Nejlepší plavci na Mistrovství republiky žactva                                                     
Zatímco česká reprezentace bojovala na Mistrovství Evropy v dánském Herningu a Simona Baumrtová si vyplavala kompletní medailovou kolekci a smíšená štafeta stříbro, žákovská kategorie soutěžila o medaile na mistrovství republiky v Prostějově.
Ze 78 oddílů měla Česká Třebová  nemalé zastoupení sedmi  plavců – Tomáš Valenta,  Adam Vágner,  Matěj Švíř,  Barbora Pražáková, Eliška Štichauerová,  Vojtěch Novotný a  Vojtěch Krňávek.
Považuji za velký úspěch se na republiku  kvalifikovat a zařadit se mezi 24 nejlepších ve své věkové kategorii. Adamovi Vágnerovi se nepodařilo zopakovat úspěch z léta, tentokrát medaili nezískal, ale od 3.místa na 100 m motýlek  ho dělilo pouhých 2,8 sekundy. Přesto je to pěkné umístění.
Eliška Štichauerová si vyplavala stříbrnou medaili v nejtěžší disciplině na 400 m polohový závod a bronz na 800m volný způsob. V disciplině 200 m polohový závod skončila čtvrtá o pouhé 3 setiny! a čtvrté místo ji neminulo ještě jednou- na 400 volný způsob. Nádherné a napínavé, perfektní forma, zlepšení o několik sekund.
 
Zimní mistrovství v Plzni 

Uplynulý víkend (7.-8.12.2013) se v Plzni bojovalo o medaile mezi nejlepšími plavci a plavkyněmi  ročníku 2002 a 2003.
Z našeho plaveckého oddílu se podle časů kvalifikovalo 5 závodníků:
Denis Hýbl, Jan Vinkler, Václav Kovář, Gabriela Valentová a Natálie Stránská.
Všichni si zaplavali své osobní rekordy, mnohdy se zlepšili o několik sekund, takže forma byla dobře načasovaná. Vše ostatní bylo v psychice, ve chtění bojovat, vyhrát nad sebou i soupeřem. I v této nejmladší kategorii se v souboji o medaile potvrzuje, že za každou, i drobnou chybu se platí.  To dobře poznal Denis Hýbl, čtvrtý na znakové stovce a pátý na 200 polohový závod a Vašek Kovář-čtvrtý na 100 motýlek a 5. místo na 200 polohový závod. Domů jsme ale bez medaile nejeli. V nádherném souboji vylovil z plzeňského bazénu bronzovou medaili Denis Hýbl v disciplině 200 m znak.
Blahopřání k dosaženým výkonům! R.Ei