Kadetky v I. lize opět nezaváhaly                                           


V sobotu 9. 2. 2013 kadetky TJ Sokol Česká Třebová II. zajížděly na hřiště družstva Olomouce opět s minimálním počtem hráček, protože marodka v týmu pokračovala a nepustila do hry navíc ani naši kmenovou nahrávačku. Družstvo ale zabojovalo a ve své skupině 1. ligy si i nadále drží neporazitelnost.

 

TJ Sokol Česká Třebová II. – SK UP Olomouc                            3:0 (18,8,25)

S nahrávačkou Petráčkovou, která po delší pauze opět nastoupila k prvoligovým utkáním a trochu s obavou, jak bude fungovat spolupráce na útoku, nastoupilo naše družstvo do utkání. Obavy se vůbec nepotvrdily, v prvních dvou setech existovalo na palubovce pouze naše družstvo. Ve třetím setu došlo na obvyklé chyby, které nás provázejí celou sezonu, zbytečné chyby v obraně, odevzdané míče v útoku a minimální komunikace mezi jednotlivými hráčkami. Naštěstí koncovku po odvráceném setbolu domácích děvčata zvládla a dalšími dvěma body v řadě ukončila první zápas.

 

TJ Sokol Česká Třebová II. – SK UP Olomouc                            3:1 (11,15,-19,11)

Ve druhém zápase opět první dva sety parádní výkon. Ve třetím setu, stejně jako v dopoledním utkání, začalo naše družstvo chybovat prakticky ve všech činnostech, soupeř vycítil šanci a podařilo se mu tento set dovést do vítězného konce. Před dalším setem následovala důrazná domluva a po nástupu do tohoto setu bylo vidět výrazné zlepšení v přístupu k utkání od všech hráček. Výsledkem bylo vedení během tohoto setu až o 15 bodů a pohodové ukončení tohoto utkání.

Asi nejmilejším překvapením byl výkon nahrávačky Petráčkové, která s klidem zásobovala útok potřebnou nahrávkou. Ostatní hráčky v útoku dokázaly uplatnit svoji výškovou převahu. Ke stabilně dobrým výkonům Voclové a Horáčkové se přidaly i ostatní hráčky, na servisu se dařilo Kopečné a Veselé. Post smečařky zvládaly v pohodě střídavě Malá a Veselá, které bodovaly i úspěšným blokem. Zatím se družstvu nepodaří udržet koncentraci ve všech setech, ale to je v této kategorii celkem obvyklé a je návodem, co dále zlepšovat.    

Za Českou Třebovou hráli: Kristýna Petráčková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná,

Radka Voclová, Nikola Malá, Anna Veselá. Trenér: Martin Knížek