Bohatý volejbalový víkend děvčat Sokola Česká Třebová

VOLEJBAL-SOKOL Č.T.

Krajský  přebor  Pardubického  kraje, Mladší žákyně 30.1.2013  Moravská Třebová


Předehráváme soutěž Krajského přeboru Ml. žákyň v Moravské Třebové. Jelikož začátek prvního zápasu začíná v 18 hodin a hrají domácí s družstvem Poličky, ještě od  16hod.  „potrénujeme“ a v 17,30 hodin jedeme mikrobusem do M. Třebové.
První zápas Moravská Třebová – Polička se hraje na 3 sety a šťastně vítězí družstvo z Poličky.
 
Sokol Polička – Česká Třebová Ml.žky       2:1        23:25, 9:25
Začátek našeho zápasu byl stanoven na  19,30 hod.  Snažíme se  rozcvičení  urychlit, aby jsme  nehráli pozdě do noci.První set hrají naše dívky velice dobře. Jsou soustředěné pozorné. Vytvoří si bodový náskok, který zkušeně a bez problémů dohrávají do vítězného konce. Co se děje na začátku druhého setu a  jeho průběhu, „je pro mě absolutně nepochopitelné“. Od začátku druhého setu stojíme, míče létají okolo nás a padají do hřiště. Neděláme vůbec nic, pouze stojíme. Za stavu 2:10, jsem vzal oddechový čas a snažím se děvčata přesvědčit, aby již konečně začaly hrát. „ Stále nechápu, jak je vůbec možné se z nějaké herní pohody ve kterém se děvčata po celý první set nacházela, najednou dostala do takového absolutního marasmu“. Na servis jde Natálka Foldynová          a  po zlepšené hře celého družstva, vedeme 14:10. Říkám si, že již jsme z této situace venku, „ale chyba“.  Opět několik naprosto zbytečných chyb,  pramenící z naši  nepozornosti, startují soupeře a činí naše děvčata nerozhodnými v hraní každého míče. Jako by se bály odehrát míč, aby ho nepokazily. Z toho pramení pomalý přístup k míči a následné chyby. Prohráváme druhý set. Hrajeme rozhodující třetí set, ale  již od začátku „taháme za kratší konec“. Až do 9 bodů, je hra naprosto vyrovnaná, ale v koncovce setu děláme větší množství chyb, než li soupeř. Prohráváme  dobře rozehraný mistrovský zápas.                Myslím si, že celý problém je „v hlavičkách dívek“, jak se dostanou do větších problémů, „přestávají hrát to co umí“ a jejich hra se stává nervózní, nerozhodná a přizpůsobí se hře soupeřek.        
Děvčata jsou opravdu výkonnostně jinde, ale neumí to mají natrénováno ještě prodat“.
Děvčata si po zápase v šatně sedly, asi si všechno pěkně probraly, protože přišly pěkně zdravě naštvané do druhého zápasu !!!!!!!

 

Moravská  Třebová - Česká Třebová Ml. žky    0:2             12:25, 6:25
Od začátku zápasu hrajeme dobře a soupeři nadáváme žádnou šanci.  Druhý set je volejbalová exibice, nakonec i výsledek 25:6 tomu odpovídá.  Tento zápas byl premiérou pro Andreu Radošovu, která nastoupila poprvé do základu  družstva  a zahrála dobře. Zde hrajeme to, co umíme a co máme natrénované. ALE PROČ AŽ  NYNÍ ????? 
Pod vedením Rostislava Hanzelky hrála a střídala:  Bělková Kristýna, Voleská Kristýna, Linda Klimková, Foldynová Natalie, Pešková Tereza, Veselá Anna, Radošová Andrea.                                                                                       Zapsal R. Hanzelka 

 

9. kolo přeboru ml. žactva Olomouckého kraje

Dne 3. 2. 2013 zajížděli mladší žáci k zápasům KP Olomouckého kraje do Olomouce, kde se ve skupině B utkali s Olomoucí B, Prostějovem B, Uničovem a Znojmem. Zápasu se pod vedením Kamila Renčína zúčastnili: Smola, Renčín, Hubáček, Unzeitig, Pirkl, Ščučka a Kadlec. V této skupině jsme neměli mít se soupeři výraznější problém a tak to i bylo, až na družstvo Znojma, které přijelo výborně připraveno a díky kvalitnějšímu podání a hrou v poli naše kluky porazilo 2:1. Je pravda, že jsme k utkání necestovali v nejsilnější sestavě, omluven byl Skřivánek a neomluven Dupenopulos. Další kolo se odehraje až za měsíc, tak bude dostatek času k vyladění formy.                                                                                                        Za volejbal Česká Třebová M. Kadlec
 
VOLEJBAL - SOKOL Č.T.
Krajský přebor Olomouckého kraje, 9. kolo, Mladší žákyně 2.2.2013 Olomouc

Do Olomouce odjíždíme v šesti hráčkách, protože hráčky,  Kamenická, Hrišková, Radošová, Landová, Gremlicová, jsou z důvodu nemoci  omluveny.  Sedmá hráčka se mi omluvila v pátek ve 20 hodin, takže již nejsem schopen zajistit na sobotu jinou hráčku. Musíme doufat, že se nestane  žádný  úraz,  protože v případě zranění,  by nás čekala z důvodu nízkého počtu hráček na hřišti,  kontumace všech dalších  zápasů. Takže výlet do Olomouce by byl naprosto zbytečný.
 
VK Prostějov - Česká Třebová dívky    0:2             20:25, 17:25 
Prvním  soupeřem nám jsou děvčata z Prostějova. Již při příchodu dívek na hřiště je vidět, že přišlo několik jiných dívek, družstvo je oslabené o dívky nemocné a další pomáhající družstvům vyšší věkové kategorie. Od prvních míčů je zřejmé, že zápas bude plně v režii našich dívek. Bez nějakých větších problémů vyhráváme 2:0. Hrajeme dobře, ač opět děláme zbytečné chyby, jsme schopné okamžitě otočit podání a přidat další body.  Pochválit musím Kristýnu Bělkovou, která pochopila, že útok není pouze „bomba“ do míče, ať míč letí kam chce,  ale jsou i jiné alternativy útoku tj, drajv, lob, roláda, ulívka,  které se na tréninku učíme a Kristýna je začala používat.
 
VK Lanškroun – Česká Třebová dívky                0:2             12:25, 14:25                    
Družstvo  Lanškrounu přijelo oslabené o dívky absolvující soustředění KCM - Pce  (krajského centra mládeže), takže jsou doplněny o mladší děvčata. Až na začátky obou setů, kdy českotřebovské dívky začali  hrát velice laxně, se potom „ zvedly“ a bez problému vyhrávají oba sety. Zde musím pochválit Terezku Peškovou, která začíná svojí levačkou docela slušné smečovat (pokud trefí správné časování) a její servis začíná být soupeři velice nepříjemný.
 
Česká Třebová dívky – VK Přerov                    1:2             25:14, 20:25 ,12:15 
Tak tento zápas byla „volejbalová nádhera, této věkové kategorie“. Do prvního setu jdou naše děvčata viditelně nabuzená a chtějí  děvčata z Přerova porazit.  Od začátku prvního setu, hrajeme perfektní volejbal a soupeři nedáváme vůbec žádnou šanci.  Než li se stačí soupeř rozkoukat „dostává na zadek“.Vítězíme 25:14. Druhý set je volejbalová bitva o každý míč.  V koncovce setu se nedaří zvednout, natož přihrát soupeřův servis, prohráváme  koncovku tohoto setu. Rozhodující třetí set je opět naprosto vyrovnaný, stále se přetahujeme o vedení. Bohužel v koncovce setu dělá rozhodčí dvě chyby, které nás určitě stály lepší výsledek. Tím nechci říci, že by jsme vyhráli,  na servisu totiž excelovala hráčka Přerova Míša Vodičková, která nás drtila svým perfektním servisem. Ale, kdo ví………………………….   pokud není dohráno !!!                                                                
Zde se nedá našim dívkám nic vyčíst, bojovaly a že prohrály…., prohrály…., ale po velice dobrém výkonu. Chválím dívky !!!!  A víte, že to moc nedělám !!!   Když si uvědomím, že děvčata  Přerova mají týdně odtrénované :              
►ve sportovních třídách , tedy na škole 4,5 hodiny                                                                   
►v oddíle  6 hodin      tj. celkem  10,5 hodin                                                                
Naše českotřebovská děvčata, mají týdně odtrénované pouze 4,5 hodiny .To je týdně o 6 hodin více volejbalu pro přerovská děvčata a to by někde „mělo být sakra vidět“.                     
 
Česká Třebová dívky –  UP Olomouc                 0:2             18:21, 23:25,  
Obavy z obrovského výdaje fyzických sil z předchozího těžkého zápasu s družstvem Přerova se naplnily. Hrajeme bez zájmu a já již nejsem schopen dívky donutit zvýšit jejich herní nasazení.  Prohráváme 18:25. Ve druhém setu vedou naše děvčata 23:18, ale již není vůle na výdej další fyzické energie. Prohráváme 23:25, tedy 2:0.                                                                                      
Je pravda, že měli tento týden docela „našlapaný“. Pondělí fyzická skokanská příprava. Středa trénink a po něm odjezd do Moravské Třebové, hrát KP- Pce kraje Ml. žákyň. Hrajeme dva zápasy a vracíme se ve 23 hodin. Čtvrtek další trénink. Děvčata jsou nachlazená, nemocná a některá zraněná. Takže současný stav družstva, není zrovna uspokojivý.  Právě probíhají prázdniny a budou li hráči a hráčky našeho oddílu doma v České Třebové, zajišťujeme pravidelné tréninky.
 
Pod vedením Rostislava Hanzelky hrála a střídala: Bělková Kristýna, Voleská Kristýna, Linda Klimková, Foldynová Natalie, Pešková Tereza, Kvapilová Gabriela.                                                                                         Zapsal Rostislav Hanzelka