě utkání, začíná se na hřišti hůře umístěného týmu po 2. části.  
    Celkově 3., 5. a 7. místo obsadí družstvo, které získá z obou utkání vyšší počet bodů, při rovnosti bodů se bude druhé utkání prodlužovat o 5 minut čistého času s pravidlem náhlé smrti, popř. budou následovat samostatné nájezdy v sérii po třech na každé straně a následně po jednom do rozhodnutí (s výměnou pořadí).  
    skupina "B" - play off o „Pohár Vladimíra Martince.“  
    Týmy umístěné po 1. části soutěže na 9. až 13. místě hrají dvoukolově o Pohár Vladimíra Martince. Týmům se započítávají vzájemné výsledky z 1. části soutěže. Tým na posledním místě soutěž končí. Ostatní pokračují zápasy play off.  
    SF: 1-4, 2-3 na dvě vítězná utkání. Začíná se na hřišti lépe umístěného týmu po 1. části.  
    F: vítězové SF na dvě vítězná utkání

Všichni účastníci KLM se v případě zisku titulu „Přeborník kraje“ v sezóně 2013/14 vzdali práva na účast v kvalifikaci o II. ligu ČR. Družstva, která se umístí na celkovém 1. až 8. místě mají zajištěnou účast v KLM v sezóně 2014/15, ostatní budou hrát KSM, bude-li taková soutěž zřízena.