Další úspěšný víkend mládežnických družstev z OT!                  


 Jeden ze zápasově nabitých víkendů proběhl právě minulý týden. O víkendu 12. – 13.1. odehráli své zápasy čtyři naše družstva. Podívejte se, jak se jim dařilo.
Jako první nastoupili tento víkend ke svým zápasům dorostenci. A úkol to nebyl jednoduchý, vyzvali jsme první a třetí tým tabulky. Bohužel nemoci a další povinnosti nedovolili odjet několika klíčovým hráčům družstva (Patrikovi Jurcovi, kapitánu a hráči první formace a Pavlovi Petrašovi nejzkušenějšímu hráči družstva).
Kluci bojovali a také nekompletním Svitavám nasázeli úctyhodných 11 gólů. Pohledný zápas jsme ovládali a krom drobného zaváhání na začátku utkání si v poklidu došli pro jasné vítězství.
V druhém zápase proti Přelouči jsme narazili na velmi bojovný florbal na samé hraně pravidel. Soupeř se snažil našim hráčům otrávit zápas velmi tvrdou a místy až nesportovní hrou. Skryté úmyslné fauly a další drobnosti nás dokázali zdravě naštvat a právě tento okamžik byl hnacím motorem k vítězství. Rychlý a velmi napínavý zápas přinesl další vítězství do naší sbírky a posunul na první místo soutěže.
Kluci zvládli velmi těžká utkání i bez velkých opor a po právu drží první příčku v soutěži.
V neděli odjeli k dalšímu kolu bojovat starší žáci a dokázali napodobit své starší spoluhráče. V prvním zápase, kde dostalo přednost naše mládí, jsme hladce porazili soupeře z Vysokého Mýta 11:2. V druhém zápase s loňským mistrem z Pardubic se ujali zápasu zkušení hráči a od prvních vteřin diktovali tempo hry a skóre se zastavilo na konečných 9:2 pro OT!
Žáci i nadále drží první příčku v soutěži a suverénně vládnou Pardubické lize.
Dalším družstvem, které v neděli bojovalo na florbalových hřištích, jsou naše šikovné žákyně.
V týmu žákyň je jak několik velmi talentovaných a zkušených, tak i řada mladých a začínajících hráček. Tentokrát holky odjely hrát na domácí halu Hradce Králové a děli se velké věci.
V prvním zápase narazily na nováčka v soutěži z Jičína a přes několik šancí soupeře na začátku jsme dokázaly udržet čisté konto a zápas dovést do jasného výsledku 11:0.
Druhým soupeřem byl domácí Hradec Králové, se kterým se v žákyních potkáváme již druhým rokem. Velmi vyrovnaný začátek zápasu sliboval napínavé utkání, ale druhá a třetí část jasně patřila šikovných hráčkám z OT! Po třetinách 2:0, 6:0 a 7:0 jsme nasázely soupeři z Hradce úctyhodných 15 gólů a vyhrály zatím největším rozdílem v letošním ročníku.
I když se v této soutěži nevede tabulka hodnocení, žákyně od začátku sezóny ani jednou nepochybily.
I mladší žáci v sobotu nastoupili ke své porci zápasů, bohužel dovézt body se jim nepodařilo. V prvním duelu s Litomyšlí kluci rychle vedli 2:0, bohužel nedokázali udržet tempo a nakonec podlehli soupeři v poměru 5:2.
V druhém zápase, s týmem z Přelouče, byl průběh opačný, od začátku jsme po chybách prohrávali a snažili se skóre dotáhnout do vítězného konce. To se bohužel nakonec nepodařilo a i přes velmi hezký výkon jsme prohráli poměrem 4:5.
Další svůj turnaj odehráli i naši nejmladší – přípravka. V sobotu 12. 1. 2013 se konal další turnaj soutěže "Liga přípravek".
Úspěch z minulého turnaje se nepodařilo zopakovat. Po jedné výhře (5:0) a třech prohrách (7:2, 6:4, 4:3) obsadil tým našich nejmladších 6. místo. Hráči si odvezli celou řadu zkušeností, které jsou pro ně v tuto chvíli to nejcennější. Pro některé byl tento turnaj premiérou.                                                                                                                                                                             RD