Monika Simonová zahájila novou sezónu                             

Pro Moniku začala letošní sezóna 14-denním soustředěním, které tradičně absolvovala v Chorvatské Poreči. Zde se zaměřila především na vytrvalost, rychlost a jízdu v kopcích. I když počasí úplně nepřálo, odtrénovala jsem vše co bylo v plánu a tak myslím že soustředění splnilo svůj účel , řekla českotřebovská závodnice, která bude i v letošním roce hájit barvy Cyklotreninku Františka Trkala.
Soustředění Monika zakončila 23.3.2013 závodem Slovinského poháru 4. VN občine Dobrepolje. V tomto závodě, který se jel na 82 km, byla na startu výborná mezinárodní účast. Za velmi chladného počasí, kdy na teploměru byly pouhé 3 stupně, se závodilo ve vysokém tempu o čemž svědčí průměr vítězky 39km/h. Monika Simonová dokončila tento závod na velmi dobrém 5. místě, a byla s tímto umístěním viditelně spokojená.  Na první závod, který byl navíc po těžkém soustředění to nebylo špatné.  Bylo hodně pádů, takže jsem se soustředila hlavně na to, abych celý závod ve zdraví  dokončila,   řekla na závěr Monika.
Výsledky  4.VN občine Dobrepolje
  1. Radotic  Mia                    BD Sloga (Chorv)
  2. Ferencic  Antonela         Meridiana Pazin (Chorv)
  3. Jeretina  Katja                 Radenska KD (Slovin)
  4. Godec  Andreja               Klub Polet Garmin (Slovin)
  5. Simonová  Monika         Cyklotrénink F.Trkal
Nyní se bude Monika Simonová  opět připravovat v domácím prostředí  a naplno začne závodit od 6.4. kdy zahajuje jak Český pohár žen, tak i poháry v okolních státech.
Poděkování patří partnerům, kteří Moniku Simonovou podporují v cyklistické kariéře. Jsou to firmy Armat spol  s.r.o.,  Eko bi s.r.o.,  CZ loko, Rydo, Elektro Franc, InCore Fitness,  BB Cut, Auto Eso, Sport Bárt,Stavebniny Ureš,  Pivovar Faltus, Velebný a fam., RCR bike a také poděkování  Městu Česká Třebová.