Českotřebovský deník 73/2013  (22.3.)   

 

UPOZORNĚNÍ NA SPLATNOST 
 MÍSTNÍHO POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ

Městský úřad Česká Třebová upozorňuje občany, že na základě  Obecně závazné vyhlášky č. 2/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů (dále jen „poplatek“) dochází od 01.01.2013 ke změně sazby poplatku, která činí 588,- Kč za kalendářní rok.
Poplatek je splatný ve dvou stejných splátkách ve výši 294,- Kč, vždy nejpozději do 30.04. a do 31.10. příslušného kalendářního roku. Poplatek může být zcela uhrazen i ve lhůtě pro první splátku, tj. do 30.04. příslušného kalendářního roku.

Poplatek  je možné uhradit:

Ø  v hotovosti na pokladně Městského úřadu;

Ø  prostřednictvím služby SIPO;

Ø  bezhotovostním převodem na bankovní účet č. 8010-0000826611/0100 vedený u Komerční banky a. s., v tomto případě je nutné vyžádat si u správce poplatku variabilní symbol.

 

Od 01.01.2013 již není možné hradit poplatek měsíčními splátkami.
Platby prostřednictvím SIPO budou předepsány jednotlivým plátcům v měsíci DUBNU A ŘÍJNU. Dále upozorňujeme poplatníky, kteří mají nastaveny měsíční trvalé příkazy ve výši 40,- Kč za osobu a měsíc, aby si tyto příkazy změnili na pololetní trvalé příkazy se splatnostmi do 30.04. příslušného kalendářního roku za 1. pololetí a do 31.10. příslušného kalendářního roku za 2. pololetí ve výši 294,- Kč za osobu a pololetí.
Poplatek pro fyzické osoby, které mají ve vlastnictví na území města Česká Třebová stavbu určenou k individuální rekreaci, byt nebo rodinný dům, ve kterých není hlášena žádná fyzická osoba, je splatný jednorázově ve výši 588,- Kč nejpozději do 30.04. příslušného kalendářního roku. Poplatek není možné uhradit prostřednictvím služby SIPO.

Poplatník, který má ve městě Česká Třebová trvalý pobyt a současně má na území města Česká Třebová ve vlastnictví stavbu určenou k individuální rekreaci, byt nebo rodinný dům, ve kterých není hlášena k pobytu žádná fyzická osoba, je od placení tohoto poplatku osvobozen.

 

V případě nejasností získáte další informace na finančním odboru Městského úřadu Česká Třebová – Miroslava Neugebauerová, tel. 465 500 136

 

UPOZORNĚNÍ PRO STAVEBNÍKY


na dodržování zákona č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, v platném znění (dále jen „zákon o ochraně ZPF), v souvislosti se změnou zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění (dále jen „stavební zákon“)

 

  • stavební záměr, který má být umístěn na pozemku, který je zemědělskou půdou, je třeba posoudit z hlediska ustanovení § 9 zákona o ochraně ZPF, a to na místně příslušném odboru životního prostředí,

 

  • skutečnost, že k takové stavbě není třeba podle stavebního zákona žádný povolující správní akt, neznamená, že není třeba souhlas s odnětím zemědělské půdy (nejedná-li se o případy ustanovení § 9 odst. 2 zákona o ochraně ZPF, kdy souhlasu není třeba),

 

  • jelikož z právního hlediska stavební ani jiný zákon není zákonu o ochraně ZPF nadřazen, musí stavebník dodržovat veškeré zákony, které upravují jeho zamýšlený záměr, aniž by na ně musel být upozorňován stavebním či jiným úřadem.

 

 „Citace z výkladu Ministerstva životního prostředí, Praha“

22.03.2013 Daniela Dušková Městský úřad Česká Třebová, odbor životního prostředí

 

Prodám DB 2 + l, 52,02 m2 v cihlovém čtyřpatrovém rekonstruovaném zatepleném domě, plastová okna, sprchový kout, ihned volný, klidná lokalita, Nové nám., Česká Třebová, možno ihned převést do osobního vlastnictví. Ideální pro mladou rodinu. Tel: 606855567.

Taneční škola Knířovi informuje – duben 2013 


V pondělí můžete navštívit kurz oblíbené SALSY.

I v dubnu běží každé úterý ZUMBA seminář s Laďkou.

5. 4., 12. 4., 19. 4. a 26. 4. 2013 si přijďte zatančit na taneční kurzy pro „dospěláky“ – jak začátečníky, tak i pokročilé.

Na poslední dubnový víkend máme pro Vás připravené vášnivé argentinské tango.

Aktuální informace a podrobnosti k akcím najdete na www.knirovi.cz nebo na Facebooku (Taneční škola Knířovi).

Další velký úspěch žáků VOŠ a SŠ technické Česká Třebová

Žáci maturitního oboru „Operátor dřevařské a nábytkářské výroby“ Vít Boštík a Lukáš Ptáček zvítězili kategorii jednotlivců i družstev v soutěži odborných dovedností, která se konala 18. a 19. 3. 2013  v Třemošnici. Zúčastnilo se celkem osm dvoučlenných týmů z 5 krajů (Libereckého, Královéhradeckého, Olomouckého, Pardubického a Vysočina). Soutěž zahrnovala testy z teoretických odborných znalostí a praktickou část - zhotovení stoličky.