Gymnázium Česká Třebová bude opět reprezentovat Pardubický kraj

Po dvouleté pauze se našim volejbalistkám podařilo probojovat do kvalifikace na republikové finále odbíjené středních škol. Bez porážky prošly okresním kolem v Žamberku, kde se utkaly s místním týmem gymnázia a tradičně s našimi největšími soupeřkami z Gymnázia Ústí nad Orlicí. V krajském kole, pořádaném v Lanškrouně, se opět bez porážky vypořádaly s děvčaty Gymnázia Dašická Pardubice a Gymnázia Chrudim. V dramatickém závěru třetího zkráceného setu zápasu s  Gymnáziem Svitavy potvrdily vítězstvím svůj postup.
Naše volejbalistky teď čeká těžké zápolení ve Žďáře nad Sázavou. Zde se střetnou s vítězkami krajů Jihomoravského a Vysočina o postup do republikového finále. Takže jim pojďme všichni 6. března držet palce!
Vítězný tým hrál ve složení: Zuzana Nespěchalová (8.A), Natálie Pecháčková (7.A), Linda Horáčková (6.A), Kristýna Kopečná (6.A), Lucie Kopecká (2.C), Radka Voclová (5.A), Nikola Malá (1.C).
Děkujeme našim děvčatům za dosažený úspěch a vzornou reprezentaci školy i města Česká Třebová. Za učitelský sbor jim přejeme hodně sil a štěstí v dalších zápasech.                                                                                                          Daniela Fricová