Florbalové úspěchy českotřebovských gymnazistů               

Ve středu 16. ledna 2013 se družstva chlapců a dívek Gymnázia Česká Třebová zúčastnila krajského kola turnaje Orion Florbal Cup. Hrálo se o postup do kvalifikace do celostátního finále. Dívky i chlapci proti sobě měli další tři velice vyrovnané soupeře. Obě naše družstva si vedla velice dobře a vybojovala dvě výhry a jednu remízu. Dívčímu družstvu tento výkon vynesl první místo a postup do kvalifikace skupiny D na republikové finále. Chlapcům výkon bohužel na postup nestačil, ale přesto se umístili na výborném druhém místě.
Na kvalifikaci skupiny D se družstvo dívek vydalo do Brna ve čtvrtek 24. ledna 2013. Naše družstvo se utkalo s týmy florbalistek z Těšan a Jihlavy. První zápas s Těšany byl vyrovnaný. Naše děvčata dostala bohužel jeden gól a skóre se i přes řadu dobrých zákroků nepodařilo obrátit. Zápas s Jihlavou byl napínavý až do samého konce. Rozhodly poslední dvě minuty před koncem zápasu, kdy naše děvčata byla úspěšnější v trestním střílení. Zápas skončil 2:1 pro nás a naše florbalistky se umístily celkově na druhém místě. Na postup do republikového finále to sice nestačilo, ale je to jeden z největších úspěchů, kterých českotřebovské gymnázium ve florbale dosáhlo.
Družstvo chlapců hrálo ve složení: Vojtěch Typl, Oldřich Ezr, Jan Horák, Pavel Horák, Tomáš Langer, Matěj Tesař, Štěpán Jiroušek, Martin Kamenický, Martin Hoang Huy Tien, Martin Popelka, Michal Rickwood.
Družstvo dívek hrálo ve složení: Veronika Hekrlová, Kateřina Jebousková, Aneta Čejková, Anna Machačová, Zuzana Horáčková, Karolína Manová, Veronika Tomšová, Zdeňka Bílá, Klára Mikysková, Anna Veselá.
Veronika Hekrlová, 4.A