Českotřebovský deník 23/2013  (28.1.)                                  

45. Lidový ples v Národním domě : 3 kapely a plný dům, pozvaní krajští hosté ale nepřijeli  

  • Lidový ples měl i letos přívlastek "krajský", což zaručovalo krajskou úroveň, finanční spoluúčast a současně i dobrou zábavu, podobně jako v minulých letech. Ples byl hodně navštívený, prodaly se lístky ke všem stolům.  I letos byla bohatá tombola, výtěžek byl určen i letos  na benefiční účely pro mateřské centrum ROSA, tedy občanské sdružení které to opravdu potřebuje. Program začal pěkně zostra. Po krátkém tradičním vystoupení tanečního orchestru ZUŠ vedeného Milanem Špičákem  a úvodním předtančení se uskutečnilo  non stop hodinové vystoupení kapely "The Beatles revival" . Kapela ještě odjížděla na další akci a proto se (bohužel) nemohla zdržet, byť by si to mnohý z návštěvníků přál.  Žádné dlouhé projevy nebyly a vlastně je neměl kdo proslovit, původně ohlášení hosté, kteří navštěvovali náš ples  v minulých letech letos nepřijeli, omluvili se, měli jinou akci v Pardubicích.   To jistě  nikomu příliš nevadilo, na ples se přece chodí za zábavou.  Také další kapely z Hranic na Moravě a Dolních Bojanovic byly velmi dobře hodnoceny, cimbálová muzika Zádruha dokázala nahoře na bowlingu opravu rozezpívat celý prostor a jeho návštěvníky. Také kuchyň připravila výbornou nabídku, Národní dům je pro plesy opravdu dobře vybaven.  Celý Národní dům proti loňsku opět vyrostl do krásy,  má dnes navíc i pěknou venkovní fasádu. Plesová sezóna je zde opět bohatá. Znovu je třeba připomenout zásluhu majitele o záchranu  tohoto objektu...    Fotografie z plesu  ve zvláštním příspěvku ZDE
  •  
    ZÁPIS na ZŠ praktické

    Základní škola praktická Česká Třebová zve rodiče na Z Á P I S   D Ě T Í do  1. ročníku Základní školy praktické v České Třebové,  který se koná ve středu 13.2.2013 od 8.00 do 15.00 v budově školy na nám. 17. listopadu 2060.
    Zapsány budou všechny děti, kterým bude 6 let  do 31.8.2013. K zápisu přinesou rodiče rodný list dítěte a doporučení školského poradenského zařízení. Můžete také požádat o přijetí dítěte  do přípravného ročníku , kterému bude 5 let do 31.8.2013.  Do přípravné třídy mohou být přijaty  i děti s odkladem školní docházky. Podmínkou je doporučení školského poradenského zařízení. Po absolvování přípravného ročníku může dítě pokračovat v plnění povinné školní docházky na kterékoliv jiné základní škole.
    kontakt: 605154989                                                                                                       Mgr. Iva Fikejsová, ředitelka školy

     

    Velká cena České Třebové 2013 - JUDO mládeže U11 (mláďata), U13 (mladší žáci), U15 (starší žáci)

    Pořadatelé - občanské sdružení JUDO Česká Třebová zorganizovalo již 2. ročník soutěže velmi náročné po organizátorské stránce. Před nedělní soutěží registrovali 325 přihlášek. I když úplně všichni nepřijeli, byl to velmi náročný soutěžní maraton, soutěžilo 247 sportovců z 38 klubů z celé ČR.  Zápasilo se na třech tatami ve velké tělocvičně ZŠ Nádražní. velké problémy měli pořadatelé např. se zajištěním dostatečného počtu rozhodčích. Svého úkolu se zhostili na výbornou, pokračovali  v loni zahájené soutěžní akci úspěšně, ve výsledkových listinách můžeme najít také  českotřebovské judisty.  V pořadí klubů obsadilo JUDO Česká Třebová druhé místo v kategorii mláďata, druhé místo v kategorii mladší žactvo a první místo mezi staršími žáky. Pořadatelé poskytli výsledkovou listinu, kterou uvádím, fotografie budou dodatečně, stejně jako odborný rozbor soutěže z pohledu pořadatele.
    Výsledková listina kategorie U11              Výsledková listina kategorie starší žáci U13 + U15

     

    Čtvrtý víkend v novém roce s OT!

    Povzbuzené týmy (díky našim oceněním na okresní úrovni) se o víkendu vrhly, do dalších zápasů. V sobotu začali koloběh zápasů mladší žáci, kteří odjeli do Poličky a prostor tentokrát dostali nové naděje z dalších tréninkových skupin.  I přes dvě prohry se kluci radovali ze hry a zápasy je bavily. 
    Dorostenci odjeli obhajovat své prvenství v tabulce na DOMÁCÍ hřiště do ROKYTNICE V ORLICKÝCH.  Bohužel nás v týdnu potrápila střevní viróza, a proto nastoupila oslabená sestava.
    V prvním zápase nastoupili proti silnému družstvu ze Svitav a přes nervózní začátek nakonec dotáhli zápas do jasného výsledku 8:3. V druhém zápase se projevil nedostatek hráčů a hlavně poprvé v sezoně jsme pocítili nedostatek fyzických sil. Tým z Lubné byl dobře připraven a nebýt jejich výpadku na konci první třetiny, kdy jsme dokázali odskočit ve skóre, body by neputovali na náš účet. Lubná, hlavně v prostřední části hry, byla jasně lepším týmem a jen dobře postavená branka a slušný výkon obou brankářů nás držel ve hře (1. třetina – Typl, 2. a 3. třetina – Jiroušek). Velmi nervózní konec zápasu jsme rozhodli dvě minuty před koncem do prázdné brány Lubné a připsali si další tři body do tabulky. Dorostenci stále drží první místo v soutěži a již sedm zápasů v řadě nepoznali porážku.
    Neděle byla hracím dnem pro další tři družstva.
    Do krásné Svitavské haly jely bojovat dorostenky…, ale bohužel tento tým oslabený nemocemi nedokázal  bodovat ani v jednom zápase. Nejprve holky podlehly domácím Svitavám v poměru 2:1 a následně týmu Všestar také 2:1.
    Druhým nedělním týmem byly starší žáci. Zdecimovaná sestava se pokoušela vzdorovat domácí Litomyšli, která je v těsném závěsu a i přes ne příliš jisté výsledky s ostatními týmy nás již podruhé v sezoně porazila. Domácí plná hala hnala Litomyšlské borce dopředu a skóre zápasu se zastavilo až na jasných 8:1 v jejich prospěch. Druhý zápas proti třetím Svitavám byl o poznání klidnější a naši hráči si došli poměrně klidně k jasnému výsledku 9:4. I po tomto turnaji stále držíme první příčku v soutěži, ale Litomyšl po dohrání dvou zápasů může naši pozici dorovnat.
    Třetím týmem byli junioři, kteří se v Rokytnici v OH postavili týmu z Dobrušky, který v tabulce obsazuje 3. místo a proti Svitavám, které tabulku uzavírají. Junioři proti Dobrušce hráli už dvakrát. Poprvé Dobrušku porazili 2:6, podruhé remizovali 3:3 a nyní s Dobruškou ztratili cenné tři body, když prohrály 6:7. Výsledek 10:5 proti Svitavám mluví za vše. Pro diváky jistě pohledný a gólově naplněný zápas. Z Rokytnice si tak kluci dovezli 3 doby a 2. Místo v tabulce mají právem.

     

    Krajská hokejová liga: Česká Třebová – Lanškroun 4:7 (0:1, 3:5, 1:1)  - neděle 27.1.

    Branky: 36. Kvasnička (Hladík), 38. Vích (Uhlíř), 40. Čejka (Jetmar, Hladík), 52. Vích (Držmíšek) – 19. Šula (Kocián, Fischer), 21. Šula (Fischer, Kocián), 22. Šula, 23. Budina (Pilavka, Ondráček),  28. Ondráček (Novák, Budina), 38. Kilčický (Fischer), 50. Šula (Fischer).
    Rozhodčí: Chlaň – Teplý, Hájek. Vyloučení: 12:11 (navíc Poskočil – Boruch a Ondráček, všichni na 10 minut). Využití: 3:2. Oslabení: 0:1. Diváků: 317. Nejlepší hráči: Vích - Šula.
    Česká Třebová: Paleček - Čejka, Poskočil, Mlejnek, Novotný, Chadima – Jetmar, Kopečný, Brukner – Vích, Držmíšek, Uhlíř – Hladík, Kvasnička, Šedivý.
    Lanškroun: Nimmerrichter – Pachl, Pražák, Novák, Ondráček, Boruch, Janků – Fischer, Šula, Kocián – Mík, Kilčický, Krejčí - Pilavka, Poles, Budina.
    Petr VOŘÍŠEK, trenér České Třebové:
    „V první třetině jsme neproměnili několik slibných šancí a  nechali si dát gól d šatny. Náš výpadek v úvodu druhé třetiny, kdy jsme rychle inkasovali další tři branky, rozhodl o osudu celého střetnutí.“         (www.hokej-ceskatrebova.cz)
    Zavedení víkendové vlakové dopravy mezi Dolní Lipkou a Hanušovicemi

    Pardubický kraj a České dráhy zvou v  pátek 1. února na jízdu zvláštního vlaku z Lichkova  do Hanušovic.  Vlak odjíždí v 10.55.
    V Hanušovicích přistoupí  v 11.41 hodin hosté z Olomouckého kraje a společně se vydají s pardubickou delegací na cestu zpět do Dolní Lipky. Odjezd z Hanušovic je naplánován na 12.15 hodin.  Program bude zakončen setkáním a společným obědem delegací obou krajů. Zvláštní vlak Českých drah je otevřený i pro veřejnost a zastavuje ve všech zastávkách.

     

    Pardubický kraj navštívil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

    Navštívil především krajské město Pardubice, kde se v doprovodu poslance Váni zastavil na krajském úřadě u nejmladšího krajského hejtmana Martina Netolického, aby pak společně i s dalším odborným doprovodem navštívili pardubickou krajskou nemocnici a poté i Východočeské divadlo Pardubice.  Fotografie Luboš Kozel, podrobnější zpráva zítra.
     
     
     Mezinárodní mítink Zlatá tyčka – Souboj mezi hvězdami

    se bude konat  pod záštitou hejtmana Pardubického kraje 5.února od 18 hodin v pardubické ČEZ Areně za účasti nejlepších světových hvězd této atletické disciplíny.