Informace z volejbalu                                                             
Kadetky v I. lize doma zvítězily
V sobotu 2.2.2013 kadetky TJ Sokol Česká Třebová II. přivítaly na domácím hřišti družstvo Znojma. Obavy o výsledek tohoto dvojutkání umocnila velká marodka v domácím týmu, kde z důvodu nemoci chyběly některé klíčové hráčky.  

 

TJ Sokol Česká Třebová II. - VK Znojmo                         3:0 (22,12,22)

Naše družstvo vstoupilo do utkání přímo katastrofálně. Problém na podání, v obraně nám padaly do pole jednoduché míče, což znamenalo vedení hostujícího týmu 8:2. Během oddechového technického času, ve kterém došlo i na zvýšení hlasu trenéra, byla děvčata burcována a do dalšího průběhu utkání šly naše kadetky s odhodláním vývoj setu otočit. Začalo fungovat podání, chytly se některé těžké útoky hostujících, které se zakončily úspěšným útokem a náskok soupeře se tenčil. Koncovka setu již patřila našemu družstvu. Druhý set proběhl zcela v naší režii, soupeř neměl ani nejmenší šanci v tomto setu uspět. Třetí set byl dlouho vyrovnaný, ale opět na jedničku zvládnutá koncovka ukončila toto utkání.

 

TJ Sokol Česká Třebová II. - VK Znojmo                        3:0 (18,18,12)

Do druhého zápasu vstoupilo naše družstvo s odhodláním pokračovat v dobrém výkonu z konce dopoledního utkání. Dařilo se celému družstvu a soupeř začínal v některých chvílích působit značně rezignovaně. Ve všech třech setech se našemu družstvu povedl vždy začátek a náskok si do koncovek setů udržely a celé utkání dovedlo v pohodovém duchu do vítězného konce.  Obě utkání se vydařila naší nahrávačce Dvořákové, která kvalitní nahrávku podpořila vynikajícím servisem. Středem sítě v útoku byla prakticky bezchybná Horáčková, několika těžkými zákroky v poli se blýskla druhá blokařka Kopečná. Útok z kůlu s vysokým procentem úspěšnosti zvládala Voclová, která se po zdravotních problémech dostává do herní pohody. Kvalitním příjmem podání pomohla k vítězství Sedláčková a svým celkovým výkonem i univerzálka Veselá, která vzhledem ke svému věku je velkým příslibem do budoucna.   

Za Českou Třebovou hráli: Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Radka Voclová, Lenka Sedláčková, Anna Veselá. Trenér: Martin Knížek

 

JUNIOŘI UHRÁLI POJISTKU V I.LIZE

O víkendu hrála družstva kadetů a juniorů své zápasy a každý z těchto utkání měl jinou příchuť. Sobotní utkání juniorů a jejich případné vítězství nad Přerovem bylo pojistkou účasti v příštím ročníku první ligy. Naopak kadeti mají mnohem příjemnější starosti a jakýkoli bodový zisk ve Svitavách posunuje toto družstvo na první místo, kde již nemůže být dostiženo a zajistilo by si opět po roce postup do kvalifikace o extraligu kadetů nejvyšší soutěže ČR. Připomeňme si, že v této kategorii jsme v minulosti získali několik kvalitních umístění, Mistr republiky ČSSR, Mistr ČR, a vicemistr ČR. Všechna utkání nakonec vyzněla pro naše družstva vítězně a víkend byl proto velice úspěšný.

Sobota – JUNIOŘI  I.LIGA

Junioři nastupovali proti poslednímu Přerovu s jednoznačným úkolem. Dvě vítězství za tři body a tím si již předem pojistit účast v příštím ročníku I.Ligy. I přesto že chyběl jeden z ústředních hráčů týmu David Neubauer, který měl povinnosti s reprezentačním výběrem ČR, neponechali naši hráči nic náhodě a spolehlivým výkonem ve všech herních činnostech nedali soupeři žádnou šanci na úspěch. Celý zápas se hrál pod naší kontrolou.

T.J.SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II   -   SK Přerov        3 : 1   (21,16,-23,21)                                  

                                                                                        3 : 0    (15,12.23)

TJ Sokol a českotřebovský volejbal reprezentovali:  Jakub Řehák, Adam Neubauer, Pavel Kubíček, Lukáš Macho, Jan Novotný, Jindřich Chudý, Tomáš Král, Lukáš Vašina

KADETI PŘEDČASNĚ ROZHODLI O POSTUPU

Neděle – KADETI  K.P.I.TŘ.

Kadeti odjížděli do Svitav s vidinou rozhodnout postupový klíč do kvalifikace o extraligu. Ač jsme odjížděli oslabeni o dva hráče základní sestavy (Neubauer, Kubíček) hned v prvním zápase se povedlo rozhodnout. Ze dvou utkání stačilo družstvu vyhrát dva sety a získat jediný bod do tabulky. S tímto cílem se však hráči neuspokojili a do tabulky si připsali za dvě vítězství pět bodů. Hlavně první utkání bylo velice dramatické a síla družstva se ukázala za nepříznivého stavu 1:2 na sety. Zlepšení na podání a především obrannými činnostmi, blokem a hrou v poli jsme soupeře ve čtvrtém setu výkonnostně přetlačili a v tie breaku jsme byli již jednoznačně lepším družstvem. Do druhého utkání nastoupili na smeči dva nejmladší žáci Vašina, Král a díky zodpovědné hře „starých“ bez střídání odehráli celý vítězný zápas.

TJ Svitavy   -  T.J.SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II          2 : 3    (-21,22,19,-19,-8)

                                                                                        1 : 3    (-20,-24,21,-21)

TJ Sokol a českotřebovský volejbal reprezentovali:  Adam Král, Adam Neubauer, Jakub Řehák, Lukáš Macho, Jindřich Chudý, Lukáš Vašina, Tomáš Král, Radek Vondráček    

Za T.J. Sokol II a českotřebovský volejbal Lubomír Vašina

Áčko si dovezlo všechny body                                              

V sobotu 2.2.2013  muži „A“ z TJ Sokola České Třebové II. zajížděli do nedaleké Chocně, jejíž družstvo je v průběžné tabulce umístěno za naším družstvem a to naznačovalo zajímavé a napínavé dvojutkání.

TJ Sokol Česká Třebová II. - VK Choceň C:        3:1 (-12,18,22,22)       86 min.

Náš tým vstoupil do utkání velmi nervózně a i přes výborný začátek, kdy soupeř zaznamenal první body až za stavu 3:0, prohrál první set 12:25 a to vinou více jak 10 nevynucených chyb. Ve druhém setu došlo k výraznému zlepšení všech herních činností a celý tým začal šlapat jako hodinky. Výborná hra na bloku a v poli nedovolila družstvu z Chocně přejít přes 18 bodů a tím se srovnal stav zápasu na 1:1. Průběh dalších setů již byl v režii našeho týmu a s velmi koncentrovanou hrou s minimem chyb dotáhl zápas k vítězství 3:1, kdy třetí a čtvrtý set skončil shodným stavem 25:22.

TJ Sokol Česká Třebová II. - VK Choceň C:        3:1(22,-23,20,23)         98 min.

Do druhého zápasu vstoupil tým opět s nadšením a v úvodu setu vedl už 4:0 a toto vedení již do konce prvního setu nepustil a set vyhrál 25:22. Druhý set opět začal výborně a naši muži si odhodlaně kráčeli pro vedení 2:0 až do stavu 23:20, kdy na servis přišel kapitán Chocně se smečovaným servisem, který znamenal dva přímé body a po další chybě v útoku soupeř srovnal na 23:23. Další servis byl opět podařený a náš tým musel zadarmo odevzdat balon a pokusit se bránit. To se bohužel nepovedlo a choceňský smečař vytloukl jinak náš skoro bezchybný blok do autu a po dalším vydařeném servisu soupeře, který jsme neudrželi na rukách, jsme set prohráli 23:25. Třetí set byl z naší strany opět velmi vydařený a s klidem jsme ho dovedli do výhry 25:20. Ve čtvrtém setu se týmy opět dostali do vyrovnané koncovky a za stavu 23:23 chyboval soupeř na servisu. Následný vydařený servis a blok nahrávače ukončil čtvrtý set a celý zápas.Další dva víkendy čeká naše mužstvo odpočinek a po nich domácí zápas s týmem z prvního místa, kterým jsou Kerhartice. 

Za Českou Třebovou hráli a střídali: Hýbl Michael, Vašina Luboš ml., Knížek Ondřej, Němec Ondřej, Vašina Luboš st., Knížek Michal, Chládek Matěj, Kukla David, Trenér: Vašina Luboš