Studenti gymnázia v Parlamentu ČR                                    

V pondělí 11. března 2013 jsme my, studenti tříd 7.A a 3.C českotřebovského gymnázia, navštívili Poslaneckou sněmovnu a Senát Parlamentu České republiky. Rozděleni dle tříd jsme při vstupu do prostor obou sněmoven prošli pečlivou kontrolou a vyslechli jsme si poutavý výklad průvodců.

V Poslanecké sněmovně jsme se dozvěděli hodně informací o její historii, prohlédli jsme si některé její krásné prostory, které využívají poslanci při své práci, a nakonec jsme se podívali na balkón dolní komory. Naživo jsme tak viděli zasedací pořádek našich oblíbených či neoblíbených poslanců. V Senátu nás paní průvodkyně seznámila s historií Valdštejnského paláce a ukázala nám historické místnosti s mnoha obrazy a bohatou výzdobou. V podzemních prostorách jsme měli možnost prohlédnout si dary, které přijali předsedové obou sněmoven od zahraničních návštěv.

Myslím si, že mohu mluvit za všechny, když tuto exkurzi považuji za velmi vydařenou. Dozvěděli jsme se mnoho nových zajímavých informací a zažili i spoustu legrace.

Barbora Jasanská, studentka 7.A