Mezinárodní den žen v České Třebové                                  


Stává se už pomalu tradicí, že se v březnových dnech schází v České Třebové v Domě práce  na oslavě MDŽ naše ženy, nejen členky KSČM, ale především sympatizanti a přátelé. Letos proběhlo toto setkání 14.3. 2013. Pod patronací Střediskové rady byla zajištěna hudba, občerstvení, tombola, symbolická kytička pro každou z žen i nějaké to víno pro zlepšení nálady a zvýšení chuti do tanečních produkcí zúčastněných. Sešlo se nás skoro šedesát a zábava se protáhla  do večerních hodin. Tato setkání mají po roce 2000 už desetiletou tradici. Podobně tomu bylo letos ve všech městech okresu Ústí nad Orlicí.

Okresní oslava MDŽ byla 8.3.2013 v Českých Libchavách v restauraci u Džbánu. Příští rok se bude samozřejmě toto setkání konat opět a jsou zváni všichni, kdo chtějí alespoň na chvíli zapomenout na ne příliš příznivou situaci ve společnosti.

Chtěl bych také využít této příležitosti a upozornit Vás všechny na další akce, které se budou zhruba do konce letošních prázdnin pod patronací OV KSČM a Střediskové rady  konat. Samozřejmostí je oslava Svátku práce 1. května v Ústí nad Orlicí. Setkání všech, kterým není současná situace lhostejná se koná na parkovišti u Okresního úřadu, vedle pěší zóny Kociánka. Hrát bude dechová kapela z Výprachtic, vystoupí dvě skupiny mažoretek z Chocně, krátký projev bude mít poslankyně Parlamentu ČR za KSČM  Květa Matušovská.  Občerstvení bude zajištěno. Další akcí je setkání občanů u pomníku Saši Bogdanova ve Srubech u Chocně 8.6.2013. Obě tyto akce budou zveřejněny a bude zajištěna doprava, podrobnosti budou na plakátech.

Další významnou událostí je výstup na Kralický Sněžník, který se letos uskuteční 29.6.2013. a je pořádán Okresním výborem KSČM v Ústí nad Orlicí, ale největší díl práce leží na Středisku Králíky. Letošní výstup bude už dvacátý druhý v pořadí a při té příležitosti dochází vždy k zajímavému přírodnímu úkazu. Vedle pramene Moravy ten den vytryskne ještě jeden, sice slabší pramen co týká vydatnosti, ale mnohem silnější pokud se jedná o procenta, napít se samozřejmě může jen ten, kdo se vrací z vrcholu. O nástupní místo se jedná, např. v roce 2011se šlo z polského lázeňského městečka Miedzygorze. Doprava jako vždy bude zajišťována autobusem, podrobnosti se zájemci dovědí na stránkách OV KSČM, nebo u členů Střediskové rady p. Bednáře a Duška. Zváni jsou i Ti co na výstup na nejvyšší vrchol Moravy netroufnou, příjemný den mohou strávit v cíli výstupu na Dolní Moravě a blízkém okolí, nebo okolí restaurace jež nám ten den slouží jako základna.

Poslední akcí do konce prázdnin je setkání Čechů, Moravanů a Slezanů na Lázku poblíž Lanškrouna. Ta  je pořádaná okresními výbory Ústí, Svitavy a Šumperk a zúčastňují se jí čelní představitelé KSČM. Samozřejmostí je kulturní program, občerstvení. Z  Lanškrouna a okolí je zajišťována doprava. Loni se zúčastnilo asi 1500 návštěvníků. I toto setkání bude na plakátech a na vývěskách měst v našem okrese. Závěrem bych chtěl ještě poznamenat, že vstupné i občerstvení se snažíme udržovat na takové cenové úrovni, aby pokrylo náklady, ale bylo přístupné pokud možno co nejširší vrstvě obyvatel.

Chtěl bych Vás všechny ještě jednou pozvat na uvedená setkání a pokusíme se také zajistit i hezké a slunečné počasí

Za Střediskovou radu KSČM  p. Bednář a Dušek