Vánoční zpívání


Dne 21. 12. 2012 proběhlo na gymnáziu tradiční vánoční zpívání. První koledy se v prostorách školy rozezněly přesně v osm hodin a atmosféra byla nádherná. Této vánoční gymnaziální tradice se zúčastnili profesoři a současní i bývalí studenti naší školy. Také nás navštívila redaktorka Víta Balcarová, která pořídila zvukový záznam odvysílaný Českým rozhlasem Pardubice.

Jako každý rok zazněla koleda Tichá noc v angličtině, němčině, španělštině, francouzštině, ruštině, latině a češtině, tedy ve všech jazycích, které se na gymnáziu vyučují. Potom byly zazpívány další známé koledy a nechybělo ani vystoupení školního sboru pod vedením profesorky Kamily Pavlíkové. Zpívání doprovodil zástupce ředitele Tomáš Kupka na baskytaru, na klávesy zahráli ředitel školy Josef Menšík a profesorka Pavlíková. Na závěr jsme si všichni s chutí zazpívali známé Rolničky.

Myslím, že jsme si všichni předvánoční atmosféru a radost ze zpěvu užili. Přála bych si, aby tato tradice vydržela do dalších let, vyvolala ještě větší zájem a byla inspirací i pro další školy.  Magda Frišová

 

 

Studentská Akademie


Akademie českotřebovského gymnázia se stala v našem městě již předvánoční tradicí. Tentokrát si studenti připravili krátké scénky na téma Štěstí je krásná věc. Sehráli je poté v Kulturním centru 20. prosince, a to dokonce třikrát – dopoledne pro studenty a své profesory, odpoledne a večer pro veřejnost. Celým představením diváky provázeli Tomáš Borůvka (7.A) s Lucií Kopeckou (2.C), která se v roli moderátorky ocitla prvně.

Jako každý rok zasedla v předních řadách učitelská a studentská porota, která vybírala nejlepší vystoupení z dvanácti nápaditých scének, většinou pozitivně laděných a úsměvných. Našly se ale i takové, které poskytly podněty k zamyšlení. Nemalým překvapením se stalo umístění sekundy na prvním místě u studentské poroty. Učitelé vyhodnotili jako nejlepší scénku kvarty, jejíž hlavní herci také obdrželi ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon. Příčky vítězů tak obsadilo nižší gymnázium. Akademii doplnilo vystoupení školní hudební skupiny Potato Pancakes a početného školního sboru pod vedením profesorky Kamily Pavlíkové. Na závěr byli drobnými cenami odměněni studenti gymnázia, kteří v roce 2012 úspěšně reprezentovali naši školu.

Rádi bychom touto cestou poděkovali Městu Česká Třebová a Spolku Gymnázia Česká Třebová za finanční podporu Akademie 2012, Kulturnímu centru za vynikající spolupráci a Cukrárně Suk za sladké odměny pro vítěze.   Michaela Nerudová

Fotoreportáž Milany Soukupové z akademie najdete na tomto odkazu