DUO podprůměrných je zpět! Premiéra Kandidáta se odehraje tuto sobotu

Českotřebovský divadelní soubor DUO podprůměrných se po roční pauze vrací na scénu s čerstvou inscenací Kandidát – její premiéra se uskuteční již tuto sobotu 28. prosince ve 20:00 v klubu Modrý Trpaslík. První hru, virtuální tragikomedii ksichtbook/čekání na Zuckerberga, DUO inscenovalo v roce 2011, o rok později přišlo s druhým představením, dystopickou komedií o zkáze živé hudby PSSSST!.
„Rok jsme sice žádné divadlo nespáchali, na druhou stranu jsme díky naším studijním pobytům v zahraničí měli dost času na rozmyšlenou, o čem a proč chceme hrát. Kandidát měl původně dokonce být naší první rozhlasovou hrou, ale živé hraní před publikem nám chybělo natolik, že jsme s tím museli začít zacházet jako s věcí rozenou pro jeviště,“ komentuje dění DUO skládající se paradoxně ze tří členů – Ondřeje Čížka, Davida Petráže a Jakuba Novotného.
„Pro divadlo si vždycky vybíráme konkrétní téma, které je pro nás v danou dobu zásadní, pálí nás a my ho vyloženě potřebujeme reflektovat po svém, ať už pozitivně nebo kriticky. V případě Kandidáta v tomhle směru pokračujeme i nadále a troufáme si tvrdit, že je to dosud naše nejlepší věc,“ doplňuje DUO.
Zmiňovaná hra ksichtbook se dočkala i své filmově-divadelní adaptace, jejíž režie se ujal mladý talentovaný režisér Jan Haluza. Snímek získal jak cenu pro nejlepší experimentální film v rámci festivalu Ostrava Picture, tak cenu pro nejlepší amatérský film na vyhlášeném festivalu Mladá kamera v Uničově.       
 
KANDIDÁT/TRAILER