Leden v Orlických horách a Podorlicku                              

Vážení čtenáři,                                              
už jste viděli zimní nabídku KARTY HOSTA? Jestli ne, tak navštivte webový portál www.orlickakarta.cz. Slevy na skipasy, mazání lyží, wellness či adrenalinové aktivity čekají jen vás!
Leden je nejvíce akčním zimním měsícem, koná se tu velké množství divácky zajímavých akcí, na kterých nesmíte chybět ani vy:
Přemýšlíte, na čem budete letos sjíždět kopce? Klasika vás už nebaví? Co třeba na jasankách? Každoročně se na Kačenčině sjezdovce v Olešnici v Orlických horách koná největší závod v Čechách na starých dřevěných lyžích – jasankách dne 25. 1. 2014. Závodníci se tu prohání v dobových kostýmech a závodí ve dvou disciplínách – slalomu a jasan-krosu.  Dalším netradičním dopravním prostředkem jsou saně rohaté.  První závod v jízdě na saních rohatých proběhl v Orlickém Záhoří v roce 2013, v letošním roce se na něj můžete těšit opět dne 18. 1. 2014. Lidé se tu dozvědí, jak saně vypadaly a jak se na nich jezdilo v dobách, kdy se na nich vozilo do lesa zvěři seno a zpět se přiváželo dřevo na topení. Na nejdelší a nejznámější závod psích spřežení, ŠEDIVÁČKŮV LONG 2014 v České republice a jeden z nejtěžších závodů v Evropě se můžete vypravit ve dnech 22. – 25. 1. 2014 do Deštného v Orlických horách. Tento ročník dozná některých změn – bude přetvořena část tratí, s předstihem budou stanoveny limitní časy k projetí kritických úseků a upraví se organizace startů.
Určitě se všichni těšíte na již 52. ročník mezinárodního závodu žactva ve slalomu a obřím slalomu SKIINTERKRITERIUM 2014, které se uskuteční jako každý rok ve dnech 24. - 25. 1. 2014 v Říčkách v Orlických horách.
Nabídku všech akcí v destinaci najdete na www.mojeorlickehory.cz