V sobotu 16. 2. 2013 proběhl v Národním domě v České Třebové již šestý ročník Nadačního plesu pod taktovkou firem DS INTEX, s.r.o. , Rydo spol. s r.o a Elektro Gregar. Výtěžek  plesu je určen pro Romana Balcara narozeného 4.9.2001, který  bude použit na zakoupení zdravotních pomůcek a financování osobní asistence. Částce vypomůže i dražba dortu, která činila 26.000,- korun. O zábavu a konferenci se celý večer staral Milan Pitkin, který svým projevem bavil hosty až do pozdních hodin nejen na sále, ale také v prostorách bowlingu. Dalším vzácným hostem byl Stanislav Hložek, který zazpíval hity 80. a 90. let, se kterými zaplnil taneční parket a od návštěvníků plesu sklidil obrovské ovace.
Ples zahájila taneční skupina Šárky Prossové, později se představilo taneční duo Petra Šmídová a Matěj Novák, které předvedlo ukázky latinsko-amerických tanců. Hosté měli možnost si zatančit za doprovodu skupiny Stop Time Band Jirky Pavlíka z Hradce Králové, a také si poslechnout trochu swingu v horní části Národního domu, kde hrála skupina Tiger Swing pod vedením Lindy Gregarové. Je také naší povinností poděkovat všem sponzorům a návštěvníkům plesu, kteří svojí účastí přispěli na dobrou věc.
Ples se velmi povedl a hosté odcházeli v ranních hodinách nadmíru spokojeni.                                                      Petr Gregar